Skip to content
Denon
Home-cinema-receiver

Denon AVC-X8500H

€ 2.699,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De eerste 13.2-kanaals surroundreceiver ooit! Een compromisloos audiomonster voor de meest extreme home-cinema’s!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon AVC-X8500H – 13.2-kanaals surroundreceiver met 150 watt in L/R-monoblokken, 32-bit signaalbehandeling en een extreem zware en solide constructie

 • Extra krachtige 13-kanaals receiver met discrete L/R-monoblokken.
 • Uitstekende signaalbehandeling met 32-bit DDSC-HD en AL32 Multichannel Processing incl. 32-bit audio-upsampling
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en 3 HDMI-uitgangen met zone-/dual-functie
 • Google Assistent (smart-speaker noodzakelijk)
 • Extreem zware en stabiele constructie met drielaags chassis en voorkant van echt aluminium
De AVC-X8500H is de eerste 13.2-kanaals surroundreceiver ooit! Een ultrakrachtig en 23 kilo zwaar apparaat met wel 150 watt* en een compromisloos versterkerdeel. De AVC-X8500H heeft discrete monoblokken voor de linker- en rechterkanalen die worden gevoed door een gigantische transformator met een enorm vermogen en een gewicht van meer dan 8 kilo. De extra krachtige uitgangstransistoren zijn door Denon zelf ontwikkeld.

De AVC-X8500H is veel meer dan het sterkere, grotere broertje van de Denon AVR-receivers. Het is een extreem geavanceerde AV-versterker met een zee aan hightech oplossingen en een schitterend geluid bij alle muziek en voor de allernieuwste multikanaals audioformaten. Denon heeft de lat zelfs zo hoog gelegd dat het de AVC-X8500H laat bouwen in de eigen fabriek in Shirakawa in Japan, zodat het zelfs de allerkleinste details nauwlettend in de gaten kan houden.

Met 13.2 kanalen kun je een gigantische home-cinema bouwen, inclusief de allernieuwste surroundformaten Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D (binnenkort via gratis update). Dit betekent dat films een tot nog toe ongekend realistisch geluid kunnen krijgen. Twee extreem krachtige Griffin DSP's en nieuwe printplaten zorgen voor een veel simpeler en directer signaalpad. AL32 Processing zorgt voor upsampling van alle audiosignalen tot 32 bit, wat een veel betere signaalbehandeling oplevert, en dus ook een hoorbaar beter geluid. Al deze geweldige finesses geven je film- en muziekervaring een heel nieuwe dimensie. En dat met een schitterend design van extra dik aluminium.

Houd er rekening mee dat de AVC-X8500H geen ingebouwde FM-tuner heeft en daarom in traditionele terminologie een surround-versterker is in plaats van een receiver. Aan de andere kant krijg je een ingebouwde internetradio waarmee je de overgrote meerderheid van stations vindt die je kent van FM of DAB+ en tienduizenden stations van over de hele wereld. Een veel flexibelere en hedendaagse radio-oplossing!

Geïntegreerde HEOS en eindeloos veel geavanceerde functies Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de AVC-X8500H geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders. En je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid.

De AVC-X8500H heeft geavanceerde digitale videobewerking met 4K-upscaling en HDMI 2.0, inclusief Dolby Vision/HLG, HDR en HDCP 2.2. Hiermee is de nieuwe AVC-X8500H helemaal klaar voor 4K/UHD-beelden, en kun je genieten van beeldmateriaal met de allerhoogste resolutie.

*Let op: De opgegeven 150 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de AVC-X8500H wel 210 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

NIEUW: De AVC-X8500H is klaar voor voice-control met Amazon Alexa**, en ook met eARC waarmee je Dolby Atmos vanaf de TV via HDMI kunt doorsturen (binnenkort via een gratis firmware-update). Bovendien is Denon van plan om op zeker moment een betaalde upgrade naar HDMI 2.1 aan te bieden (functionaliteit en prijs nog niet vastgesteld).

** Voor voice-control moet je een apart apparaat met Alexa-ondersteuning aansluiten op hetzelfde netwerk als de AVC-X8500H, bijvoorbeeld een luidspreker of smartphone met voice-control. In Nederland moet de voice-controlfunctionaliteit nog door Denon worden geactiveerd.

De Denon AVC-X8500H is verkrijgbaar in zwart of zilver (Premium Silver).

150 hifi-watt, monoblokken en loodzware, supersolide constructie De AVC-X8500H is een echte 13-kanaalsreceiver met 13 identieke mono-eindversterkers met extra krachtige, speciaal ontwikkelde uitgangstransistoren (DHCT). De linker- en de rechterkanalen zijn gescheiden in twee discrete componenten met krachtige koelribben van aluminium en een loodzware transformator van wel 8 kilo. De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien.

