Skip to content

Serieuze luidsprekers voor een betaalbare prijs

Dali Oberon
Complete en veelzijdige
luidsprekerserie

De OBERON is een complete en veelzijdige luidsprekerserie voor iedereen die op zoek is naar overtuigend hifi-geluid en een mooie finish voor een slimme prijs.

Het is DALI weer gelukt! Het heeft zijn SMC-magneetsysteem nog een keer gebruikt, zijn technologieën nog verder ontwikkeld en een compleet nieuwe serie luidsprekers ontworpen die de lat in deze productcategorie ontzettend hoog legt. Ze hebben een nieuw ontwerp met een elegant afgeronde voorkant van stof en vloermodellen met stevige aluminium voetjes.

Met een OBERON haal je een luidspreker in huis waar je heel veel plezier van zult hebben, of je nu kiest voor een compact model op een standaard, een platte en discrete wandluidspreker of een zwaar surroundsysteem met grote vloerluidsprekers.

SMC – een uniek magneetmateriaal

De bas-/middenspeakers van de OBERON zijn gebaseerd op een eenvoudigere versie van DALI’s revolutionaire en gepatenteerde ‘Linear Drive’ SMC-magneetsysteem dat ontwikkeld werd voor de EPICON en later ook de basis vormde van de RUBICON- en OPTICON-serie.

SMC elimineert hierdoor veel van de vervorming waar traditionele magneetsystemen mee te kampen hebben. En dat betekent ook dat de speakers veel eenvoudiger aan te sturen zijn, zodat je uit veel meer versterkers kunt kiezen. Een OBERON-luidspreker klinkt al geweldig met een heel gewone installatie, en dat wordt alleen nog maar beter bij echt goede apparatuur.

Low-loss – dynamiek en details op ieder volume

De roodbruine bas-/middenspeakers met echte houtvezelmembranen zijn kenmerkend voor DALI en worden zelfs in de meest exclusieve modellen toegepast. Het ‘low-loss’-principe zorgt voor een snelle en nauwkeurige basweergave. En omdat de membraan niet eerst ‘aangeduwd’ hoeft te worden voordat er geluid uit komt, klinkt de OBERON ook goed op laag volume. Je kunt er dus op vertrouwen dat rustige achtergrondmuziek perfect klinkt – zonder equaliser, loudness of andere elektronische noodoplossingen.

Ultralichte tweeter met geavanceerde oplossingen

De tweeter van de OBERON is een speciaal ontworpen, ultralichte 29 mm-softdome die ook de allerhoogste frequenties moeiteloos weergeeft. De elegante en zorgvuldig ontworpen rand rond deze membraan zorgt voor een uitstekende spreiding van het geluid. Je hoeft dus niet precies midden voor je luidsprekers te gaan zitten om te kunnen genieten van een mooi stereogeluid. Dit betekent dat het hele gezin mee kan luisteren zonder iets te missen.

De OBERON-serie is verkrijgbaar in zwart essenhout, matwit of donker notenhout of licht eikenhout.