Skip to content
AudioQuest
Luidsprekerkabel (set)

AudioQuest ThunderBird BASS (Banana)

€ 6.800,00set
Levertijd 3-4 weken
Bi-wire-kabel voor ZERO full-range luidsprekerkabels. Voor de perfecte overdracht van bas- en middentonen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

AudioQuest ThunderBird BASS – compromisloze luidsprekerkabel voor bi-wiring met ZERO

  • Aangepaste ZERO-geometrie voor perfecte overdracht van bas-/middentonen in bi-wire-/tri-wire-installaties.
  • Geleiders van massief PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+)
  • Exclusieve stekkers van ultrazuiver, verzilverd koper
  • 72V DBS (Dielectric Bias System) en koolstofgebaseerde NDS-isolatie (Noise Dissipation System)
  • Op bestelling verkrijgbaar in alle mogelijke lengtes en configuraties
De ThunderBird BASS is een krachtige en geavanceerde luidsprekerkabel die speciaal is ontwikkeld voor bi-wire-/tri-wire-installaties met een bijbehorende ThunderBird ZERO voor het tweetersignaal. Omdat de BASS alleen bas- en middentonen hoeft door te sturen, kon de geometrie wat eenvoudiger – de signaaloverdracht is en blijft optimaal, maar hij is wel een stuk goedkoper.

Let op: De ThunderBird BASS is alleen voor dit specifieke doel geschikt. Hij werkt niet als full-range kabel. Maar je kunt hem wel probleemloos gebruiken met de nog exclusievere FireBird ZERO- en Dragon ZERO-luidsprekerkabels.

PSC+ – perfect koper De solidcore-geleiders van de ThunderBird BASS zijn gemaakt van ultrazuiver PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+). Het oppervlak van dit metaal is zo extreem zuiver en gelijkmatig dat de signaaloverdracht beter is dan bij alle andere kopergeleiders, ook zonder verzilvering. Met deze luidsprekerkabel krijg je een signaaloverdracht met absoluut minimale vervorming en signaalverlies, zelfs bij extreem krachtige eindversterkers en grote, stroomverslindende high-end luidsprekers.

De AudioQuest ThunderBird BASS is standaard verkrijgbaar als single-wire (2 x banaanstekker > 2 x banaanstekker). Andere configuraties en lengtes zijn op bestelling mogelijk.
ZERO – de onzichtbare luidsprekerkabel AudioQuest heeft de ThunderBird ZERO zo ontwikkeld dat hij eigenlijk ‘elektrisch’ onzichtbaar is. Dat betekent dat de uitgangsimpedantie van de versterker nauwkeurig afgestemd moet zijn op de impedantie (elektrische weerstand) van de luidspreker, en die varieert afhankelijk van het muzieksignaal. De traditionele oplossing voor dit probleem is een kabel met een impedantie die in de buurt komt van de gemiddelde impedantie van een gemiddelde luidspreker. Maar dan is de kabel nog steeds een bottleneck en een mogelijke bron van fouten.

Dankzij de ZERO-technologie is AudioQuest erin geslaagd om een kabel te ontwikkelen zonder eigen impedantie, waardoor hij het signaal zo goed als intact laat, zonder vervorming of compressie. En dat hoor je terug in de vorm van een betere dynamiek, een betere transient-respons en een mooiere basweergave die je kamer echt op zijn kop zet.

Mythical Creatures ThunderBird – enorme hoeveelheden metaal voor grote high-end installaties met grote luidsprekers De ThunderBird-kabel is afkomstig uit de Mythical Creatures-serie die bestaat uit de grootste en meest extreme luidsprekerkabels van AudioQuest. Hier krijg je een indrukwekkende hoeveelheid geleidermateriaal van de allerbeste kwaliteit. En zelfs bij extreem krachtige eindversterkers en grote, stroomverslindende high-end luidsprekers wordt het signaal met absoluut minimale vervorming en signaalverlies doorgestuurd.

Deze kabel is uitgevoerd in een liggende 8-vorm. De totale doorsnede van de geleiders aan iedere kant is 4,73 mm2. En dit zie je duidelijk terug aan de afmetingen van deze kabel: 32 x 18 mm! Denk eraan dat de kabels ook erg stijf zijn, waardoor je ze in principe vrij op de vloer moet kunnen leggen om ze te gebruiken.

De ThunderBird is bovendien voorzien van het unieke 72V DBS-systeem (Dielectric Bias System) van AudioQuest. DBS creëert een elektrostatisch veld dat de isolatie ‘verzadigt’, zodat deze geen energie van het signaal zelf meer kan opnemen. Tegelijkertijd elimineert het NDS-systeem (Noise-Dissipation System) radiofrequente ruis uit de omgeving (gsm-masten, Bluetooth enz.) zodat de meest kwetsbare details in het muzieksignaal intact blijven.

Nog niet genoeg? De ThunderBird-kabels worden geleverd in bijna alle denkbare configuraties, voor zowel single-wire als bi-wire in combinatie met de speciale BASS-versie. Ze worden met de hand gemaakt en de geleiders worden zo verdeeld dat ze perfect passen bij jouw installatie. Er wordt dus niets aan het toeval overgelaten.

En als je echt alleen het allerbeste wilt, kan AudioQuest ook modellen leveren met geleiders die gedeeltelijk of volledig gemaakt zijn van ultrazuiver PSS-zilver (Dragon, FireBird). Dan zit je wel meteen in een prijsklasse die niet iedereen kan – of wil – betalen. Maar als je installatie het allerbelangrijkste in je leven is, dan is het fijn om te weten dat je de keuze hebt.

Let op: HiFi Klubben levert het volledige assortiment van AudioQuest. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Technische specificaties

Geleideroppervlak4,73 mm2