Skip to content
Audeze
Head-fi koptelefoons

Audeze LCD-2 Closed Back

€ 899,00stuk
Zwart

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Ervaar het Planar Magnetic-principe op zijn puurst, barstensvol warmte en energie voor je muziek. Gesloten head-fi-model met goede geluidsisolatie.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Audeze LCD-2 Closed Back – gesloten Planar Magnetic-koptelefoon met een indrukwekkende geschiedenis

 • Gesloten constructie met goede geluidsisolatie
 • Warm en energiek geluid met een diepe, dynamische basweergave
 • Exclusieve finish van metaal en proteïneleer
 • Gemakkelijker aan te sturen dan andere modellen
 • Handgemaakt in de Audeze-fabriek in de VS

De LCD-2 Closed Back is een exclusieve, gesloten over-ear Planar Magnetic-koptelefoon die – net als de LCD-2 Classic – direct terugverwijst naar zijn voorganger: de legendarische, met hout beklede LCD-2.

De LCD-2 was in 2008 de allereerste Audeze-koptelefoon, en het originele model – zonder de moderne Fazor-guides – had een relatief warme klank en een diepe, dynamische bas. De 106 mm grote drivers van de LCD-2 Closed Back zijn ook gebouwd zonder het Fazor-systeem, en dus lijkt het geluid erg op dat van het iconische origineel. De Closed Back en Classic zijn gebaseerd op dezelfde technologie en hebben hetzelfde geluidskarakter – het is dus vooral de vraag of je een open of gesloten koptelefoon zoekt.

De LCD-2 Closed Back heeft een warm en energie geluid met een ritmische drive die echt ongekend is voor een planar-koptelefoon. Hij heeft een heel eigen karakter dat misschien niet iedereen mooi vindt, maar als je een head-fi-fanaat bent, houdt van het planar-geluid en tegelijkertijd veel naar elektronische muziek of muziek met veel bas luistert, dan is de LCD-2 Closed Back wellicht iets voor jou. Sluit hem aan op een echt goede koptelefoonversterker, zet je favoriete muziek op, doe je ogen dicht en geniet van het geluid!

Compromisloos en solide ontwerp

De Planar Magnetic-drivers van de LCD-2 Closed Back hebben een doorsnede van wel 106 mm – en dus valt deze koptelefoon meteen op. Net als de kostbare LCD-X is hij aan beide kanten van de membraan voorzien van het gepatenteerde Fluxor-magneetsysteem, wat ook meteen de reden is dat hij relatief zwaar is.

De grote, handgemaakte oorkussens zijn gemaakt van traagschuim en bekleed met proteïneleer. De hoofdbeugel is gemaakt van metaal, en dankzij het brede ontwerp is het gewicht heel gelijkmatig verdeeld. Hierdoor rust de massieve constructie veel minder zwaar op je hoofd dan je misschien zou denken. De lichte, flexibele en gevlochten kabel is ook heel comfortabel.

De LCD-2 Closed Back is verkrijgbaar in het zwart. 

Open of gesloten – wat heb jij nodig?

De LCD-2 Closed Back heeft een gesloten constructie die je goed afschermt van de omgeving. De meeste head-fi-freaks hebben liever een open model, omdat je dan geen last hebt van resonanties in de oorschelpen die de heen-en-weerbeweging van de membraan kunnen beïnvloeden. Dat lijkt positief, maar betekent ook dat het geluid ongehinderd twee kanten op kan gaan. Je hoort duidelijk wat er om je heen gebeurt en bij hoog volume kan je omgeving meegenieten van jouw muziek.

Omdat het geluid niet wordt tegengehouden, zijn open koptelefoons niet geschikt voor rumoerige omgevingen. Als je een eigen oase wilt creëren waar je ongestoord van je muziek kunt genieten, is de gesloten constructie van de LCD-2 Closed Back vaak beter.

Fluxor – gepatenteerde drivers voor optimaal geluid

De LCD-2 Closed Back is voorzien van het gepatenteerde Audeze Fluxor-magneetsysteem. Bij dit systeem staat het magnetische veld diagonaal op de magneten, in plaats van parallel. Door deze unieke magneten per twee te monteren, kan het magneetveld worden geconcentreerd aan de juiste kant van het membraan. En dat betekent dat het magneetsysteem compacter en lichter kan zijn, maar dat de kracht behouden blijft. En dat is goed voor het ontwerp en de geluidskwaliteit.

De LCD-2 Closed Back heeft zelfs een dubbelzijdig magneetsysteem dat aan beide kanten van de membraan werkt. Maar de unieke Fazor-guides van de nog exclusievere LCD-X zijn hier achterwege gelaten. Hierdoor klinkt hij nog meer als de originele LCD-2, die werd gebouwd voordat de Fazor-technologie was uitgevonden. Het resultaat is een wat warmer geluid, waarbij de allerkleinste details plaats moeten maken voor een indrukwekkend volle en dynamische basweergave.

