Skip to content
Samsung
QLED-TV

Samsung QE55Q90T

€ 1.299,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

55” 4K QLED-TV met Full Backlight, Local Dimming, voice-control, AirPlay 2, Ambient Mode, USB-opnamefunctie, Ambient Mode, exclusief ontwerp van metaal en Bluetooth-afstandsbediening. Een fantastische TV met alle functies die je maar nodig hebt.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Samsung QE55Q90T – luxueus 55” 4K/UHD QLED-topmodel met exclusief ontwerp van metaal, Full Backlight, Ultimate UHD Dimming, voice-control, AirPlay 2 en eARC

  • Full Backlight 4K/UHD QLED met Ultimate UHD Dimming
  • Bluetooth Smart Control
  • Voice-control via geïntegreerde microfoon (Google Assistant, Amazon Alexa)
  • eARC voor eenvoudige overdracht van HD-geluid en Dolby Atmos van de TV naar een soundbar of installatie
  • Pauze-/opnamefunctie via USB en dubbele TV-tuner
De QE55Q90T is een exclusieve 55” 4K QLED-TV met Full Backlight-beeldpaneel, Ultimate UHD Dimming, voice-control, AirPlay2, dubbele TV-tuner, Ambient Mode, exclusief ontwerp van metaal en een slimme Bluetooth-afstandsbediening. Een fantastische TV met een schitterende beeldkwaliteit en alle functies die je maar nodig hebt.

Beter geluid met eARC
En als extra feature is de QE55Q90T dit jaar voorzien van eARC, zodat je ongecomprimeerd surroundgeluid, incl. Dolby Atmos, via de aangesloten HDMI-kabel kunt doorsturen naar een bijpassende soundbar. En je kunt alles bedienen met je stem dankzij de geïntegreerde microfoon in het scherm en in de afstandsbediening (Google Assistant / Amazon Alexa).
De QE55Q90T is verkrijgbaar met een zwarte finish van metaal (Carbon Silver). Inclusief Bluetooth-gebaseerde smart-controller. Als je toch liever een traditionele IR-afstandsbediening met druktoetsen wilt, kun je deze bijkopen (TM1240A).

Let op: de geïntegreerde stereoluidsprekers zijn vanwege het ultraplatte ontwerp erg klein, maar nog redelijk geschikt voor doorsneefuncties, zoals nieuwsuitzendingen en dergelijke. HiFi Klubben adviseert je om een soundbar, een paar actieve luidsprekers of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten, zodat het geluid past bij de uitstekende beeldkwaliteit.
Ambient Mode – verandert de TV in een actief schilderij
Ambient Mode is een nieuwe en slimme functie voor iedereen die liever niet tegen een groot, zwart vlak aankijkt als de TV uit staat. Met Ambient Mode kan het beeldpaneel actief worden gebruikt, bijvoorbeeld door het op je behang of muur te laten lijken, of door foto’s weer te geven, de tijd of het weer enz. Ambient Mode ziet er heel cool uit, maar gebruikt wel meer stroom dan wanneer je de TV helemaal uit zou zetten. En dat kan natuurlijk ook nog steeds.

QLED – de beste TV-technologie volgens Samsung
De LED-kristallen in een LED-TV van Samsung zijn extreem geavanceerd. En de lichtsterkte en dynamiek van een QLED-paneel zijn al even spectaculair. Daarnaast krijg je een zwartweergave en kijkhoek die heel dicht in de buurt van OLED komen; geen wonder dus dat Samsung QLED ziet als de TV-technologie van de toekomst.

HDR – realistischer dan ooit
HDR (High Dynamic Range) haalt het maximale uit UHD-TV en geeft TV’s een beeldkwaliteit die tot nog toe onmogelijk was. Echt HDR-materiaal – dat wil zeggen, HDR vanaf de opname tot de uiteindelijke weergave – heeft een veel realistischer beeld, met helderder wit en dieper zwart, en een prachtige detaillering, helderheid en contrastweergave over het volledige scherm.

