Skip to content
Geïntegreerde versterker

Cambridge Audio CXA80

€ 975,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Haal het maximale uit al je digitale en analoge muziek, en geniet van een exclusief Europees ontwerp van geborsteld aluminium. Zwart of zilver. 

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Cambridge CXA80 – geavanceerde en elegante stereoversterker voor de digitale toekomst

  • Audiofiele dual mono-constructie met ringkerntransformator
  • Digitale audio-ingang via USB, optisch en coaxiaal (tot 24-bit/192kHz)
  • Analoge RCA/phono- en XLR-ingangen
  • Draadloze muziekstreaming met smartphone/tablet via Bluetooth, incl. aptX (USB-dongle apart verkrijgbaar)
  • Exclusieve en robuuste finish van geborsteld aluminium
De CXA80 is een schitterende full-size stereoversterker met een prachtig geluid, voor iedereen die het maximale wil halen uit de digitale muziek van nu, maar nog geen afscheid wil nemen van analoog. Hij heeft een aantal exclusieve functies die voor echte audiofiele kwaliteit zorgen, zoals 2 x 80 watt, digitale en analoge ingangen (incl. XLR) en een asynchrone USB-ingang, zodat je muziek met een schitterende geluidskwaliteit kunt afspelen op de PC.

Dankzij de digitale aansluitingen (2 x optisch, 1 x coaxiaal, USB) en de geïntegreerde D/A-converter heeft Cambridge een betere geluidskwaliteit en minder kabels dan een traditionele, analoge stereoversterker. En met een smartphone of tablet kun je draadloos streamen met goede geluidskwaliteit, dankzij de BT100 Bluetooth-dongle van Cambridge (apart verkrijgbaar).

Als je geavanceerd wilt streamen en/of nog steeds naar CD’s luistert, kun je de CXA80 uitbreiden met de bijpassende CXN- of CXC-modellen. Of met een streaming-systeem (Bluesound, Sonos, HEOS), of met je bestaande CD-speler...

De mogelijkheden zijn eindeloos, en met de wereldberoemde kwaliteit van Cambridge ben je helemaal klaar voor een geweldige muzikale ervaring. De elegante finish van geborsteld aluminium en de unieke, afgeronde onderkant geven de CXA80 een exclusieve look waar de meeste concurrenten alleen maar van kunnen dromen. Net als zijn voorgangers uit de bekroonde Azur-serie.

De Cambridge CXA80 is verkrijgbaar in een finish van zilverkleurig of zwart aluminium. 

Cambridge CXA80 – een serieuze versterker voor digitale en analoge muziek De CXA80 is opgebouwd als een traditionele en hoogwaardige analoge stereoversterker, maar hij is uitgebreid met een aantal digitale ingangen, zodat je ook digitale bronnen kunt aansluiten zonder aparte D/A-converter. Dit betekent dat je het maximale kunt halen uit de moderne en traditionele techniek, inclusief streaming van een draadloos multiroom-systeem of de bijpassende CXN-streamer van Cambridge zelf.

Klinkt beter dan CD De uitstekende, geïntegreerde Wolfson DAC ondersteunt hoge-resolutiemuziek tot 24-bit/192kHz via USB, optisch en coaxiaal. Dit is heel wat beter dan CD-kwaliteit en je zult merken dat het geluid gedetailleerder, dynamischer, ruimtelijker en gewoon muzikaler klinkt dan op CD.

Hoge-resolutiegeluid is bijvoorbeeld verkrijgbaar op Blu-ray-schijven of downloads van het internet, bijvoorbeeld via het Amerikaanse HDtracks. Als je een HD-bestand hebt gedownload, kun je echte hoge-resolutiemuziek vanaf je computer afspelen op je installatie. Of je kunt streamen via de Cambridge CXN of Bluesound, die dit audiofiele formaat ondersteunen.

Als je muziek op een PC/Mac afspeelt via USB, maak je gebruik van de geavanceerde technologie die de zogenoemde ‘clock’ van de signaaloverdracht optimaliseert, zodat je geen last hebt van jitter (onregelmatigheden in de tijdbasis van een digitaal signaal).

Audiofiel tot in zijn vezels Ook onder de motorkap blijft de CXA80 overtuigen. De uitgangstrap is uitgerust met een krachtige, audiofiele ringkerntransformator met aparte windingen en een aparte voeding voor het linker- en rechterkanaal. Het versterkerdeel heeft een dual mono-constructie en volledig gescheiden kanalen; een exclusieve en kostbare oplossing die zorgt voor een optimale kanaalscheiding en een veel beter stereobeeld.

En de exclusieve ALPS-volumeregelaar met een uitstekende kanaalscheiding en ultralage SNR zorgt ervoor dat de CXA80 perfect klinkt, ook op laag volume.

CAP5 beschermt versterker en luidsprekers Het CAP5-beveiligingscircuit van Cambridge elimineert het risico dat je versterker of luidsprekers overbelast worden bij elektrische onregelmatigheden, bijv. door kortsluiting of oververhitting.

Je kunt ook een extra beveiliging activeren die het volume van de versterker bijstelt zodra er vervorming – ‘clipping’ – ontstaat vanwege te veel volume. Hierdoor gaan je tweeters een stuk langer mee als je bijvoorbeeld een feestje geeft. En het heeft geen gevolgen voor de geluidskwaliteit.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

  • Audiofiele dual mono-constructie met ringkerntransformator
  • Asynchrone USB-ingang, digitale muziek op PC/Mac direct afspelen
  • Veel analoge en digitale ingangen (incl. XLR)
  • Ondersteunt HD-geluid tot 24-bit/192kHz via alle digitale ingangen
  • Mooie aluminium finish en robuuste behuizing van metaal
  • Draadloze Bluetooth-streaming incl. aptX (met BT100-dongle, apart verkrijgbaar)
  • iPod-ingang op de voorkant (mini-jack)
  • Pre-out voor stereo en subwoofer
  • Aansluiting voor twee paar luidsprekers

Tegens

  • Geen geïntegreerde streaming-services
  • Geen 100% digitaal signaalpad
  • USB-ingang uitsluitend voor computer
  • Bluetooth-dongle apart verkrijgbaar
  • Geen geïntegreerde RIAA/phono-voorversterker voor draaitafel
  • Sommige andere modellen hebben nog meer vermogen

Accessoires voor de Cambridge Audio CXA80

Technische specificaties

KleurZwart
KleurZwart
Gewicht (kg)10,5
Hoogte verpakking (cm)19
Lengte verpakking (cm)53
Gewicht verpakking (kg)11,5
Breedte verpakking (cm)40,5