Skip to content
Samsung
QLED-TV

Samsung QE75Q950TS

€ 5.899,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

75” 8K QLED-topmodel met Full Backlight, Ambient Mode, hyperexclusief Zero Design-ontwerp en maar één kabel! Dit moet je zien!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Samsung QE75Q950T – high-end 75” 8K QLED-topmodel met hyperexclusief Zero Design-ontwerp, Full Backlight, Ultimate 8K Dimming, voice-control, AirPlay 2, eARC en One-Connect voor slechts één kabel naar de TV

  • Full Backlight 8K QLED met Ultimate 8K Dimming en Ultra Black-scherm met anti-schittering
  • Hyperexclusief ‘randloos’ Zero Design-scherm en Smart Control van metaal
  • Aparte One-Connect-box voor slechts één kabel naar de TV, inclusief voeding
  • Voice-control via geïntegreerde microfoon (Google Assistant, Amazon Alexa)
  • Kan zeer dicht tegen de muur worden gehangen dankzij speciaal ‘No Gap’-ophangsysteem (inclusief)
De QE75Q950T is een high-end 75” 8K QLED-topmodel met een indrukwekkende resolutie van 7680 x 4320. Hij heeft alles wat Samsung te bieden heeft op het gebied van TV-technologie, inclusief een Full Backlight-beeldpaneel met Ultimate 8K Dimming. Dit topmodel heeft ook een Samsung One-Connect met alle aansluitingen, zodat je maar één kabel naar de TV hoeft te trekken.

De metalen rand rondom het scherm is slechts 2 mm dik, zodat het beeld vrijwel de hele voorkant bedekt (Zero Design). Het Ultra Black-scherm met anti-schittering is verbazingwekkend effectief, ook onder moeilijke lichtomstandigheden. En met het geniale ‘No Gap’-ophangsysteem (apart verkrijgbaar) kun je deze TV direct tegen de muur hangen, net als een schilderij. Al deze details maken deze fantastische TV de spreekwoordelijke kroon op je interieur.

De achtergrondverlichting van de Q950T-serie is uitgevoerd als Full Backlight; dit wil zeggen dat de LED-lichtbronnen gelijkmatig verdeeld zijn over het volledige beeldpaneel en niet alleen langs de randen, zoals bij goedkopere TV’s. In combinatie met de exclusieve Ultimate 8K Dimming-functie krijg je dus een zwartniveau dat heel erg in de buurt komt van OLED, maar dan met een betere helderheid en lichtsterkte.

Beter geluid met eARC
En als extra feature is de QE75Q950T dit jaar voorzien van eARC, zodat je ongecomprimeerd surroundgeluid, incl. Dolby Atmos, via de aangesloten HDMI-kabel kunt doorsturen naar een bijpassende soundbar. En je kunt alles bedienen met je stem dankzij de geïntegreerde microfoon in het scherm en in de afstandsbediening (Google Assistant / Amazon Alexa).
De QE75Q950T is verkrijgbaar met een zwarte finish van metaal. Inclusief Bluetooth-gebaseerde Smart Control van metaal. Als je toch liever een traditionele IR-afstandsbediening met druktoetsen wilt, kun je deze bijkopen (TM1240A).

Let op: de geïntegreerde stereoluidsprekers zijn vanwege het ultraplatte ontwerp erg klein, maar nog redelijk geschikt voor doorsneefuncties, zoals nieuwsuitzendingen en dergelijke. HiFi Klubben adviseert je om een soundbar, een paar actieve luidsprekers of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten, zodat het geluid past bij de uitstekende beeldkwaliteit.
One-Connect voor slechts één kabel naar de TV
De meeste aansluitingen van de QE75Q950T zitten in een aparte box die Samsung de One Connect noemt. Hiermee kun je alle HDMI-beeldbronnen aansluiten, bijvoorbeeld een blu-rayspeler en spelcomputer, maar ook USB-media. Hij is tevens voorzien van een digitale audio-uitgang.

Je hoeft alleen maar de bijgeleverde optische kabel aan te sluiten op de TV om beeldsignaal en stroom door te sturen naar de TV. En dat is goed nieuws voor je interieur – zeker als de TV aan de muur hangt. Als je de bijgeleverde standaard gebruikt, kun je de kabels helemaal wegdoen. Je kunt de box desgewenst opbergen, bijvoorbeeld in een TV-meubel of kast. Hij wordt standaard geleverd met een kabel van 5 meter. Een kabel van 10 meter is apart verkrijgbaar.

Ambient Mode – verandert de TV in een actief schilderij
Ambient Mode is een nieuwe en slimme functie voor iedereen die liever niet tegen een groot, zwart vlak aankijkt als de TV uit staat. Met Ambient Mode kan het beeldpaneel actief worden gebruikt, bijvoorbeeld door het op je behang of muur te laten lijken, of door foto’s weer te geven, de tijd of het weer enz. Ambient Mode ziet er heel cool uit, maar gebruikt wel meer stroom dan wanneer je de TV helemaal uit zou zetten. En dat kan natuurlijk ook nog steeds.

