Skip to content
€ 7.999,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De PM-10 is een zeer loodzware versterker die in feite samengesteld uit een hoogwaardige afzonderlijke voorversterker en een paar mono-eindversterkers, samen in één, prachtig afgewerkte kast die topprestaties levert en gelijktijdig een krachtig visueel statement maakt.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz PM-10S1 Supergeluid en een waanzinnig mooie finish. Een indrukwekkende en loodzware analoge versterker van top klasse.

De PM-10S1 is een extreem zware analoge stereoversterker die met gemak de meest lastige luidsprekers aanstuurt, met een schitterend geluid en bij elk volume. De 2 x 200 watt is ruim voldoende om dit te berwerkstelligen.

Hij heeft een muzikale, natuurlijke en bijna fysieke weergave, en een geluid waar analoogpuristen zo gek op zijn. 

Speciaal voor de vinylliefhebbers heeft hij een hoogwaardige ingang voor MM- en MC-draaitafels. En als kroon op het werk is de voorkant gemaakt van echt aluminium, zodat hij er ook nog eens prachtig uitziet.

De PM-10S1 is verkrijgbaar in Goud en Zwart. Inclusief systeemafstandsbediening.
Gebouwd om te presteren 'Because Music Matters' Versterkers vormen de kern van de geschiedenis van Marantz: 
Marantz' allereerste product was een hoogwaardige voorversterker die het toen nieuwe LP-opnameformaat zo goed mogelijk tot zijn recht moest laten komen. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot die revolutionaire Audio Consolette - in 1952 ter hand genomen door Saul B Marantz en al snel het eerste echte Marantz-product, de Model 1 voorversterker - en het is dan ook niet verwonderlijk dat het allernieuwste model van de Premium-serie,  de PM-10 , een geïntegreerde versterker is die een nieuwe norm moet stellen voor alle moderne muziekformaten.

Deze zeer krachtige geïntegreerde versterker is in feite samengesteld uit een hoogwaardige afzonderlijke voorversterker en een paar mono-eindversterkers, gehuisvest in één, prachtig afgewerkte kast die topprestaties levert en gelijktijdig een krachtig visueel statement maakt.

Geoptimaliseerd Ontwerp Het maken van een geïntegreerde versterker met twee monoblokken die passen in een normaal formaat kast was mogelijk door per kanaal een stereoschakelversterker te gebruiken die werkt in de brugmodus. Het doel? Muziek het best tot haar recht laten komen, van LP's tot en met de nieuwste audiobestanden met hoge resolutie en wat daarna komt, met alle vermogen en besturing die nodig is om de meest veeleisende luidsprekers aan te sturen en optimaal te laten presteren. 

Om een dergelijke kwaliteit te bereiken zonder afbreuk te doen aan het onovertroffen vermogen, moet elk onderdeel van de versterker perfect op zijn taak worden afgestemd, zoals dat ook zou worden gedaan in een ontwerp met een aparte voorversterker en mono-eindversterkers.  Versterkers gebruiken doorgaans één transformator met een aparte voedingsregeling voor het voorversterker- en einderversterkgedeelte; de PM-10 gaat veel verder.  De PM-10 is een dubbel-mono-ontwerp met een aparte voeding voor de voorversterker en elk eindversterkerkanaal, en één speciale transformator voor de voorversterker, die ervoor zorgt dat subtiele signalen die door dat onderdeel van de versterker worden geleid, niet worden belast door de eisen van uitgangstrappen met hoog vermogen. Er is ook een speciale toevoer voor de microprocessor die de volumeregeling, ingangsselectie enz. aanstuurt, zodat er geen ruis van de besturingsgedeelten in het geluidspad kan terechtkomen.

Zuiver Analoog Een ander belangrijk onderdeel van de ruisonderdrukking in dit apparaat is het feit dat de PM-10 een pure analoge versterker is: veel concurrerende ontwerpen hebben tegenwoordig een D/A converter, digitale versterkers en volumeregeling, maar Marantz houdt de zaken liever zo simpel mogelijk, in een volledig analoge ontwerp.

Waarom? Hoewel het misschien handig lijkt een DAC in de versterker te hebben, veroorzaken digitale schakelsystemen van nature veel ruis dat de analoge signalen in de versterker worden verwerkt, kan verstoren. Daarom kiest Marantz ervoor zijn Premium-serie te ontwerpen zonder digitaal-analoogconversie in zijn versterkers, waardoor ze zo zuiver en clean mogelijk worden gehouden.

De PM-10 is daarnaast uitgerust met de optie 'Purest Mode': als deze optie is ingeschakeld, worden eventuele overbodige schakelsystemen uitgeschakeld, waardoor het signaalpad via de versterker zo schoon mogelijk wordt gehouden. Er is ook een Power Amp Direct-ingang, die maakt dat je de PM-10 ook als eindversterker is te gebruiken.

Volledig gebalanceerd, van voor naar achter De voordelen van een gebalanceerd ontwerp worden al lange tijd onderkend: anders dan in een traditioneel ontwerp, waarbij een helft van de signaalweg zich op het aardvlak van een versterker of kabel bevindt, wordt bij een gebalanceerd ontwerp gebruikgemaakt van twee geleiders of paden - de ene voor positief en de andere voor negatief - en een volledig gescheiden aarding om ze te beschermen.

 

 

 

 

 

Technische specificaties

Dempingsfactor500
Uitgangsvermogen 4 ohm400 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm200 watt
Vervorming (THD)0,005%