Skip to content
Argon Audio
Muziekstreamer

Argon Audio Solo

€ 199,00stuk
Wit
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Upgrade je installatie met een muziekstreamer voor muziek met topkwaliteit. Dit geniale kastje geeft je installatie een tweede leven.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Argon Audio SOLO – compacte muziekstreamer met Chromecast, AirPlay 2 en een schitterend geluid voor je bestaande installatie

 • Streaming via AirPlay2, Chromecast built-in, Spotify Connect, Bluetooth 5.0 en Roon
 • Muziek, radio en geluid streamen met de favoriete apps op je telefoon
 • Geschikt voor alle stereo- en surroundinstallaties
 • Veel multiroommogelijkheden met vrije productkeuze
 • Compact en gemakkelijk te plaatsen

De Argon Audio SOLO is een compacte muziekstreamer met een schitterende geluidskwaliteit. Dit is de ultieme manier om je installatie te upgraden met de nieuwste draadloze mogelijkheden – gewoon via je smartphone. En de geluidskwaliteit is zo goed dat veel, en veel duurdere, concurrenten er trillende knietjes van krijgen. Ondanks het compacte formaat is de SOLO een echt hifi-product.

Het geniale uitgangspunt van de SOLO is dat je telefoon in feite al alles heeft wat je nodig hebt om muziek te streamen. En dus is het logisch om energie en geld te steken in wat echt belangrijk is; namelijk het geluid zo goed mogelijk doorsturen naar je installatie en de rest van het huis. En dat is precies wat je krijgt.

Haal alles uit de muziek op je smartphone – ook met multiroom

Als je een telefoon als muziekspeler gebruikt, kun je zelf je favoriete apps kiezen en weet je zeker dat alles geüpdatet is. Dat gaat namelijk vanzelf. Als je alles geïnstalleerd hebt – heel eenvoudig via AirPlay of Google Home – kun je muziek streamen. Je kiest de muziek in je app en stuurt hem naar de SOLO of een draadloze luidspreker met Chromecast, AirPlay 2, Bluetooth 5.0 of Roon.

Met de Argon Audio SOLO kun je zelf kiezen welke muziek je luistert, hoe je streamt en welke luidsprekers je gebruikt om je installatie uit te breiden naar andere kamers. En hij heeft digitale en analoge audio-uitgangen, zodat je de SOLO kunt aansluiten op elke installatie. Hij schakelt zichzelf in en uit en dankzij de automatische bronselectie is hij heel eenvoudig te gebruiken. Je kunt de SOLO zelfs achter je installatie zetten of achter een deurtje – mocht je dat willen.

De Argon Audio SOLO is verkrijgbaar in zwart of wit.

Argon Audio SOLO – Chromecast built-in, AirPlay 2 en Bluetooth

Chromecast built-in is een geniale manier om muziek en geluid via een smartphone, tablet of computer te streamen naar je installatie. De meeste muziek-apps (Spotify, TIDAL, YouTube, Netflix, TuneIn Radio enz.) zijn compatibel met Chromecast. Druk dus op het icoontje en je kunt meteen genieten van je favoriete muziek in CD-kwaliteit via de Argon Audio SOLO.

AirPlay 2 is een vergelijkbare technologie van Apple, zodat je via je iPhone/iPad kunt streamen met CD-kwaliteit. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar de Argon Audio SOLO met AirPlay 2.

En je regelt alles met je smartphone, zodat je helemaal zelf kunt kiezen welke draadloze luidsprekers of muziekstreamers je wilt gebruiken. Zo kun je een multiroomsysteem samenstellen met de producten die jij wilt. Je zit dus niet vast aan het multiroomsysteem van één fabrikant.

Omdat alles wordt afgespeeld door de installatie, gaat de accu van je telefoon veel langer mee. En je kunt hem ook gebruiken om nummers te kiezen en het volume te regelen, waar in huis je ook bent.

Bluetooth – allemaal heel eenvoudig

Met de Argon Audio SOLO kun je ook direct streamen met je mobiele telefoon, bijvoorbeeld via Bluetooth, net als bij een gewone, draadloze Bluetooth-luidspreker. Supersimpel en je hebt geen netwerk nodig. Maar de geluidskwaliteit is iets minder en hierdoor raakt de accu van je telefoon wel sneller leeg. En als je gebeld wordt, stopt de muziek.

Een wereld aan muziek, ook op 24-bit met Roon

Roon is een muziekspeler voor op de computer die erg populair is bij muziekliefhebbers van over de hele wereld. Met Roon kun je de computer gebruiken om 24-bit audiobestanden af te spelen – bijvoorbeeld van het Amerikaanse HD-tracks – en Roon is geïntegreerd met TIDAL HiFi, waar je ook steeds meer albums kunt vinden met 24-bit/96kHz-kwaliteit.

Roon is een beetje ingewikkelder dan de meest populaire muziek-apps zoals Spotify, TIDAL en Deezer, maar zolang de computer aan staat, kun je de muziek in Roon aansturen met je smartphone. Dat is op zich al een hele vooruitgang ten opzichte van andere spelers, waar je de hele tijd een toetsenbord nodig had om je muziek te selecteren. En als dank voor je harde werk, krijg je een schitterend 24-bit geluid uit je luidsprekers via de Argon Audio SOLO.

