Skip to content
Beamer

Epson EH-TW7100

€ 1.549,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Haarscherpe beelden, flexibele montage en een hoge lichtsterke – kortom, een droom van een projector.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Epson EH-TW7100 – geavanceerde 4K-compatibele LCD-projector met uitstekende beeldkwaliteit en flexibele Lens Shift

 • Zeer hoge lichtsterkte voor wit en gekleurd licht
 • Compatibel met 4K, UHD en HDR
 • Horizontale en verticale Lens Shift-functie voor extra veel plaatsingsmogelijkheden
 • Grote beelden op korte afstand
 • Relatief stil (24 dB)

De EH-TW7100 is een geavanceerde, 4K-compatibele LCD-projector met een schitterende beeldkwaliteit. Hij heeft een schitterend contrast en een goede zwartweergave voor een LCD-projector. En de lichtsterkte is zo groot dat je ook naar films kunt kijken in kamers die niet helemaal verduisterd kunnen worden. Door de flexibele Lens Shift-functie, een groothoekobjectief en een lage Throw Ratio krijg je een groot, rechthoekig en helder beeld op het scherm.

Hij heeft ook een USB-ingang met voeding aan de achterkant, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een Chromecast, Apple TV of ander compact streamingapparaat. Je kunt dus echt alle kanten op – zoals Netflix en andere videostreamingservices – zonder dat je aparte apparaten nodig hebt.

4K-effect voor een slimme prijs met PRO-UHD

Met de geavanceerde PRO-UHD-technologie van Epson kom je akelig dicht in de buurt van echte 4K-kwaliteit, maar dan voor een veel lagere prijs. De EH-TW9400 kan 4K-video ontvangen via HDMI en de frames ‘samenvoegen’ op een manier die het aantal pixels verhoogt en er bijna hetzelfde uitziet als echte 4K. Het is niet 100% hetzelfde, maar wel een stuk beter dan Full HD. Met PRO-UHD kan de EH-TW7100 ook een Full HD-signaal upscalen naar 4K. Zo krijg je altijd en automatisch het beste beeld voor je home-cinema.

Vergeet het geluid niet!

En vergeet het geluid niet! Je kunt namelijk alle kanten op. Het allerbeste is natuurlijk een echte multikanaals surroundoplossing, maar met een paar actieve stereoluidsprekers of een goede soundbar kom je al een heel eind. De Epson EH-TW7100 is bovendien voorzien van een geïntegreerd luidsprekersysteem voor de basisfuncties. Maar met zo’n mooie beeldkwaliteit verdient deze projector eigenlijk een serieuze geluidsinstallatie.

De Epson EH-TW7100 is verkrijgbaar in het wit.

Lens Shift en extra flexibele mogelijkheden

De EH-TW7100 is een van de weinige LCD-projectoren met een extreem flexibele Lens Shift-functie. Met Lens Shift kun je de lens zowel horizontaal als verticaal verschuiven, zodat het beeld precies op de goede plaats komt, zonder gebruikmaking van Keystone-correctie die de kwaliteit aantast. Dat wil zeggen dat je een perfect gecentreerd, rechthoekig beeld op het scherm kunt krijgen, zelfs als je de projector niet optimaal kunt plaatsen, bijvoorbeeld vanwege een balk in het plafond.

De EH-TW7100 heeft een extra ventilatieopening aan de voorkant, wat ervoor zorgt dat je hem op plekken kunt neerzetten waar andere ventilatoren niet genoeg ruimte hebben om te ‘ademen’ en te warm zouden worden.

Grote beelden op korte afstand

De EH-TW7000 heeft bovendien een extreem lage Throw Ratio van 1,32:1. Dit betekent dat hij een indrukwekkend groot beeld geeft op relatief korte afstand, bijvoorbeeld een 100”-beeld met slechts 3 meter tussen het objectief en het scherm. Veel flexibeler wordt het niet! De ventilator is lekker stil (24 dB in Eco Mode), zodat je er geen last van hebt. En de lamp gaat extreem lang mee – tot wel 5.000 uur in Eco Mode. Dat betekent dat je ongeveer zeven jaar lang elke dag één film kunt kijken voordat je een nieuwe nodig hebt!

LCD – lichtsterk en flexibel

De LCD-technologie in een projector werkt iets anders dan de LCD-panelen in TV’s. Bij een TV bestaat iedere pixel uit een aantal gekleurde subpixels en de kleur ontstaat in de pixels van het LCD-paneel zelf. Bij een LCD-projector wordt het geluid opgesplitst in verschillende golflengtes (kleuren) met behulp van speciale spiegels en filters. De drie stralen met rood, groen en blauw licht worden vervolgens ieder door hun eigen LCD-paneel gestuurd, waardoor de uiteindelijke beelden ontstaan. Deze drie beelden worden samengevoegd in een prisma en door het objectief naar buiten gestuurd.

Deze manier om kleuren te maken heeft als voordeel dat je geen last meer hebt van het zogenoemde ‘regenboogeffect’ waar veel DLP-projectoren wel mee te maken hebben. Het ontwerp maakt het ook veel eenvoudiger om Lens Shift toe te passen, waardoor LCD-projectoren veel gemakkelijker te plaatsen zijn. De lichtsterkte is vaak behoorlijk hoog, wat LCD tot een goede keuze maakt voor grote doeken of kamers die niet helemaal verduisterd kunnen worden.

Het nadeel is dat LCD nog steeds LCD is, en om echt zwart te krijgen, moet je voorkomen dat de kleuren door het paneel gaan. En dat lukt nog niet helemaal: zelfs de allerbeste LCD-panelen laten nog wat licht door. Daarom hebben LCD-projectoren vaak een minder goede zwartweergave dan DLP en andere, meer geavanceerde technologieën.

Lampgarantie bij HiFi Klubben

Projectorlampen vallen onder de standaardgarantie van HiFi Klubben, en onder de extra lange garantie voor onze leden. 2 jaar garantie op deze projector. Deze garantie geldt echter nooit langer dan de geschatte levensduur die wordt aangegeven in de specificaties van de fabrikant.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Compatibel met 4K, UHD en HDR
 • Horizontale en verticale Lens Shift-functie voor extra veel plaatsingsmogelijkheden
 • Zeer hoge lichtsterkte voor wit en gekleurd licht
 • Grote beelden op korte afstand
 • Relatief stil (24 dB in Eco Mode)
 • Geïntegreerde luidspreker voor mobiel gebruik
 • Lampen gaan extra lang mee

Tegens

 • Geen gemotoriseerde optiek
 • Geen analoge video
 • Geen Ethernet-aansluiting
 • Geen ISF-kalibratie

Technische specificaties

Ruis Eco Mode dB24

Recensies


5.0
4 recensies
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Peter
Denemarken
12/29/2023

Super goed beeld, en bijna geen ruis👍

Peter
Denemarken
Mats
Zweden
12/24/2023
Mats
Zweden
Eirik
Noorwegen
12/21/2023

Zeer tevreden, hoeft ook niet donker te worden gevuld, verdraagt prima elk licht van achteren. Nieuwe dimensie op film :-)

Eirik
Noorwegen
Lars
Denemarken
11/3/2023
Lars
Denemarken