Skip to content
Pro-Ject X1 B Draaitafel

Pro-JectX1 BDraaitafel

Elegante draaitafel met volledig gebalanceerde constructie en topkwaliteit tot in de kleinste details. Speelklaar geleverd, met Ortofon MM-element.
Zwart
stuk€ 999,00
Op werkdagen voor 16:30 besteld, morgen in huis!Op werkdagen voor 16:30 besteld, morgen in huis!
 Te ervaren in

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Pro-Ject X1 B – geavanceerde hi-fi draaitafel met exclusief gebalanceerd signaalpad

De Pro-Ject X1 B is een exclusieve draaitafel met een schitterend geluid en heel veel geavanceerde technische oplossingen. Deze draaitafel beschikt over een volledig gebalanceerd signaalpad, True Balanced, zodat je het allerbeste kunt halen uit een goed Moving Coil-element (MC) als je hem aansluit op een bijpassende gebalanceerde RIAA-versterker (apart verkrijgbaar).

De X1 B wordt ‘slechts’ geleverd met een voorgemonteerd, hoogwaardig Ortofon MM-element. Je bent dan wel meteen klaar om het gebalanceerde MC-universum binnen te treden wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld met een MC-element uit de Quintet-serie van Ortofon. Overigens, als je de X1 B los koopt zonder een gebalanceerde Phono Box RIAA-versterker, heb je gewoon superweinig uitgegeven aan een gebalanceerde draaitafel. MC-elementen zijn van nature namelijk gebalanceerd, dus als je je X1 B later een latere gebalanceerde upgrade wilt geven, heb je alleen maar een set XLR-ingangen en wat extra kabel nodig.

Mooi en elegant ontwerp

Met zijn mooie en stijlvolle ontwerp is de X1 B echt een aanvulling op je interieur, zonder dat hij te dominant aanwezig is. Als je goed vinylgeluid wilt en tegelijkertijd vindt dat het er ook goed uit mag zien, dan is de X1 B een uitstekende keuze.

De plint is gelakt met acht lagen voor een extra mooie en diepe finish. Of je kunt kiezen voor de bijzonder mooie versie met echt walnootfineer. De X1 B is bovendien erg gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot veel andere high-end draaitafels heeft hij namelijk een functie die automatisch omschakelt tussen 33/45 RPM – je hoeft de aandrijfsnaar dus niet aan te raken.


Speelklaar en flexibel

De X1 B wordt speelklaar geleverd met een exclusief Ortofon Pick it S2 MM-element dat het legendarische merk Ortofon speciaal voor Pro-Ject heeft ontwikkeld. En als de naald versleten is, dan koop je gewoon een nieuwe (bijv. Ortofon 2M Blue) – heel goedkoop, erg simpel en heel goed voor het geluid! Dankzij de eindeloze instelmogelijkheden kun je de X1 B exact afstellen op de meeste elementen.

De bijgeleverde RCA-signaalkabel is van erg hoge kwaliteit, maar als je wilt, kun je hem natuurlijk vervangen door een nog betere. Als je op een gegeven moment een MC-element monteert en optimaal wilt profiteren van het gebalanceerde signaalpad – bijvoorbeeld met een van de bijpassende RIAA-versterkers van Pro-Ject – zijn er gebalanceerde phonokabels los verkrijgbaar.

De X1 B is beschikbaar met een gelakte finish of echt walnootfineer. Speelklaar, Ortofon Pick it S2 MM-element, viltmat en RCA-signaalkabel meegeleverd.

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. HiFi Klubben levert ook andere producten van Pro-Ject die niet op onze website staan. Neem contact op met de dichtstbijzijnde winkel voor meer informatie.

Highlights

 • Geschikt voor een volledig gebalanceerd signaalpad dankzij een Moving Coil-element en bijpassende RIAA-versterker (apart verkrijgbaar)
 • Speelklaar met voorgemonteerd Pick it S2 MM-element (Ortofon)
 • 8,6”-toonarm van koolstofvezel/aluminium
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 RPM
 • Exclusieve afwerking van 8 lagen lak of echt houtfineer

 • Geschikt voor een volledig gebalanceerd signaalpad dankzij een Moving Coil-element en bijpassende RIAA-versterker (apart verkrijgbaar)
 • Speelklaar met voorgemonteerd Pick it S2 MM-element (Ortofon)
 • Exclusieve afwerking van 8 lagen lak of echt houtfineer
 • Trillingsvrij draaiplateau van acryl
 • 8,6”-toonarm van koolstofvezel/aluminium
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 RPM
 • Verstelbare aluminium voetjes
 • Inclusief stofkap en hoogwaardige RCA-kabel
 • Nieuwe naald voor bijgeleverd element apart verkrijgbaar
 • Handgemaakt in Europa

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Effectieve lengte toonarm8,6"
Effectieve massa toonarm10 g
ElementOrtofon Pick it S2
Gewicht draaiplateau (kg)1,5 kg
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Snelheid33, 45, 78
Stofkap inbegrepenJa
Type elementMoving Magnet

Accessoires voor de Pro-Ject X1 B