Dit geluidskarakter heeft nog steeds veel fans, en zeker als je veel naar elektronische muziek of muziek met een zware bas luistert, moet je de LCD-2 Closed Back echt gaan beluisteren.

Audeze Planar Magnetic – grote drivers met een indrukwekkend geluid

Audeze is wereldwijd beroemd om zijn Planar Magnetic-koptelefoons – een interessant alternatief voor de dynamische constructies van de meeste andere fabrikanten. In een Planar Magnetic-driver zijn de traditionele membraan en spreekspoel vervangen door een ongelofelijk dunne folielaag, waar het muzieksignaal via een metalen geleider doorheen loopt en dus het hele oppervlak bereikt.

De membraan wordt omringd door een krachtig magneetsysteem van hetzelfde formaat; in de meest exclusieve modellen zelfs aan beide kanten. Als het elektrische signaal door de membraan gaat, zorgt het magneetsysteem ervoor dat het folie gaat bewegen, waardoor het signaal wordt omgezet in hoorbaar geluid. De ultralichte membraan reageert supersnel en geeft dus een fantastische transiëntrespons in het volledige frequentiebereik. En omdat het membraanoppervlak zo groot is, krijg je een diepe en natuurlijke basweergave. Bovendien heb je geen last meer van opbreek- of impedantieproblemen, omdat de membraan over het volledige oppervlak tegelijkertijd reageert.

Slim en gemakkelijk aan te sturen

Waar het eigenlijk op neerkomt, is dat een Planar Magnetic-constructie een aantal slimme voordelen heeft. De efficiëntie en vlakke impedantiecurve zorgen ervoor dat Planar Magnetic-koptelefoons gemakkelijk aan te sturen zijn, en dus krijg je veel meer keuzemogelijkheden dan met andere modellen.

Aan de andere kant nemen de grote membraan en het magneetsysteem relatief veel ruimte in, en Audeze gebruikt overal stevige en trillingsdempende materialen. Dat betekent dat hun koptelefoons niet de lichtste of meest compacte zijn, maar als je hoort hoe ze klinken, kan dat je waarschijnlijk niets meer schelen.

De koptelefoons van Audeze klinken verbazingwekkend goed op de uitgang van een relatief goede versterker, maar eigenlijk heb je een echte koptelefoonversterker nodig om ze helemaal tot hun recht te laten komen. Dan merk je al snel waarom ze zo populair zijn bij duizenden head-fi-fanaten van over de hele wereld.

Wat en hoe hard je ook luistert, de Planar Magnetic-koptelefoons van Audeze zijn altijd extreem snel en nauwkeurig, met eindeloos veel details en een diepe en gecontroleerde basweergave. Volgens sommige experts ligt dit dichter bij de manier waarop we geluid in het dagelijks leven ervaren, maar dat is voer voor een oeverloze discussie.

Eén ding weten we wel: Planar Magnetic is een uitstekend alternatief voor andere high-end koptelefoons en als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in head-fi, dan móet je ze gewoon een keer horen.

Een ervaring voor het leven

Een koptelefoon als de LCD-2 Closed Back is een investering waar je je leven lang plezier van hebt. Hij levert maximale prestaties, altijd en overal. Je kunt er zelfs van uitgaan dat hij langer meegaat dan de rest van je installatie. Het exclusieve en tijdloze ontwerp is gebaseerd op een optimale materiaalkeuze en perfect geluid, en niet op de allernieuwste modetrends. Met andere woorden: dit is een investering waar je nooit spijt van krijgt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Gesloten constructie
 • Goede isolatie van omgevingsgeluiden
 • Warm en energiek geluid met een diepe, dynamische basweergave
 • Dubbelzijdig Fluxor-magneetsysteem
 • Gemakkelijker aan te sturen dan andere modellen
 • Exclusieve finish van metaal en proteïneleer
 • Handgemaakt in de Audeze-fabriek in de VS

Tegens

 • Relatief zwaar
 • Transportetui apart verkrijgbaar
 • Sommige andere modellen hebben een nog gedetailleerder geluid

Accessoires voor de Audeze LCD-2 Closed Back

Technische specificaties

KoptelefoontypeOver-ear, Head-Fi
Actieve ruisonderdrukkingNee
Frequentiebereik10-50000 Hz
Gevoeligheid101 dB
MicrofoonNee
Akoestische constructieGesloten
Impedantie passief70 ohm
BluetoothNee
Type/formaat driver106 mm - Planar magnetic driver

Aanbevolen producten

LCD-GX
Gaming-headset
€ 999 / € 1.099 / Stuk