Skip to content
AudioQuest
Hoofdtelefoonversterker

AudioQuest DragonFly Black

€ 79,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Ultracompacte en mobiele DAC met USB-aansluiting. Een betaalbare manier om beter geluid uit je smartphone/tablet en PC/Mac te halen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

AudioQuest DragonFly Black – mobiele D/A-converter met kristalhelder digitaal geluid voor je computer en smartphone/tablet

 • Werkt samen met PC/Mac en mobiele apparaten (iOS/Android)
 • Uitstekende geïntegreerde hoofdtelefoonversterker
 • Even compact als een USB-stick – Plug ‘n’ Play
 • Ondersteunt 24-bit HD-muziek  (Incl.  MQA)
 • Asynchrone USB-technologie

De DragonFly Black is een geniale, mobiele en betaalbare D/A-converter (DAC) die het geluid uit je smartphone/tablet of PC/Mac veel beter laat klinken.

Ondanks dat hij niet groter is dan een gewone USB-stick, zit de DragonFly Black tot de nok toe vol met geavanceerde digitale technologie. En hij zorgt ervoor dat je hoofdtelefoon de muziek uit je PC/Mac ineens perfect weergeeft, thuis net zo goed als onderweg.

Let op: er is een USB-kabel nodig om de DragonFly Black aan te sluiten op een smartphone/tablet. Deze kabel is apart verkrijgbaar. Voor Android (4.1 of nieuwer) heb je een MicroUSB-naar-vrouwtjes-USB-A-kabel nodig die OTG ondersteunt. Je smartphone/tablet moet OTG ook ondersteunen. Wie een iOS-apparaat bezit, heeft een Apple Lightning-adapterkabel (MD821AM) nodig; andere, niet-originele kabels werken niet.

De DragonFly Black is verkrijgbaar in het zwart. 

Optimale geluidskwaliteit voor alle hoofdtelefoons Mobiele DAC’s zijn voornamelijk bedoeld voor laptops. Maar het geniale aan de DragonFly Black is dat je hem ook kunt gebruiken voor je smartphone. Dankzij een nieuwe chipset van AudioQuest is de DragonFly Black zo energie-efficiënt dat je ook de maximale geluidskwaliteit uit je smartphone kunt halen. En er kan probleemloos een serieuze hifi-hoofdtelefoon op worden aangesloten – met de DragonFly Black is dat echt de moeite waard!

Haal het maximale uit de muziek op PC/Tidal/Spotify enz. Alle computers hebben een geluidskaart die het bestand waar je op klikt omzetten in muziek die je oren kunnen horen. Helaas zijn de geluidskaarten van de meeste, en zelfs de duurste, computers gewoon ongelofelijk belabberd. En daarom heeft AudioQuest de DragonFly Black ontwikkeld.

Stop de DragonFly Black in een lege USB-poort, sluit je hoofdtelefoon aan op de mini-jack-ingang van de DragonFly Black en geniet van maximale geluidskwaliteit, of je muziek nu op de harde schijf staat, of op een streamingservice zoals Spotify, Tidal enz. Laat je muziek niet verpesten door slechte geluidskaarten en analoge hoofdtelefoonuitgangen vol met ruis!

Als je de DragonFly Black en je laptop onderweg gebruikt, kun je kiezen voor een korte, speciaal ontworpen USB-kabel (AudioQuest DragonTail). Deze kabel zorgt ervoor dat er niets afbreekt als de laptop per ongeluk op de grond valt of klappen krijgt. De DragonTail biedt ook wat extra ruimte als de USB-poorten te dicht op elkaar zitten.

Genieten van echte hoge-resolutiemuziek – beter dan CD-kwaliteit De DragonFly Black is uitgerust met een exclusieve 24-bit ESS 9010 D/A-converter die hoge-resolutiemuziek ondersteunt tot wel 24-bit/96kHz via USB Audio 2.0. Dit is heel wat beter dan CD-kwaliteit en je zult merken dat het geluid gedetailleerder, dynamischer, ruimtelijker en gewoon muzikaler klinkt dan op CD.

De asynchrone technologie en de driver die speciaal voor de DragonFly Black is ontworpen zorgen ervoor dat de ‘clock’ van de USB-overdracht vanaf PC helemaal perfect is, zodat je geen last hebt van jitter-ruis (onregelmatigheden in de tijdbasis van een digitaal signaal). En tegelijkertijd krijg je een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker die de dynamiek en basweergave hoorbaar verbetert – en je kunt altijd en overal luisteren naar muziek, wat er ook om je heen gebeurt. 


HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Werkt samen met PC/Mac en mobiele apparaten (iOS/Android)
 • Uitstekende geïntegreerde hoofdtelefoonversterker
 • Even compact als een USB-stick – Plug ‘n’ Play
 • Ondersteunt hoge-resolutiemuziekbestanden tot 24-bit/96kHz (Incl.  MQA)
 • Asynchrone USB-technologie

Tegens

 • Geen 64-bit digitale volumeregeling
 • Geen geïntegreerde knop voor volumeregeling
 • Geen draadloze signaaloverdracht
 • USB-kabel apart verkrijgbaar
 • De Red-versie is beter geschikt voor veeleisende high-end hoofdtelefoons

Accessoires voor de AudioQuest DragonFly Black

Technische specificaties

AfstandsbedieningNee
TimerNee
D/A-conversie audio24-bit/96 kHz - 32-bit ESS 9010

Recensies


5.0
2 recensies
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0