Skip to content
Marantz
Home-cinema-receiver

Marantz NR1510

€ 599,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De NR1510 geeft je echte hoge-resolutie home cinema, en kost niet meer dan absoluut noodzakelijk is. Hij levert 50 hifi-watt, heeft Wi-Fi, HEOS streaming, Bluetooth,een remote-app, de nieuwste HDMI-standaarden en veel andere features. Slechts 10,5 cm hoog. Voorbereid voor spraakbesturing.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz NR1510 - BETAALBARE 5.2-KANAALS HOME CINEMA MET HOGE RESOLUTIE, 50 HIFI-WATT,WI-Fi, BLUETOOTH EN DE NIEUWSTE HDMI-STANDAARDEN

De NR1510 is een betaalbare eerste stap op weg naar een echte 5-kanaals home cinema, en wat klinkt hij goed! Hij heeft 50 hifi-watt*, geïntegreerde Bluetooth en draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi) incl. HEOS audio streaming, AirPlay en Spotify Connect.

Daarnaast heeft hij Marantz’s slimme Eco Mode, waardoor hij veel minder stroom verbruikt, soms tot wel 50%! Met de gratis remote-app kun je alles heel eenvoudig aansturen met je smartphone/tablet (iOS/Android).

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de auto-setup, de grafische gebruikersinterface met installatiegids, Audyssey MultEQ-ruimtecorrectie en volledige 3D-ondersteuning, HDMI 2.0 incl. HDCP 2.3-copyright-bescherming. Hiermee is je nieuwe NR1510 helemaal klaar voor 4K/UHD-beelden, zodat je kunt genieten van beeldmateriaal met de allerhoogste resolutie.

Een extra pluspunt is de beperkte hoogte van slechts 10,5 cm, waardoor de NR1510 gemakkelijk in bijvoorbeeld een kast past.

*Let op: de opgegeven 50 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals onze concurrenten dat doen (een irritante toon van 1 kHz over één kanaal) levert de NR1510 wel 85 watt. Denk hieraan als je receivers vergelijkt. 

De Marantz NR1510 is verkrijgbaar in het zwart en zilver.


Optimale gebruikersvriendelijkheid en afstandsbediening met app Al tijdens de installatie kun je genieten van de intelligente grafische gebruikersinterface. Als je de NR1510 voor het eerst aansluit op je TV helpt de Marantz ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen. De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven.

En de kers op de taart is de Marantz Remote App, verkrijgbaar voor iOS en Android. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren (inclusief artwork) of om in een handomdraai je favoriete internetradiozenders te kiezen. De NR1510 ondersteunt ook het nieuwe Windows 8/RT-systeem.

Met de Remote App kun je bijv. ook je Blu-ray-speler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, hoeft dit niet eens een speler van Marantz te zijn. Zolang je Blu-ray-speler HDMI-CEC ondersteunt, werkt de functie vrijwel altijd.

Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect, AirPlay en internetradio – de perfecte oplossing voor streaming De NR1510 heeft een geïntegreerd draadloos netwerk (Wi-Fi). Bij een iOS-apparaat (Apple iPhone of iPad) met minimaal iOS 7 is de installatie zodoende doodsimpel. De Marantz ‘Setup Wizard’ helpt je met een paar eenvoudige stappen. Vervolgens worden alle netwerkinstellingen draadloos gekopieerd naar de receiver. Vanaf dat moment maakt hij automatisch verbinding met je netwerk, zonder dat je een netwerk-id, wachtwoord of wat dan ook nodig hebt.

Je krijgt bovendien Bluetooth-functionaliteit, zodat jij, je gezin en je vrienden heel eenvoudig de muziek op ieders mobiele telefoon, smartphone of tablet kunnen afspelen op de installatie. Je hoeft alleen maar de receiver te selecteren op je mobiele apparaat en je krijgt muziek. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. Hij onthoudt tot 8 apparaten.