QLED – de beste TV-technologie volgens Samsung
De LED-kristallen in een LED-TV van Samsung zijn extreem geavanceerd. En de lichtsterkte en dynamiek van een QLED-paneel zijn al even spectaculair. Daarnaast krijg je een zwartweergave en kijkhoek die heel dicht in de buurt van OLED komen; geen wonder dus dat Samsung QLED ziet als de TV-technologie van de toekomst.

HDR – realistischer dan ooit
HDR (High Dynamic Range) haalt het maximale uit UHD-TV en geeft TV’s een beeldkwaliteit die tot nog toe onmogelijk was. Echt HDR-materiaal – dat wil zeggen, HDR vanaf de opname tot de uiteindelijke weergave – heeft een veel realistischer beeld, met helderder wit en dieper zwart, en een prachtige detaillering, helderheid en contrastweergave over het volledige scherm.

HDR geeft geen hogere resolutie (meer pixels) in vergelijking met UHD/4K, maar geeft je TV-ervaring een compleet nieuwe dimensie. Er zijn al UHD-blu-rays met HDR te koop, en streamingservices zoals Netflix en Amazon hebben al UHD-titels met HDR. Probeer het zelf maar eens en ontdek hoe mooi echte UHD-TV kan zijn.

Game Mode – gaming op een groot scherm
Als je spelcomputer of PC direct via HDMI op de TV is aangesloten, kun je Game Mode in het menu selecteren. Dan slaat het beeldsignaal een aantal geïntegreerde processoren in de TV over, waardoor je een snellere respons krijgt – net als op je PC-monitor. En je hoeft het per ingang maar één keer in te stellen. De QE75Q950T is bovendien voorzien van Real Game Enhancer, de beste versie van deze functie die Samsung heeft ontwikkeld.

De beste films en series streamen
Als bezitter van een QE75Q950T heb je ook toegang tot videostreaming via bijvoorbeeld Netflix. Met een Netflix-abonnement kun je kiezen uit een eindeloze hoeveelheid films en TV-series op internet, met een weergaloos beeld en geluid. En als je een goede breedbandverbinding hebt, kun je steeds meer films en series streamen met echte 4K/UHD/HDR-kwaliteit.

We moeten nog even wachten tot 8K-materiaal beschikbaar wordt via streamingservices, maar de QE75Q950T ondersteunt al wel de nieuwe AV1-standaard. Zo kun je alvast een voorproefje krijgen van de schitterende beeldkwaliteit van 8K-videoclips die nu al op YouTube te vinden zijn. En als je een goede camera hebt, kun je ook filmen in 8K – dan kun je echt optimaal genieten van je werk met deze schitterende TV.

Opnemen en pauzeren via USB – TV-kijken als het jou uitkomt
Met de QE75Q950T kun je TV-programma’s pauzeren, terugspoelen of opnemen om ze later te bekijken. Je hebt alleen een harde schijf (USB) nodig, die tegenwoordig niet meer dan een paar tientjes kost en die je heel gemakkelijk uit het zicht kunt plaatsen. En als hij eenmaal aangesloten is, heb je er geen omkijken meer naar.

De opname- en pauzefunctie geeft heel veel vrijheid omdat de uitzendtijden van favoriete programma’s niet meer bepalend zijn. En alles wat er in een week moet worden opgenomen kan supersnel worden geprogrammeerd met de elektronische programmagids (EPG).

Nog een exclusief detail is dat de QE75Q950T is uitgerust met twee TV-tuners, zodat je één programma kunt opnemen terwijl je naar een ander programma kijkt. Let er wel op dat de TV slechts één CI-sleuf heeft voor kaartlezers. Ten minste een van de twee uitzendingen moet daarom ongecodeerd zijn. Je kunt echter wel een gecodeerde uitzending opnemen en tegelijk kijken naar een blu-ray/DVD via HDMI. Denk er ook aan dat je alleen kunt opnemen via de geïntegreerde digitale TV-tuners. Je kunt dus geen opnames maken van externe videostreaming (zoals Netflix) of blu-ray.

Haarscherpe digitale beeldkwaliteit via antenne, kabel en satelliet
De QE75Q950T heeft geïntegreerde DVB-T2-, DVB-C- en DVB-S2-tuners voor haarscherp digitaal beeld zonder vervorming (incl. HDTV) via de antenne, kabel of satelliet (Canal Digitaal). Je hebt ook geen aparte tuner met extra afstandsbediening meer nodig om te genieten van prachtig digitaal beeld.

Accessoires voor de Samsung QE75Q950TS

Technische specificaties

Technologieën8K, Alexa, Google Assistant
StreamingdienstenSpotify, Deezer, Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Youtube , Tunein, Videoland, Amazon Prime Video, Pathe thuis, HbbTV
Hoogte met standaard (cm)101

Aanbevolen producten