Skip to content
Denon
Home-cinema-receiver

Denon AVC-X8500HA

€ 4.499,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

150 hifi-watt, 13.2 kanalen, 8K, HDMI 2.1, HEOS-multiroom en eindeloos veel geavanceerde features voor high-end gaming en home-cinema.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon AVC-X8500HA – topreceiver met 13.2-kanalen, 150 hifi-watt in L/R-monoblokken, 8K / HDMI 2.1, HEOS-multiroom, Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D, 32-bit signaalbehandeling en een loodzware constructie

 • Extra krachtige 13-kanaals receiver met discrete L/R-monoblokken
 • Uitstekende signaalbehandeling met 32-bit DDSC-HD en AL32 Multichannel Processing / 32-bit audio-upsampling
 • HDMI 2.1 met 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG enz.
 • Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D en IMAX Enhanced
 • Extreem zware en stabiele constructie met drielaags chassis en voorkant van echt aluminium

De AVC-X8500HA is de verbeterde versie van Denons vlaggenschip, de eerste echte 13.2-kanaals surroundreceiver ter wereld. Een ultrakrachtig en 23 kilo zwaar apparaat met wel 150 watt* en een compromisloos versterkerdeel. De AVC-X8500H heeft discrete monoblokken voor de linker- en rechterkanalen die worden gevoed door een gigantische transformator met een enorm vermogen en een gewicht van meer dan 8 kilo. De extra krachtige uitgangstransistoren zijn door Denon zelf ontwikkeld.

De AVC-X8500HA is veel meer dan het sterkere, grotere broertje van de Denon AVR-receivers. Hij zit propvol hightech oplossingen, voor een schitterend geluid bij alle muziek en voor de allernieuwste multikanaals audioformaten. Denon heeft de lat zelfs zo hoog gelegd dat het de AVC-X8500HA laat bouwen in de eigen fabriek in Shirakawa in Japan, zodat het zelfs de allerkleinste details nauwlettend in de gaten kan houden.

Met 13.2 kanalen kun je een gigantische home-cinema bouwen, of je nu Dolby Atmos, DTS:X / DTS:X Pro, IMAX of Auro-3D gebruikt. Dit betekent dat je met elk systeem een tot nog toe ongekend realistisch geluid kunt krijgen. Verder is deze receiver uitgerust met de exclusieve Audyssey MultEQ XT32-ruimtecorrectie van Denon.

AL32 Processing zorgt voor upsampling van alle audiosignalen tot 32 bit, wat een veel betere signaalbehandeling oplevert, en dus ook een hoorbaar beter geluid. Al deze geweldige finesses geven je film- en muziekervaring een heel nieuwe dimensie. En dat met een schitterend design van extra dik aluminium.

HDMI 2.1 met 8K en alles wat je maar nodig hebt voor films, TV en games

Zoals altijd bij Denon zit de AVC-X8500HA propvol met de allernieuwste en -beste HDMI-functies. Hij heeft bijvoorbeeld HDMI 2.1 met volledige 8K-ondersteuning voor de meest schitterende beelden, of het signaal nu van een videostreamingservice komt, of van een spelcomputer zoals de PS5 of Xbox Series X**.

Denon heeft alles op alles gezet om je de ultieme gaming-ervaring te bieden, gewoon in je eigen home-cinema. Je krijgt ondersteuning voor 4K/120Hz en ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) en VRR (Variable Refresh Rate). Al deze technologieën zorgen voor haarscherpe en vloeiende beelden en perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid tijdens het gamen.

Met QMS (Quick Media Switching) hoef je niet te wachten als je de beeldfrequentie of resolutie aanpast. Met 3 HDMI-uitgangen heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor de perfecte installatie, of je nu een projector, TV of beide gebruikt.

Schitterend TV-geluid met eARC

Dankzij eARC kun je het audiosignaal – inclusief Dolby Atmos – via de HDMI-kabel terugsturen naar de TV, zodat je ook het allerbeste geluid krijgt van Netflix en de andere hogeresolutie-videoservices op internet. Met streaming en de gigantische TV’s van tegenwoordig heb je geen projector en blu-rayspeler meer nodig om een indrukwekkende home-cinema te bouwen. De AVC-X8500HA is op alles voorbereid, voor welke oplossing je ook kiest.

*Let op: De opgegeven 150 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de AVC-X8500HA wel 210 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

** HDMI 2.1 wordt ondersteund op 1 HDMI-ingang en 2 HDMI-uitgangen.

Let op: eigenaars van de originele AVC-X8500H kunnen de receiver tegen betaling laten upgraden naar HDMI 2.1 via de installatie van een nieuwe HDMI-printplaat. De upgrade wordt uitgevoerd op de centrale werkplaats van HiFi Klubben. Neem contact op met HiFi Klubben voor meer informatie.