NERD ALERT!! Geluidskwaliteit

Ja, en hier moeten we je echt even waarschuwen. Vanaf hier kan het nogal technisch worden, zeker als je het Roon-verhaal van hierboven al lastig vond. Want de ingenieurs van Argon zijn dus behoorlijk losgegaan met dit product... en dat is goed nieuws voor de geluidskwaliteit!

Om maar met de ‘kern’ te beginnen: de SOLO is gebaseerd op een high-end DAC die we ook kennen van andere hifi-merken, namelijk de SABRE ESS 9018. Maar in combinatie met een superserieus analoog gedeelte, met o.a. een goede versterkertrap van Burr-Brown, krijg je hier een constructie die je meestal alleen maar vindt in extreem dure installaties (je kunt deze dingen ook Googelen). En om er helemaal zeker van te zijn dat je alleen naar de muziek luistert, en niet naar de ruis van de voeding enzovoort, is de coaxiale ingang galvanisch geïsoleerd om de grondruis in het gebied dat meestal voor problemen zorgt te isoleren.

Wat verder in het apparaat kom je een ‘low jitter’ audio-clock tegen en een aantal interne voedingen – acht in totaal. Die zijn allemaal intern gestabiliseerd, zodat de voeding op de plekken die digitaal gezien ‘ruis’ veroorzaken allemaal geïsoleerd zijn van de andere elektronica en de analoge circuits. Bij HiFi Klubben zijn we niet zo enthousiast over het slechte geluid van mobiele telefoons, maar in dit geval zijn we de mobiele industrie dankbaar voor de techniek die hier wordt gebruikt. Die maakt het namelijk mogelijk om de voeding op een betaalbare en effectieve manier te isoleren van de rest van de techniek.

En om het helemaal af te maken, heeft Argon Audio een speciaal circuit ontwikkeld dat de interne ruis in dit product nog verder elimineert. Normaal gesproken zorgen coaxiale uitgangen namelijk voor heel wat interne storing in het analoge deel van het apparaat. Maar de SOLO heeft een circuit dat een tegenfase genereert van de ruis van de constructie zelf, en dat wordt gebruikt om de ruis aan de analoge uitgang te elimineren.

Toen we bij HiFi Klubben de bovenstaande beschrijving kregen van de ingenieurs van Argon Audio, besloten we om niet verder door te vragen. Zij waren namelijk zo enthousiast dat ze eindeloos door zouden kunnen praten.

Voor de echte liefhebbers wilden de ingenieurs nog wel even vermelden dat de SOLO intern ‘volledig DC-gekoppeld’ is. Dat zegt de meeste mensen niet zo veel, maar als je iets over elektronica weet, snap je het. Meestal zitten er ‘condensatoren’ in het signaalpad om, even kort door de bocht, de stroom te stabiliseren. Dat is vaak noodzakelijk, maar helaas heeft dat altijd een negatief effect op het geluid omdat je altijd een zo kort mogelijk signaalpad wilt hebben om de muziek zo nauwkeurig mogelijk weer te geven.

Maar zoals Argon Audio zelf zegt: ‘Bij de Solo is de DC-koppeling zo nauwkeurig dat we helemaal geen condensatoren nodig hadden. Dus hij is helemaal DC-gekoppeld! Cool toch?’

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Ondersteunt streaming met echte CD-kwaliteit via AirPlay 2 en Chromecast built-in
 • Bluetooth 5.0, incl. AAC
 • Spotify Connect
 • Muziek, radio en geluid streamen met de favoriete apps op je telefoon
 • Erg goede geluidskwaliteit
 • Geschikt voor alle stereo- en surroundinstallaties
 • Roon Ready
 • Veel multiroommogelijkheden met vrije productkeuze
 • Compact en gemakkelijk te plaatsen
 • Eenvoudige installatie via smartphone
 • Functie voor automatisch aan-/uitzetten en automatische bronselectie
 • Streaming van de muziek op de computer of netwerkschijf, bijvoorbeeld via Roon
 • Ondersteunt 24-bit HD-geluid via Chromecast en Roon
 • Twee geïntegreerde antennes voor extra stabiel netwerk
 • Analoge en digitale uitgangen
 • Verkrijgbaar in zwart of wit

Tegens

 • Geen geïntegreerde streamingservices of radio
 • Geen display aan de voorkant
 • Geen aptX Bluetooth
 • Alleen bediening via smartphone
 • Geen speciale controller-app
 • Alleen ondersteuning voor 24-bit via Roon
 • Geen bekabelde netwerkaansluiting (Ethernet)
 • Speciale multiroomsystemen hebben geavanceerdere mogelijkheden

Reviews

Video's over de Solo

Accessoires voor de Argon Audio Solo

Technische specificaties

TechnologieënRoon Ready

Recensies


4.5
69 recensies
5
45
4
16
3
4
2
3
1
1
Erik
Nederland
4 dagen geleden

Super product, goede prijs kwaliteit

Erik
Nederland
Stefan
Duitsland
5 dagen geleden

Ik gebruik de Argon SOLO op mijn nieuwe Marantz Cinema 40 vooral omdat hij Roon Ready is. Naar mijn mening klinkt het zelfs beter dan de geïntegreerde Marantz DAC en streamt het muziek echt perfect in het Roon Advanced Audio Transport protocol HiRes.

Stefan
Duitsland
Kees
Nederland
6 dagen geleden

werkt super, erg blij mee

Kees
Nederland
Rutger
Nederland
4/15/2024

uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, makkelijke installatie en erg goed geluid!

Rutger
Nederland
Hauke
Duitsland
4/14/2024
Hauke
Duitsland

Aanbevolen producten