Skip to content
Bowers & Wilkins
Draadloze koptelefoon

Bowers & Wilkins PX5

€ 229,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Schitterend geluid, exclusief en comfortabel ontwerp, gemakkelijk te bedienen – deze geavanceerde on-ear hoofdtelefoon met ANC is een klasse op zich.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins PX5 – exclusieve, draadloze on-ear hifi-hoofdtelefoon met een schitterend geluid, mooi ontwerp en geavanceerde noise-cancellation (ANC)

 • Schitterende geluidskwaliteit met een diepe en volle bas
 • Zeer gebruiksvriendelijk met automatisch aan-/uitzetten
 • Smart Adaptive Noise Cancelling (ANC)
 • Adaptive Bluetooth 5.0, incl. AAC en aptX HD
 • Exclusief ontwerp van koolstofvezelcomposiet en textiel met nanobehandeling
Exclusieve en supersterke materialen De PX5 is een high-tech hoofdtelefoon die volledig door Bowers & Wilkins is ontwikkeld en waarbij niets aan het toeval is overgelaten. Dat geldt ook voor de materiaalkeuze, die maximale sterkte met een minimaal gewicht combineert. De hoofdbeugel is gemaakt van ‘short strand carbon fibers’ – een totaal nieuwe koolstofvezelcomposiet die veel minder weegt dan staal of aluminium, maar veel sterker is en resonanties en staande golven beter elimineert. De PX5 gaat dus langer mee, zit comfortabeler, klinkt beter en ziet er ook nog eens heel cool uit!

Voor de oorkussens heeft Bowers & Wilkins na het testen van heel veel verschillende materialen gekozen voor zacht imitatieleer. Dit geeft de beste geluidskwaliteit en is tegelijkertijd hygiënischer en allergievriendelijker dan echt leer. Het elegante textiel op de hoofdbeugel en oorschelpen heeft een gepatenteerd ontwerp dat een vocht- en vuilafstotende nanobehandeling heeft ondergaan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je PX5 er vuil en versleten uit gaat zien.

Geavanceerde Bluetooth en noise-cancellation (ANC) Bowers & Wilkins is de eerste fabrikant die de nieuwe aptX Adaptive BT 5.0 Bluetooth-chipset gebruikt. Hiermee krijg je beter draadloos geluid, betere ruisonderdrukking, een lager energieverbruik en minder vertraging tussen geluid en beeld, zodat je de PX5 ook kunt gebruiken om video’s te bekijken. Met deze nieuwe chipset kun je eindelijk ANC gebruiken zonder dat je muziek vlak en slap gaat klinken – zoals bij sommige alternatieven het geval is.

De PX5 heeft Adaptive ANC, wat betekent dat de ruisonderdrukking zich automatisch aanpast aan je omgeving. Via de speciale Bowers & Wilkins-app kun je deze functie aanpassen aan je persoonlijke smaak. Dat geldt ook voor de ‘voice pass-through’ die de stemmen om je heen min of meer doorlaat. Als je heerlijk in je ANC-bubbel in het vliegtuig zit, maar wel wilt horen wat die stewardess met een koffiekan in de hand te melden heeft, dan druk je even kort op de ANC-knop – en kun je horen wat ze zegt.

Wat ook heel fijn is, is dat de PX5 verbinding kan maken met twee Bluetooth-apparaten tegelijk (Dual Mode), waardoor je razendsnel kunt omschakelen van het ene apparaat naar het andere, bijvoorbeeld als je telefoon gaat terwijl je een film op je tablet kijkt. Heel handig als je bijvoorbeeld in de trein zit en geen zin hebt om te rommelen met je apparaten.

En als je stroom wilt besparen, kun je hem ook gebruiken samen met de bijgeleverde mini-jack-kabel of via USB op je computer. Via USB krijg je ongecomprimeerd, digitaal geluid met CD-kwaliteit, zonder dat je hoeft te investeren in een aparte D/A-converter.

Telefoongesprekken met topgeluid Naast de muzikale kwaliteiten heeft B&W ook geprobeerd om deze hoofdtelefoon te optimaliseren voor telefoongesprekken. De PX5 gebruikt daarom twee microfoons en Clear Voice Capture-technologie (CVC 2), waardoor stemmen opvallend goed worden weergegeven. De ene microfoon richt zich op je stem, terwijl de tweede microfoon omgevingsgeluiden registreert en helpt om je stem naar voren te halen.

Gebruiksvriendelijk ontwerp met slimme functie voor automatisch aan-/uitzetten De PX5 heeft de allerbeste Bluetooth 5.0-technologie die perfect samenwerkt met de geavanceerde ANC-functie. Met andere woorden, perfect geluid en een optimale ruisonderdrukking die zich automatisch aanpast aan de omgeving – zonder nadelige gevolgen voor de geluidskwaliteit.

De PX5 heeft namelijk geïntegreerde sensoren die de hoofdtelefoon en muziek automatisch aan- en uitzetten, afhankelijk van of je wilt luisteren, praten of je oren ergens anders voor nodig hebt. Zin om muziek te luisteren? De PX5 gaat automatisch aan als je hem oppakt. Of wil je iets zeggen tegen een van je medepassagiers? De PX5 stopt je muziek-app als je een oorschelp van je oor haalt of hem om je nek hangt – en als je weer klaar bent om verder te luisteren, gaat hij automatisch verder waar je gebleven was.

Als je hem weglegt, schakelt hij zichzelf automatisch uit en stopt de muziek-app. En als je hem weer oppakt, gaat hij weer aan en kun je gewoon verder luisteren. Simpel, intuïtief en geniaal!

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Schitterende geluidskwaliteit
 • Zeer gebruiksvriendelijk met automatisch aan-/uitzetten
 • Smart Adaptive Noise Cancelling (ANC) met Pass-Through
 • Speciale app voor persoonlijke instellingen
 • Adaptive Bluetooth 5.0, incl. AAC en aptX Adaptive 24-bit
 • Exclusief ontwerp van koolstofvezel/composiet en vuilafstotend textiel
 • Kan gekoppeld worden aan twee Bluetooth-apparaten tegelijk
 • Werkt ook via kabel (mini-jack/USB)
 • Telefoongesprekken met perfecte kwaliteit dankzij CVC (Clear Voice Capture)
 • Eenvoudige activering van je persoonlijke voice-assistent (Google Assistant, Apple Siri enz.)
 • Draaibare oorschelpen voor eenvoudig transport (inclusief hard, opvouwbaar transportetui)
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Tegens

 • Werkt niet zonder accu
 • Niet volledig opvouwbaar
 • Niet geschikt voor sportief gebruik

Accessoires voor de Bowers & Wilkins PX5

Technische specificaties

KoptelefoontypeOn-ear
Actieve ruisonderdrukkingJa
Frequentiebereik10-30.000 Hz
MicrofoonJa
Bluetooth-type5
Bluetooth-technologieaptX, aptX HD, AAC
Afspelen via USBJa

Aanbevolen producten