Met deze specificaties kun je een uitgebreid surroundsysteem bij 4 ohm aansturen zonder risico op overbelasting. Om de koelribben bij hoge belasting te helpen, heeft Denon besloten om de AVC-X8500H ook te voorzien van ventilatorkoeling. Deze koeling wordt natuurlijk intelligent aangestuurd, zodat films of muziek niet worden overstemd door het lawaai van de ventilator.

De mechanische constructie is extreem stevig en trillingsvrij, zodat alle componenten onder optimale omstandigheden hun werk kunnen doen. Zo bestaat het chassis uit drie lagen voor optimale stijfheid en helpt een 2 mm dikke koperplaat de uitgangstransistoren om hun warmte kwijt te raken bij hoge belasting.

Geavanceerde oplossingen in eenvoudige lay-out Het signaalpad van de AVC-X8500H is zo kort mogelijk gehouden voor een optimale geluidskwaliteit. Dit houdt in twee nieuwe, geavanceerde Griffin Dual-Core DSP's, nieuwe, krachtige microprocessors, een totaal nieuw ontworpen multilayer-print en geavanceerde SMD-modules (Surface Mount Devices).

De essentiële D/A-conversie vindt plaats door middel van een 32-bit HD-versie van het unieke D.D.S.C.-circuit van Denon en 8 hoogwaardige 32-bit/192 kHz D/A-converter. Alle kanalen zijn bovendien voorzien van Denon's exclusieve AL32 Processing-signaalbehandeling die zorgt voor de upsampling van alle digitale geluidssignalen – bijvoorbeeld het 16-bit signaal van audio-CD's naar 32-bit. Deze veel hogere resolutie heeft een veel preciezere signaalbehandeling en dus een veel beter geluid, of je nu naar films of muziek luistert.

Dolby Atmos, Auro-3D en DTS:X – drie oplossingen voor het ultieme bioscoopgeluid Met Dolby Atmos krijg je hetzelfde geluidssysteem als gebruikt wordt in de beste bioscopen ter wereld. Veel recente filmproducties – bijvoorbeeld op blu-ray – hebben al Dolby Atmos-informatie in het geluidsspoor staan. In de meeste HD-home-cinema's hoor je hier niets van, maar veel effecten en andere geluidsinformatie zijn eigenlijk toegevoegd om naar een paar extra Atmos-luidsprekers te worden gestuurd – meestal in het plafond – als je de benodigde decoder hebt.

Dankzij de 13.2 kanalen kun je een uitgebreide home-cinema met twee subwoofers en extra Atmos-luidsprekers (7.2.6 of 9.2.4) bouwen zonder dat je extra eindversterkers nodig hebt. Als je de ultieme home-cinema wilt, zit je met Dolby Atmos gebeiteld!

Auro-3D is een alternatief voor – en directe concurrent van – Dolby Atmos en creëert een nieuwe hoogtedimensie in het geluidsbeeld. De extra laag van Auro-3D ontstaat doordat de voor- en zijkanalen 'gedubbeld' worden met extra luidsprekers in het plafond. Door de balans tussen boven en onder precies af te stellen, krijgt het geluidsbeeld een extra dieptedimensie. Een uitgebreide 13.2-kanaals Auro-3D-opstelling is voorzien van een extra VOG-kanaal (Voice of God) in het plafond, middenin het geluidsbeeld.

En het derde 3D-hypersurroundformaat is DTS:X, een formaat dat 'native' ondersteund wordt door de AVC-X8500H. Met deze receiver kun je precies de indeling en inrichting kiezen die bij jou past, zonder compromis!

Optimale gebruikersvriendelijkheid en afstandsbediening met app Al tijdens de installatie kun je genieten van de elegante en intelligente grafische gebruikersinterface. Als je de AVC-X8500H voor het eerst aansluit op de TV helpt de Denon 'Setup Wizard' je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen. De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven.

En de kers op de taart is de Denon 2016 AVR Remote App, verkrijgbaar voor iOS en Android. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de Remote App kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay – eindeloze streamingmogelijkheden De AVC-X8500H is niet alleen compatibel met HEOS, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). En als je een iOS-apparaat (Apple iPhone of iPad) met minimaal iOS 7 hebt, is de installatie echt doodsimpel. De Denon 'Setup Wizard' helpt met een paar eenvoudige stappen. Vervolgens worden alle netwerkinstellingen draadloos gekopieerd naar de versterker. Vanaf dat moment maakt hij automatisch verbinding met het netwerk, zonder dat je een netwerk-id, wachtwoord of wat dan ook nodig hebt.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op ieders mobiele telefoon, smartphone of tablet kunnen afspelen op de installatie. Je hoeft alleen maar de versterker te selecteren op een mobiel apparaat, en er klinkt muziek. De versterker gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. Hij onthoudt tot 8 apparaten en je kunt zelfs muziek afspelen in een andere kamer (Zone 2), gewoon met de smartphone.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. Met Spotify Connect werkt je smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via AirPlay, en je kunt muziek afspelen met de bekende Spotify-app.