Met de AV-receivers van Marantz hoef je je ook niet meer te ergeren aan een klassiek Bluetooth-probleem, namelijk ‘twee volumeregelaars’. Als je een Marantz AVR aansluit, regelt je Bluetooth namelijk de hoofdvolumeregelaar. En op de display van de receiver (OSD) kun je zelfs de metagegevens zien van de muziek die je via Bluetooth afspeelt. Zo kun je nog eenvoudiger zien welk nummer van welke artiest er speelt.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. Met Spotify Connect werkt je smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via AirPlay, en je kunt muziek afspelen met de bekende Spotify-app.

De NR1510 is ook uitgerust met de slimme Apple AirPlay-functie, zodat je alle muziek van de iPhone/iPod Touch/iPad draadloos naar de installatie kunt streamen. Dit geldt ook voor streaming-services zoals Tidal en andere streaming-apps die niet zijn ingebouwd in de receiver.

Je kunt ook je iTunes-collectie op de computer naar de NR1510 streamen, en via de netwerkfunctie kun je muziek en foto’s direct van je PC of NAS streamen*. Daarnaast krijg je direct toegang tot duizenden radiozenders op internet, waaronder veel van de populaire DAB+-kanalen (in Nederland ook wel Digital Radio+ genoemd).

50 hifi-watt en supersolide constructie De NR1510 is een echte 5-kanaalsreceiver met 5 identieke eindversterkers. Elk van deze versterkers levert 50 watt bij 8 ohm. Het signaalpad is zo kort mogelijk gehouden voor een optimale geluidskwaliteit. Dit houdt in sterke microprocessors, multilayer-print en geavanceerde SMD-modules (Surface Mount Devices).

De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de receiver zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien. De mechanische constructie en het koelsysteem zijn extreem solide en trillingsvrij.

Voor een optimale geluidskwaliteit kun je gewoonweg niet om de lossless formaten FLAC- en FLAC HD heen. Ze worden beide ondersteund door de NR1510, zowel via netwerk als USB. Of je nu je muziekverzameling ript in FLAC of hoge-resolutie FLAC HD-bestanden via internet of andere bronnen koopt: FLAC/FLAC HD zijn momenteel de beste alternatieven voor de 30 jaar oude CD-standaard. En voor wie bijvoorbeeld luistert naar live-albums of klassieke muziek, is het fijn om te weten dat de NR1510 ook ‘gapless’ – zonder pauzes tussen de nummers – afspeelt. Deze nieuwe generatie Marantz-receivers kan zelfs vooruit- en terugspoelen in het nummer dat je afspeelt via de netwerkfunctie.

En ben je op zoek naar goede alternatieven voor FLAC, dan zul je blij zijn dat de nieuwste Marantz-receivers ook DSD (Super Audio CD) en AIFF ondersteunen. Wie de effecten van digitale signaalbehandeling helemaal wil uitschakelen – bijvoorbeeld om eens echt kritisch naar muziek te luisteren – kan met de Pure Direct-functie alle circuits uitschakelen die niet essentieel zijn voor de geluidsweergave.

4K-video en slechts één HDMI-kabel voor de TV De NR1510 heeft 3D pass-through, zodat je zonder probleem een 3D-spelconsole of een 3D-Blu-ray-speler kunt aansluiten en het 3D-beeld kunt doorsturen naar een TV met 3D-ondersteuning.

Daarnaast heeft hij 6 HDMI-ingangen met HDCP 2.3 en een HDMI-repeater. Dit betekent in de praktijk dat je al je digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector.

Met de HDMI-ingangen aan de voorkant kun je in no-time een camera, spelconsole enz. aansluiten zonder dat je aan de achterkant van het apparaat hoeft te zoeken naar de juiste aansluiting. En met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel. Makkelijker en eleganter kan eigenlijk niet.**

Om te benadrukken hoe goed de HDMI-videoverwerking is, heeft Marantz de NR1510 uitgerust met de modernste en meest geavanceerde videoprocessoren, voor de optimale beeldkwaliteit met de HDMI 2.0-standaard. Daarom ondersteunt hij ook de toekomstige 4:4:4 Pure Color-subsampling, HDR en BT.2020 pass-through.

Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ’s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ’s avonds.

* Om geluid vanaf een NAS af te kunnen spelen, moet deze een mediaserver-functie hebben.

** Hiervoor moet de TV ook Audio Return Channel ondersteunen.

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)85 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)60 watt
Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)50 watt
Versterkerkanalen5