De Denon AVC-X8500HA is verkrijgbaar in zwart of zilver (Premium Silver).

Geïntegreerde HEOS en eindeloos veel geavanceerde functies

Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de AVC-X8500HA geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent. Daarom heeft Denon de gewone FM/DAB-radio weggelaten.

Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze HEOS-luidsprekers als je maar wilt.

Klaar voor voice-control

De AVC-X8500HA is klaar voor voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat alles nog leuker en beter wordt. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de AVC-X8500HA, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

150 hifi-watt, L/R-monoblokken en loodzware, supersolide constructie

De surroundreceivers van Denon zijn wereldberoemd vanwege hun geluidskwaliteit en betrouwbaarheid, en dat is niet zonder reden. De constructie van de eindversterker is namelijk gebaseerd op analoge principes, terwijl de voeding, componenten en lay-out van de printplaten grondig getest, verbeterd en uitgebreid zijn op basis van vorige productgeneraties.

De AVC-X8500HA is een echte 13-kanaalsreceiver met 13 identieke mono-eindversterkers met extra krachtige, speciaal ontwikkelde uitgangstransistoren (DHCT). De linker- en de rechterkanalen zijn gescheiden in twee discrete componenten met krachtige koelribben van aluminium en een loodzware transformator van wel 8 kilo. De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien.

Met deze specificaties kun je een uitgebreid surroundsysteem bij 4 ohm aansturen zonder risico op overbelasting. Om de koelribben bij hoge belasting te helpen, heeft Denon besloten om de AVC-X8500H ook te voorzien van ventilatorkoeling. Deze koeling wordt natuurlijk intelligent aangestuurd, zodat films of muziek niet worden overstemd door het lawaai van de ventilator.

De mechanische constructie is extreem stevig en trillingsvrij, zodat alle componenten onder optimale omstandigheden hun werk kunnen doen. Zo bestaat het chassis uit drie lagen voor optimale stijfheid en helpt een 2 mm dikke koperplaat de uitgangstransistoren om hun warmte kwijt te raken bij hoge belasting.

Geavanceerde oplossingen in eenvoudige lay-out

Het signaalpad van de AVC-X8500HA is zo kort mogelijk gehouden voor een optimale geluidskwaliteit. Dit houdt in twee geavanceerde Griffin Dual-Core DSP’s, krachtige microprocessors, een totaal nieuw ontworpen multilayer-print en geavanceerde SMD-modules (Surface Mount Devices).

De essentiële D/A-conversie vindt plaats door middel van een 32-bit HD-versie van het unieke D.D.S.C.-circuit van Denon en 8 hoogwaardige 32-bit/192 kHz D/A-converters. Alle kanalen zijn bovendien voorzien van Denon’s exclusieve AL32 Processing-signaalbehandeling die zorgt voor de upsampling van alle digitale geluidssignalen – bijvoorbeeld het 16-bit signaal van audio-CD’s naar 32-bit. Deze veel hogere resolutie heeft een veel preciezere signaalbehandeling en dus een veel beter geluid, of je nu naar films of muziek luistert.

Dolby Atmos, Auro-3D en DTS:X – drie oplossingen voor het ultieme bioscoopgeluid

Met Dolby Atmos krijg je hetzelfde geluidssysteem als gebruikt wordt in de beste bioscopen ter wereld. Veel spelcomputers en recente filmproducties – bijvoorbeeld op blu-ray of Netflix – hebben al Dolby Atmos-informatie in het geluidsspoor staan. En dankzij de nieuwe eARC-functie is het HDMI-circuit compatibel met televisieprogramma’s die Atmos gebruiken.

Dankzij de 13.2 kanalen kun je een uitgebreide home-cinema met twee subwoofers en extra Atmos-luidsprekers (7.2.6 of 9.2.4) bouwen zonder dat je extra eindversterkers nodig hebt. Als je de ultieme home-cinema wilt, zit je met Dolby Atmos gebeiteld!

Auro-3D is een concurrent van Dolby Atmos en creëert een nieuwe hoogtedimensie in het geluidsbeeld. De extra laag van Auro-3D ontstaat doordat de voor- en zijkanalen ‘gedubbeld’ worden met extra luidsprekers in het plafond. Door de balans tussen boven en onder precies af te stellen, krijgt het geluidsbeeld een extra dieptedimensie. Een uitgebreide 13.2-kanaals Auro-3D-opstelling is voorzien van een extra VOG-kanaal (Voice of God) in het plafond, midden in het geluidsbeeld.