En dankzij de slimme Apple AirPlay-functie kun je alle muziek op je iPhone/iPod Touch/iPad draadloos en met echte CD-kwaliteit naar je installatie streamen. Dit geldt ook voor streamingservices zoals TIDAL, Deezer en andere streaming-apps die niet door HEOS worden ondersteund. Je kunt ook je iTunes-collectie op de computer naar de AVC-X8500H streamen, en via de netwerkfunctie kun je muziek direct van je PC of NAS streamen*.

Audio Zone 2 met HEOS en HDMI Zone 2 voor maximale flexibiliteit De Zone 2-functie van de AVC-X8500H is een slimme multiroom-oplossing. Je kunt namelijk alle muziek doorsturen naar een installatie die in een andere kamer staat, wáár de muziek ook vandaan komt. Je kunt afspelen vanaf HDMI, een CD-speler, USB, een netwerk, digitale of analoge ingangen – kortom, alles wat je maar wilt. Bij de Zone 2 van vrijwel alle concurrenten kun je alleen analoge bronnen gebruiken, waardoor deze functie in feite onbruikbaar wordt.

En als er bijvoorbeeld een 7.1-luidsprekersysteem is aangesloten op de AVC-X8500H, kunnen de overgebleven vier versterkerkanalen worden gebruikt om luidsprekers in andere kamers direct aan te sturen. Er kan ook een afzonderlijke signaalbron worden geselecteerd voor de extra zone, zodat je bijvoorbeeld muziek kunt luisteren in de slaapkamer, terwijl de rest van het gezin naar een film kijkt. Bovendien vormen de drie zones in het HEOS-systeem ook een aparte multiroom-zone, wat betekent dat je het volume per zone afzonderlijk kunt instellen met de HEOS-app!

Als klap op de vuurpijl heeft hij zelfs HDMI Zone 2, waarmee beeld en geluid uit de HDMI-ingang digitaal kunnen worden doorgestuurd naar een andere kamer. Handig wanneer je bijvoorbeeld een film die je op de TV in de keuken aan het kijken bent, ook wilt afspelen op de home-cinema. Je stuurt het volledige HDMI-signaal, inclusief multikanaalsgeluid, naar de extra zone, dus als daar nog een installatie staat, kun je in feite nóg een home-cinema aansturen met de AVC-X8500H

Haal het maximale uit lossless geluidsformaten Voor een optimale geluidskwaliteit kun je gewoonweg niet om de lossless formaten FLAC- en FLAC HD heen. Ze worden beide ondersteund door de AVC-X8500H, zowel via netwerk als USB. En voor wie bijvoorbeeld luistert naar live-albums of klassieke muziek, is het fijn om te weten dat de AVC-X8500H ook 'gapless' – zonder pauzes tussen de nummers – afspeelt. Je kunt ook afspelen via bitstreaam/DSD en AIFF. En wie de effecten van digitale signaalbehandeling helemaal wil uitschakelen – bijvoorbeeld om eens echt kritisch naar muziek te luisteren – kan met de Pure Direct-functie alle circuits uitschakelen die niet essentieel zijn voor de geluidsweergave.

Clock Jitter Reducer voor loepzuiver digitaal geluid De zogenoemde 'jitter-vervorming' is een belangrijke oorzaak van het grote verschil in geluidskwaliteit tussen goede en slechte digitale componenten zoals CD-spelers, blu-rayspelers enz.

Jitter is een onregelmatigheid in de tijdbasis van een digitaal signaal die onder andere ontstaat door niet-gesynchroniseerde 'clocks' in de speler en versterker/receiver. De clock regelt de verwerking van de digitale processen in bijvoorbeeld de D/A-converter, en als de clock in de signaalbron en die in de versterker niet 100% juist gesynchroniseerd zijn, ontstaat er een tijdsverschuiving in het signaal die ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

De AVC-X8500H is uitgerust met Denon's eigen 'Clock Jitter Reducer'-circuit. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van jitter in het digitale geluidssignaal dat je bijvoorbeeld binnenkrijgt op de coaxiale of optische ingang. Het resultaat is een geluidsweergave die hoorbaar zuiverder en nauwkeuriger is.

