Skip to content
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins ASW610XP

€ 1.099,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Bijzonder krachtige subwoofer met een basweergave die vergelijkbaar is met die van grote vloerluidsprekers – ondanks het compacte formaat.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

ASW610XP – compacte en bijzonder krachtige 10”-subwoofer

 • Erg diepe bas voor een compacte subwoofer
 • Veel vermogen voor muziek en films
 • Veel instellingsmogelijkheden
 • Past perfect bij compacte en zware home-cinema’s
 • Past perfect bij de vloerluidsprekers uit de Bowers & Wilkins 600-serie
De ASW610XP is een compacte en bijzonder krachtige subwoofer – en dankzij een geïntegreerd vermogen van 500 watt is hij de perfecte aanvulling op ambitieuze home-cinema’s die gebaseerd zijn op de 600-serie van Bowers & Wilkins. Maar ook iedereen die liever gewoon naar muziek luistert, krijgt er met deze dieptebom een extra dimensie bij, zelfs bij een paar zware vloerluidsprekers! Natuurlijk kun je de ASW610XP ook gebruiken met andere luidsprekers, van Bowers & Wilkins of van andere merken.

XP = Xtra Power De ASW610XP is wat groter dan de goedkopere ASW610, maar aan de andere kant past hij perfect bij krachtige luidsprekersystemen, zoals de 603 van Bowers & Wilkins zelf. Vandaar de naam: XP = Xtra Power

En om echt het maximale uit de compacte behuizing te halen, heeft Bowers & Wilkins een extreem robuuste 10”-speaker gebruikt die wordt aangestuurd door een ICEpower klasse D-versterker van wel 500W. Met zoveel vermogen – en een speciaal gebouwde speaker die daarmee om kan gaan – hoor je de laagste frequenties niet alleen, je voelt ze ook!

De ASW610XP is verkrijgbaar in matzwart of matwit.

Bowers & Wilkins ASW610XP – maximale bas uit een minimale behuizing Met een goede subwoofer zoals de ASW610XP krijg je meer volume zonder dat je systeem overbelast wordt, maar je kunt het frequentiebereik ook uitbreiden tot onder de gehoorgrens – een gebied waar nog maar heel weinig (heel grote) gewone luidsprekers van zich laten horen. Modern digitaal filmgeluid bevat zelfs geluidsinformatie tot 20 Hz. En met de ASW610XP wordt dit gebied bereikbaar: je kunt je ruiten en porselein laten trillen, zonder dat de luidsprekers beginnen te kraken. Welkom in Subwooferland!

Equaliser negeert natuurwetten De ASW610XP heeft een gesloten behuizing zonder reflexpoort – een constructie die zeer hoge eisen stelt aan de behuizing, de versterkers en vooral aan de speaker. Theoretisch gezien kunnen dit soort compacte constructies niet zo’n diepe bas weergeven, maar Bowers & Wilkins ‘omzeilt’ de natuurwetten met een geïntegreerde equaliser-schakeling die de laagste bastonen digitaal versterkt voordat het signaal naar de speaker wordt gestuurd.

Het gevolg hiervan is dat de speaker en versterker onder extreem moeilijke omstandigheden moeten werken. Daarom zijn de spreekspoel, het magneetsysteem en de kevlar/papiermembraan overgedimensioneerd en heeft de versterker extra veel vermogen gekregen om aan dit soort absurde eisen te kunnen voldoen.

Ideaal voor films en muziek De ASW610XP is ideaal voor zowel films als muziek. Aan de achterkant zit een knop met drie instellingen, waarmee je het geluid kunt afstellen op het bronmateriaal (Bass EQ). Instelling C optimaliseert de subwoofer voor maximaal volume en maximale dynamiek, terwijl instelling A zo laag mogelijk speelt en de bas zo strak en duidelijk mogelijk laat klinken.

Die laatste instelling is in de meeste gevallen beter voor muziek, maar de eerste geeft de meeste systemen een beter filmgeluid. Dit is heel algemeen gesteld, maar je hebt in ieder geval de mogelijkheid om te ontdekken wat het beste past bij jouw kamer en jouw persoonlijke smaak.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Past perfect bij de vloerluidsprekers uit de Bowers & Wilkins 600-serie
 • Erg diepe bas voor een compacte subwoofer
 • Veel vermogen voor muziek en films
 • Veel instellingsmogelijkheden
 • Past perfect bij compacte en zware home-cinema’s

Tegens

 • Geen afwerking van lak of echt houtfineer.

Accessoires voor de Bowers & Wilkins ASW610XP

Boxer
AudioQuest Boxer
Subwooferkabel
€ 155 / € 209 / Stuk

Technische specificaties

Frequentiebereik Hz (-3 dB)24-140
Versterker500 watt
Formaat woofer10"
Scheidingsfrequenties40-140 Hz
Constructie behuizingGesloten

Aanbevolen producten