En het derde 3D-hypersurroundformaat is DTS:X, een formaat dat ‘native’ ondersteund wordt door de AVC-X8500HA. En als je helemaal los wilt gaan, kun je een DTS:X Pro-systeem bouwen voor geluid uit wel 32 kanalen. DTS:X Pro wordt bijvoorbeeld gebruikt voor IMAX Enhanced-systemen – wat de AVC-X8500HA natuurlijk ook ondersteunt.

Optimale gebruikersvriendelijkheid en afstandsbediening met app

Al tijdens de installatie kun je genieten van de elegante en intelligente grafische gebruikersinterface. Als je de AVC-X8500HA voor het eerst aansluit op de TV helpt de Denon ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen. De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven.

En de kers op de taart is de Denon remote-app, 2016 AVR Remote. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de Remote App kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden

De AVC-X8500HA is niet alleen compatibel met HEOS, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft verder AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. Met Spotify Connect werkt je smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via AirPlay, en je kunt muziek afspelen met de bekende Spotify-app.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op ieders mobiele telefoon, smartphone of tablet kunnen afspelen op de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. Hij onthoudt tot 8 apparaten en je kunt zelfs muziek afspelen in een andere kamer (Zone 2), gewoon met de smartphone.

Drie HDMI-uitgangen, geavanceerde videoverwerking, 8K-video en slechts één HDMI-kabel voor de TV

De AVC-X8500HA heeft drie HDMI-uitgangen, inclusief HDMI Zone2. Met de HDMI-ingangen aan de voorkant kun je in een oogwenk een camera, spelcomputer enz. aansluiten zonder dat je aan de achterkant van het apparaat hoeft te zoeken naar de juiste aansluiting. Bovendien krijg je wel 7 HDMI-ingangen met HDCP 2.3, conversie van analoge video naar HDMI en upscaling naar 8k/60Hz via HDMI.

Dit betekent in de praktijk dat je alle analoge en digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 8K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel, ook met Dolby Atmos-informatie via de eARC-functie.*

Audyssey MultEQ-XT32 – supernauwkeurige ruimtecorrectie met twee subwoofers

De AVC-X8500HA is uitgerust met high-end Audyssey MultEQ-32XT, dat zorgt voor een ultraprecieze digitale ruimtecorrectie met hoge resolutie op maximaal acht meetpunten in de ruimte. Het systeem kan twee afzonderlijke subwoofers tegelijkertijd kalibreren en ruimtecorrigeren, zodat de home-cinema een unieke, diepe en nauwkeurige basweergave krijgt. Deze twee subwoofers hoeven niet eens hetzelfde te zijn of symmetrisch geplaatst te worden.

Audyssey LFC, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak

Audyssey LFC is een ‘buurvriendelijke’ functie die de bas heel subtiel aanpast, zodat hij zich zo weinig mogelijk via de muren naar je buren verspreidt. En dat met minimale gevolgen voor de geluidskwaliteit.

Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ’s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ’s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook Audio Return Channel ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • 13.2-kanaals versterker met 15.2-kanaals pre-out
 • Hoogwaardig en krachtig versterkerdeel dat is opgebouwd met discrete L/R-monoblokken
 • Speciaal ontwikkelde DHCT-uitgangstransistoren (Denon High Current Transistors)
 • Perfecte signaalbehandeling met 32-bit DDSC-HD, AL32 Multichannel Processing met 32-bit audio-upsampling
 • Digitale Audyssey XT32-ruimtecorrectie
 • Dolby Atmos incl. Height Virtualization, Auro-3D, DTS:X / DTS:X Pro / Virtual:X en IMAX Enhanced
 • HDMI 2.1 met HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Geavanceerde video-upscaling (tot 8K/60 via HDMI)
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, ondersteuning voor Roon
 • Voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri
 • Finish van echt aluminium
 • 3 HDMI-uitgangen met zone-/dual-functie
 • Draaitafelingang (MM)
 • Geavanceerde gebruikersinterface met setup-wizard
 • ISFccc-beeldkalibratie voor ISF-gecertificeerde installateurs
 • Afstandsbediening ook met Denon 2016 AVR Remote App en HEOS-app (iOS/Android)
 • Programmeerbare afstandsbediening met LCD-display
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Neemt redelijk veel ruimte in (diepte 48 cm)
 • Geen tweerichtings-Bluetooth
 • Geen resets voor 2 instelbare luidsprekerconfiguraties (Dual Speaker)
 • Slechts één USB-ingang (USB-A, voorkant)
 • Sommige oplossingen met aparte processor/eindversterker zijn nog flexibeler en krachtiger

Accessoires voor de Denon AVC-X8500HA

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)150 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)210 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)190 watt
Versterkerkanalen15
VersterkertechnologieAnaloog

Aanbevolen producten