Skip to content
Pro-Ject
Draaitafel

Pro-Ject RPM 3 Carbon

€ 799,00stuk
Zwart hoogglans
Levertijd 3-4 weken
Schitterend ontwerp, prachtig geluid en plenty mogelijkheden om te upgraden. Een goed begin van een echt hifi-systeem!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Pro-Ject RPM 3 Carbon – ultracoole draaitafel met serieus hifi-geluid, EISA-winnaar

 • Cool en origineel ontwerp
 • Exclusieve 10” toonarm van koolstofvezel/aluminium voor optimale aftasting
 • Ideaal voor MC-elementen (apart verkrijgbaar)
 • Wordt geleverd met Ortofon 2M Silver
 • Verkrijgbaar in verschillende hoogglanskleuren
De RPM 3 Carbon is een geavanceerde hifi-draaitafel met een uniek, futuristisch ontwerp – de ideale oplossing voor mensen die houden van analoog geluid en een mooi design. In tegenstelling tot de compactere RPM 1 Carbon heeft dit model een exclusieve toonarm van 10” die zorgt voor een betere geometrie tijdens het afspelen, en dus een beter geluid.

De techniek is eenvoudig en beproefd, en alle componenten zijn van de allerbeste kwaliteit. De RPM 3 Carbon heeft snaaraandrijving en wordt handmatig bediend. Kortom, een serieuze draaitafel die lang meegaat, makkelijk te bedienen is en geweldig klinkt – en hij is ook nog eens heel betaalbaar.

De RPM 3 Carbon heeft bovendien de prestigieuze EISA-award gewonnen voor ‘beste product 2015-2016’ in zijn categorie. En dat bewijst nogmaals wat een geweldige draaitafel dit is!

Direct speelklaar, met diverse upgrademogelijkheden De RPM 3 Carbon wordt geleverd met een hoogwaardige Ortofon 2M Silver Moving Magnet-element dat in de fabriek speelklaar is gemaakt. Als de naald versleten is, koop je gewoon een vervangingsnaald: heel goedkoop, erg simpel! Je kunt de 2M Silver ook upgraden met een exclusiever Ortofon-element, zoals de 2M Blue.

En als je nog een stap verder wilt gaan; de extra lange toonarm is compatibel met een groot aantal Moving Coil-elementen (MC). Een goed MC-element geeft een nog gedetailleerder en open geluid, en maakt het verschil tussen heel goed en geweldig!

De RPM 3 Carbon is verkrijgbaar in verschillende hoogglanskleuren. Stofkap apart verkrijgbaar (Cover it RPM 1/3).

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. Vraag jouw HiFi Klubben om meer informatie. 

RPM 3 Carbon – serieuze hifi-draaitafel met een uniek ontwerp De RPM 3 Carbon beschikt over geavanceerde technische oplossingen en heeft een geluidskwaliteit die misschien nog wel mooier is dan zijn ontwerp. De motor zit bijvoorbeeld volledig geïsoleerd in een eigen chassis zodat de toonarm en het plateau geen last hebben van trillingen en storingen.

De exclusieve 10” S-toonarm is gemaakt van koolstofvezel, aluminium en hars die zijn samengevoegd bij een druk van 100 atmosfeer. Koolstofvezel is bijzonder stijf en reageert snel, aluminium heeft een uitstekende demping. Het contragewicht is gedempt met TPE (thermoplastisch elastomeer); een oplossing die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Ortofon. De magnetische dwarsdrukcompensatie elimineert wrijving.

Het bijgeleverde Ortofon 2M Silver MM-element is al erg goed, maar je ook kunt kiezen uit verschillende MC-elementen – als je nog beter geluid wilt. Door het gebruik van aluminium en het langere ontwerp heeft de toonarm wat extra massa gekregen, wat ideaal is voor de meeste MC-elementen.

Let er wel op dat het extreem zwakke signaal van ‘low-output’ MC-elementen extra versterkt moet worden. De ingang van je draaitafel of phonoversterker moet daarom wel compatibel zijn met deze speciale elementen.

De interne bekabeling bestaat uit ultrazuiver, verzilverd koper. Je kunt hem aansluiten op je versterker via de vergulde phonocontacten met aardeschroef, zodat je de bijgeleverde signaalkabel kunt vervangen door een beter model. Omdat het geluidssignaal van een element erg zwak is, is het ook heel gevoelig voor ruis en storingen. Het is daarom belangrijk om het goed te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld met een goede kabel die speciaal hiervoor is ontworpen, zoals een kabel van AudioQuest.

Supereenvoudige constructie Denk eraan dat je van toerental wisselt door de snaar rond een andere diameter van het snaarwiel te leggen. Je moet de platenspeler ook zelf aanzetten en stoppen. Het geld dat met deze eenvoudige constructie kon worden bespaard, is rechtstreeks in de geluidskwaliteit en het supermooie ontwerp gestoken.

HiFi Klubben levert ook andere producten van Pro-Ject die niet op onze website staan. Neem contact op met je dichtstbijzijnde winkel voor meer informatie.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Cool en origineel ontwerp
 • Exclusieve 10” toonarm van koolstofvezel/aluminium voor optimale aftasting
 • Ideaal voor MC-elementen (apart verkrijgbaar)
 • Eenvoudige, robuuste constructie
 • Uitgerust met uitstekend element (Ortofon 2M Silver)
 • Vervangingsnaald (eventueel upgrade) voor bijgeleverd element apart verkrijgbaar
 • De voeding en aandrijving zijn volledig geïsoleerd van de eigenlijke draaitafel
 • Verkrijgbaar in verschillende hoogglanskleuren
 • Stofkap apart verkrijgbaar

Tegens

 • Geen sandwichplateau
 • Geen geïntegreerde RIAA-/phonovoorversterker
 • Exclusief stofkap
 • Start en stopt niet automatisch
 • Snaar moet handmatig worden verplaatst om te wisselen tussen 33 en 45 rpm

Accessoires voor de Pro-Ject RPM 3 Carbon

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Snelheid33, 45
Type elementMoving Magnet
ElementOrtofon 2M Silver
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Effectieve lengte toonarm10"
Effectieve massa toonarm16 g