HDR geeft geen hogere resolutie (meer pixels) in vergelijking met UHD/4K, maar geeft je TV-ervaring een compleet nieuwe dimensie. Er zijn al UHD-blu-rays met HDR te koop, en streamingservices zoals Netflix en Amazon hebben al UHD-titels met HDR. Probeer het zelf maar eens en ontdek hoe mooi echte UHD-TV kan zijn.

Game Mode – gaming op een groot scherm
Als je spelcomputer of PC direct via HDMI op de TV is aangesloten, kun je Game Mode in het menu selecteren. Dan slaat het beeldsignaal een aantal geïntegreerde processors in de TV over, waardoor je een snellere respons krijgt – net als op je PC-monitor. En je hoeft het per ingang maar één keer in te stellen. De QE55Q90T is bovendien voorzien van Real Game Enhancer, de beste versie van deze functie die Samsung heeft ontwikkeld.

De beste films en series streamen
Als bezitter van een QE55Q90T heb je ook toegang tot videostreaming via bijvoorbeeld Netflix. Met een Netflix-abonnement kun je kiezen uit een eindeloze hoeveelheid films en TV-series op internet, met een weergaloos beeld en geluid. En als je een goede breedbandverbinding hebt, kun je steeds meer films en series streamen met echte 4K/UHD/HDR-kwaliteit.

Opnemen en pauzeren via USB – TV-kijken als het jou uitkomt
Met de QE55Q90T kun je TV-programma’s pauzeren, terugspoelen of opnemen om ze later te bekijken. Je hebt alleen een harde schijf (USB) nodig, die tegenwoordig niet meer dan een paar tientjes kost en die je heel gemakkelijk uit het zicht kunt plaatsen. En als hij eenmaal aangesloten is, heb je er geen omkijken meer naar.

De opname- en pauzefunctie geeft heel veel vrijheid omdat de uitzendtijden van favoriete programma’s niet meer bepalend zijn. En alles wat er in een week moet worden opgenomen kan supersnel worden geprogrammeerd met de elektronische programmagids (EPG).

Nog een exclusief detail is dat de QE55Q90T is uitgerust met twee TV-tuners, zodat je één programma kunt opnemen terwijl je naar een ander programma kijkt. Let er wel op dat de TV slechts één CI-sleuf heeft voor kaartlezers. Ten minste een van de twee uitzendingen moet daarom ongecodeerd zijn. Je kunt echter wel een gecodeerde uitzending opnemen en tegelijk kijken naar een blu-ray/DVD via HDMI. Denk er ook aan dat je alleen kunt opnemen via de geïntegreerde digitale TV-tuners. Je kunt dus geen opnames maken van externe videostreaming (zoals Netflix) of blu-ray.

Haarscherpe digitale beeldkwaliteit via antenne, kabel en satelliet
De QE55Q90T heeft geïntegreerde DVB-T2-, DVB-C- en DVB-S2-tuners voor haarscherp digitaal beeld zonder vervorming (incl. HDTV) via de antenne, kabel of satelliet (Canal Digitaal). Je hebt ook geen aparte tuner met extra afstandsbediening meer nodig om te genieten van prachtig digitaal beeld.

Accessoires voor de Samsung QE55Q90T

Technische specificaties

TechnologieënAlexa, Google Assistant
StreamingdienstenSpotify, Deezer, Netflix, HBO, Youtube , Tunein, Videoland, Amazon Prime Video, NLziet, Pathe thuis

Aanbevolen producten

Argon Audio FENRIS A4 Compacte luidsprekers - Actief
Compacte luidsprekers - Actief
€ 399,00 / set
52
Sonos Arc Soundbar
Sonos Arc
Soundbar
€ 839,00 / stuk
108
DALI KATCH ONE Soundbar
Soundbar
€ 749,00 / stuk
8
Argon Audio FENRIS A55 Vloerstaande luidsprekers - Actief
Vloerstaande luidsprekers - Actief
€ 699,00 / set
13
Argon Audio FENRIS A5 Compacte luidsprekers - Actief
Compacte luidsprekers - Actief
€ 499,00 / set
41