Skip to content
AudioQuest
Optische kabel

AudioQuest Carbon

€ 219,00stuk
Levertijd 3-4 weken
  -
Elegante en geavanceerde optische kabel voor een extreem gedetailleerd geluid. Verkrijgbaar in verschillende lengtes van 0,75 tot 5 meter.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

AudioQuest Carbon Optical – exclusieve optische kabel voor serieuze installaties

  • Exclusieve optische vezel met 19 aparte geleiders en extra lage lichtspreiding
  • Extreem weinig jitter-vervorming
  • Nauwkeurig gepolijste uiteinden
  • Robuust en elegant ontwerp
  • Verkrijgbaar in verschillende lengtes van 0,75 tot 5 meter
De Carbon is een geavanceerde optische kabel van AudioQuest. De geleider bestaat uit 19 dunne optische vezels, waardoor deze constructie het LED-signaal in de kabel veel nauwkeuriger kan sturen.

De geringe lichtspreiding zorgt ervoor dat het digitale signaal vrijwel niet ‘uitgesmeerd’ wordt en voorkomt dus vervorming. Je kunt er dus op vertrouwen dat zelfs de allerkleinste details 100% intact doorkomen. Een serieuze oplossing voor serieuze installaties.

De Carbon is de perfecte keuze voor iedereen met een goede installatie die digitale signaaloverdracht gebruikt tussen een draadloze muziekstreamer (bijv. Sonos, HEOS of Bluesound) en een versterker/receiver. Of voor wie een CD-speler heeft die is aangesloten op een externe DAC of een versterker met digitale ingangen.

In tegenstelling tot digitale coaxkabels die elektrische impulsen geleiden, geeft een optische kabel een LED-signaal door. Het voordeel hiervan is dat het signaal geen last heeft van invloeden van buitenaf en dat er geen aardlussen kunnen ontstaan, zoals bij coaxkabels.

De AudioQuest Carbon is verkrijgbaar in verschillende lengtes van 0,75 tot 5 meter. 

Optische kabels van AudioQuest – vier verschillende kabels voor vier verschillende functies De optische kabels van AudioQuest zijn er in vier varianten, elk met een andere kwaliteit en een ander prijskaartje. Het grootste verschil zit in de kwaliteit van de optische vezels die gebruikt worden. Het belangrijkste hierbij is dat lichtspreiding onderweg voorkomen wordt, omdat dit zorgt voor onnauwkeurigheden in de gegevensstroom en de veiligheidscircuits van je versterker of receiver kan overbelasten. Met andere woorden, een betere vezelgeleider geeft minder fouten en dus een beter geluid.

FOREST: Budgetserie, een slimme kabel voor de laagst mogelijke prijs. De kabel en stekkers hebben een elegant ontwerp en de optische vezels zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor worden de lichtspreiding en tijdsverschuiving tot een minimum beperkt. Een mooie kabel voor budgetinstallaties.

CINNAMON: Gebaseerd op dezelfde principes als de Forest-serie, maar met een exclusievere vezelgeleider, voor nog minder spreiding en vervorming. De perfecte kabel voor iedereen die zijn installatie wat extra wil verwennen.

CARBON: De optische geleiders van deze serie bestaan niet uit één, maar uit 19 dunne geleiders. Dit betekent dat het licht zich in kleinere hoeken beweegt, waardoor je minder last hebt van lichtspreiding en vervorming. Een ambitieuze oplossing die ook gebruikt wordt in de exclusieve Vodka-serie.

VODKA: De geleider van deze kabel bestaat uit 217 extreem dunne, afzonderlijke geleiders. Het lichtsignaal kan alleen in een extreem kleine hoek de afzonderlijke geleiders binnenkomen, waardoor het risico op spreiding en tijdsverschuiving van het signaal minimaal is. Een exclusieve kabel die goed past bij duurdere installaties.

Let op: HiFi Klubben levert het volledige assortiment van AudioQuest. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Technische specificaties

StekkerToslink

Recensies


5.0
3 recensies
5
3
4
1
3
0
2
0
1
0