Skip to content

SonyXR-85X95KLED-TV

High-end 85” 4K/UHD Mini-LED-TV met een schitterende beeldkwaliteit, Backlight Master Drive en 4K Cognitive XR-processor. Een oogverblindende TV!

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Sony XR-85X95K – high-end 85” UHD/4K Mini-LED-TV met Backlight Master Drive, 4K Cognitive XR-processor en X-Wide Angle voor een extreme beeldkwaliteit

De Sony 85X95 is een high-end 85” 4K LED-TV die de nieuwe Mini-LED-technologie combineert met Sony’s verbazingwekkende 4K Cognitive XR Processor en Backlight Master Drive-achtergrondverlichting. Mini-LED betekent dat er veel meer LED-lichtbronnen in het beeldscherm passen. In combinatie met de geavanceerde processor en achtergrondverlichting, zorgt dit voor een lichtsterkte en contrastweergave waar maar weinig OLED-TV’s tegenop kunnen.

In tegenstelling tot bij de goedkopere X90K-serie hebben deze beeldschermen een antireflectiebehandeling gekregen, waardoor het nog leuker is om TV te kijken in lichte kamers. XR Contrast Booster 15 zorgt voor nog helderdere beelden en X-Wide Angle geeft een extra brede kijkhoek, zodat je niet recht voor het scherm hoeft te zitten om te genieten van perfect beeld.

En met eARC kun je ongecomprimeerd surroundgeluid, inclusief Dolby Atmos, doorsturen via de aangesloten HDMI-kabel. Bijvoorbeeld naar een mooie home-cinema of een geschikte soundbar die de Atmos-informatie als een extra hoogtedimensie weergeeft. Je kunt de TV bedienen via Google Assistant en de geïntegreerde microfoon in het scherm en in de stijlvolle metalen afstandsbediening met achtergrondverlichting. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

De slimme bijgeleverde voetjes kunnen in de breedte worden versteld zodat ze geschikt zijn voor brede en smalle TV-meubels, en je kunt het scherm ook hoger zetten zodat er een soundbar onder past.

Eindeloos veel entertainment met Google TV

De Sony XR-85X95K heeft geïntegreerde Google TV, voor heel veel Smart TV-functies en heel veel gepersonaliseerde entertainmentsuggesties. Dankzij de dubbele TV-tuners en USB-opnamefunctie kun je met deze gebruiksvriendelijke en uitgebreide Smart-TV zelf kiezen wanneer je naar je favoriete programma’s op de reguliere TV-zenders wilt kijken.

De beste TV’s van Sony worden geleverd met Bravia Core, waarmee je een beperkte tijd gratis een heleboel films kunt streamen (inclusief een aantal premières) met ongeëvenaarde kwaliteit. En je krijgt ook nog veel meer features, waaronder een blik achter de schermen enz. Je kunt meer lezen over Bravia Core op de website van Sony.

De Sony XR-85X95K is verkrijgbaar met een metalen finish (Titanium Silver). Inclusief afstandsbediening met achtergrondverlichting en metalen finish.

Let op: HiFi Klubben adviseert je altijd om een soundbar, een paar actieve luidsprekers of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten op de TV, zodat het geluid past bij de mooie beeldkwaliteit van bijvoorbeeld films.

Sony XR-85X95K LED-TV

Highlights

 • XR Triluminos Pro Mini-LED met XR Backlight Master Drive
 • 4K Cognitive XR-processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide Angle / X-Anti Reflection
 • Erg grote lichtsterkte
 • Veel geavanceerde gamingfuncties
 • Exclusieve finish van metaal, ook op afstandsbediening

 • Mini-LED met XR Backlight Master Drive
 • 4K Cognitive XR-processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide Angle / X-Anti Reflection
 • Erg grote lichtsterkte
 • Exclusieve finish van metaal, ook op de afstandsbediening met achtergrondverlichting
 • Veel geavanceerde gamingfuncties
 • Opnamefunctie met dubbele TV-tuners
 • Geïntegreerde microfoon voor voice-control (Google Assistant)
 • Ondersteunt Dolby Vision

Technische specificaties

Beeldformaat85"
Beeldfrequentie 100 Hz
Beeldprocessor 4K Cognitive Processor XR
Full / edge backlightDirect-lit
Game modeJa
HDR Formaten Dolby Vision, HDR10, HLG
Resolutie4K Ultra HD
Schermtype LED

Accessoires voor de Sony XR-85X95K

Aanbevolen producten

Argon Audio FORTE A55 Draadloze luidspreker - stereo
Draadloze luidspreker - stereo
€ 699,00 / € 999,00 / set
17