Skip to content
NAD AM230 MDC-module

NADAM230MDC-module

Je NAD-receiver upgraden met Dolby Atmos – de allernieuwste audiostandaard voor home-cinema. Deze MDC-module is compatibel met meerdere modellen.
stuk(s)€ 799,00
Levertijd 3 - 4 werkdagen - verzending vanuit DenemarkenLevertijd 3 - 4 werkdagen - verzending vanuit Denemarken

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD AM230 – Dolby Atmos MDC-module voor surroundreceivers en versterkers van NAD.

De AM230 is een Dolby Atmos MDC-module voor verschillende MDC-compatibele surroundreceivers en -versterkers van NAD. Met deze module kun je je home-cinema upgraden met een gigantisch en realistisch geluidsbeeld met drie dimensies en 2 plafondluidsprekers – of 7.1.4 met extra eindversterker, bijvoorbeeld de NAD CI940.

Met deze module bewijst NAD nogmaals de kracht van zijn MDC-concept, en ook dat het verstandig is om te investeren in een surroundreceiver of surroundversterker met genoeg vermogen en een overtuigende geluidskwaliteit. En naarmate er nieuwe technologieën ontwikkeld worden, kun je hem heel eenvoudig blijven uitbreiden.

Dirac Live-ruimtecorrectie en nieuwe aansluitingen Naast Dolby Atmos en DTS:X (toekomstige upgrade) is de AM230 ook voorzien van een light versie van Dirac Live: een digitaal ruimtecorrectiesysteem. Via een meetmicrofoon en een computer kun je de audiorespons op negen verschillende posities in je luisterkamer meten, en vervolgens corrigeert het systeem de fouten die hierin kunnen ontstaan. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan basresonanties of te veel hoge tonen.

Dirac Live kan surroundgeluid aanzienlijk verbeteren en het systeem wordt wereldwijd erkend vanwege zijn uitstekende prestaties. Het is dan ook erg populair in bioscopen, geluidsstudio’s, luxeauto’s en andere high-end situaties. De bijgeleverde light versie corrigeert het frequentiegebied tussen de 20 en 500 Hz, waar vaak de meeste problemen zitten. Als je de volledige versie wilt hebben, kun je die bij Dirac kopen.

Let wel: Dirac Live vervangt het Audyssey-systeem van de vorige module. Ook de digitale audio-aansluitingen (optisch/coaxiaal) van je bestaande module worden vervangen, zodat je in totaal 2 optische en 2 coaxiale ingangen hebt.

De AM230 is een softwaregebaseerd product, dus de functionaliteit kan later nog verder worden uitgebreid. DTS:X-ondersteuning wordt toegevoegd via toekomstige software-upgrade (bij prijs inbegrepen).

LET OP: Om de AM230 te gebruiken, moet het apparaat ook voorzien zijn van NAD’s geüpgradede HDMI-module. Afhankelijk van je versterker/receiver kun je de VM130- of VM300-module gebruiken. De montage van MDC-modules vindt plaats bij Hi-Fi Klubben en zit bij de prijs inbegrepen. Neem contact op met de dichtstbijzijnde winkel voor meer informatie.

Highlights

  • Dolby Atmos-upgrade voor verschillende surroundreceivers en -versterkers van NAD
  • DTS:X-ondersteuning (via toekomstige upgrade)
  • Digitale Dirac Live LE-ruimtecorrectie
  • Geschikt voor Atmos-systemen tot 5.1.2 kanalen (7.1.4 via externe eindversterker)
  • Alle kanalen voorzien van 24-bit/192kHz D/A-converters

Technische specificaties

Gewicht (kg)0,23