Drie HDMI-uitgangen, geavanceerde videoverwerking, 4K-video en slechts één HDMI-kabel voor de TV De AVC-X8500H heeft drie HDMI-uitgangen, inclusief HDMI Zone2. Met de HDMI-ingangen aan de voorkant kun je razendsnel een camera, gameconsole enz. aansluiten zonder dat je aan de achterkant van het apparaat hoeft te zoeken naar de juiste aansluiting. Bovendien krijg je wel 8 HDMI-ingangen met HDCP 2.2, een HDMI-repeater, conversie van analoge video naar HDMI en upscaling naar 4k/60Hz Ultra HD-resolutie.

Dit betekent in de praktijk dat je alle analoge en digitale beeldbronnen op de versterker kunt aansluiten (inclusief 3D en 4K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de versterker via dezelfde HDMI-kabel, ook met Dolby Atmos-informatie via de nieuwe eARC-functie. Makkelijker en eleganter kan eigenlijk niet.**

Om te benadrukken hoe goed de HDMI-videoverwerking is, heeft Denon de AVC-X8500H uitgerust met de modernste en meest geavanceerde videoprocessoren, voor optimale beeldkwaliteit met de HDMI 2.0-standaard. Daarom ondersteunt hij ook de toekomstige 4:4:4 Pure Color-subsampling, Dolby Vision.HLG, HDR en BT.2020 pass-through.

Audyssey MultEQ-XT32 – supernauwkeurige ruimtecorrectie met twee subwoofers De AVC-X8500H is uitgerust met high-end Audyssey MultEQ-32XT, dat zorgt voor een ultraprecieze digitale ruimtecorrectie met hoge resolutie op maximaal acht meetpunten in de ruimte. Het systeem kan twee afzonderlijke subwoofers tegelijkertijd kalibreren en ruimtecorrigeren, zodat de home-cinema een unieke, diepe en nauwkeurige basweergave krijgt. Deze twee subwoofers hoeven niet eens hetzelfde te zijn of symmetrisch geplaatst te worden.

Audyssey LFC, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak Audyssey LFC is een 'buurvriendelijke' functie die de bas heel subtiel aanpast, zodat hij zich zo weinig mogelijk via de muren naar je buren verspreidt. En dat met minimale gevolgen voor de geluidskwaliteit.

Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma's in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale 'loudness'-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld 's avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of 's avonds.

* Om geluid vanaf een NAS af te kunnen spelen, moet deze een mediaserver-functie hebben.
** Hiervoor moet de TV ook Audio Return Channel ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • 13.2-kanaals versterker met 15.2-kanaals pre-out
 • Hoogwaardig en krachtig versterkerdeel dat is opgebouwd met discrete L/R-monoblokken
 • Speciaal ontwikkelde DHCT-uitgangstransistoren (Denon High Current Transistors)
 • Perfecte signaalbehandeling met 32-bit DDSC-HD, AL32 Multichannel Processing met 32-bit audio-upsampling
 • Ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D met intelligente, geautomatiseerde omschakelfunctie (Auro-3D volgt later via gratis upgrade)
 • Digitale Audyssey XT32-ruimtecorrectie
 • Met geïntegreerde HEOS-multiroom met internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz via Roon ondersteuning, tweeweg Bluetooth
 • Finish van echt aluminium
 • Vergulde RCA-terminals
 • HDR en volledige HDCP 2.2-ondersteuning
 • eARC voor overdracht van Dolby Atmos via HDMI van TV (binnenkort via gratis update)
 • Ondersteunt Dolby Vision / HLG
 • 3 HDMI-uitgangen met zone-/dual-functie
 • Clock Jitter Reducer
 • Draaitafelingang (MM)
 • Geavanceerde video-upscaling naar 4K/60Hz
 • Veel aansluitmogelijkheden, ook voor analoge beeldbronnen
 • Geïntegreerde Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay en Spotify Connect
 • HDMI Zone 2 (beeld/geluid)
 • Audio Zone 2/3 met HDMI, optisch/coaxiaal en analoog geluid
 • Geavanceerde gebruikersinterface met setup-wizard
 • ISFccc-beeldkalibratie voor ISF-gecertificeerde installateurs
 • Ondersteunt streaming van DSD en FLAC/FLAC HD
 • Afstandsbediening ook met Denon 2016 AVR Remote App en HEOS-app (iOS/Android)
 • HDMI-ingang aan voorkant
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik
 • Programmeerbare afstandsbediening met LCD-display

Tegens

 • Neemt redelijk veel ruimte in (diepte 48 cm)
 • Slechts één USB-ingang (voorkant)
 • Sommige oplossingen met aparte processor/eindversterker zijn nog flexibeler en krachtiger

Accessoires voor de Denon AVC-X8500H

Technische specificaties

Versterkerkanalen13

Aanbevolen producten