Skip to content
Denon
Home-cinema-receiver

Denon AVR-S660H

€ 679,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

5.1 kanalen, 75 hifi-watt, FM-radio, HEOS-multiroom, 8K, HDMI 2.1, eARC en draaitafelingang. Een goed begin van een echte surround-home-cinema

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon AVR-S660H – 5.1-kanaals surroundreceiver met 75 hifi-watt, 8K / HDMI 2.1, FM-radio, HEOS-multiroom, AirPlay 2 en tweerichtings-Bluetooth

 • 5.1-kanaals versterker met 75 hifi-watt
 • Geïntegreerde FM-radio, HEOS-multiroom, AirPlay2 en tweerichtings-Bluetooth
 • HDMI 2.1 met 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG enz.
 • 3 HDMI-ingangen met ondersteuning voor 8K/HDMI 2.1
 • Digitale Audyssey MultEQ-ruimtecorrectie

Let op: wordt alleen online verkocht – niet verkrijgbaar in onze winkels.

De AVR-S660H is een veelzijdige 5.1-kanaals surroundreceiver en een betaalbare eerste stap op weg naar een echte 8K-home-cinema, maar dan zonder dat je woonkamer vol staat met luidsprekers. Heb je genoeg aan vijf kanalen en kun je de geavanceerde Dolby Atmos/DTS:X-surroundformaten missen, dan krijg je hiermee veel geavanceerde en handige functies voor een heel slimme prijs. Bijvoorbeeld 75 hifi-watt*, geïntegreerde HEOS-multiroom (incl. internetradio), Spotify Connect, AirPlay 2, een draaitafelingang en tweerichtings-Bluetooth, zodat je deze receiver ook kunt gebruiken met je draadloze koptelefoon.

Let op: Afgezien van de geïntegreerde FM-radio is de AVR-S660H vrijwel identiek aan de AVC-S660H.

HDMI 2.1 met 8K en alles wat je maar nodig hebt voor films, TV en games

Zoals altijd bij Denon zit de AVR-S660H propvol met de allernieuwste en -beste HDMI-functies. Hij heeft bijvoorbeeld HDMI 2.1 en drie HDMI-ingangen met volledige 8K-ondersteuning voor de meest schitterende beelden, of het signaal nu van een videostreamingservice komt, of van een spelcomputer zoals de PS5 of Xbox Series X**.

Denon heeft alles op alles gezet om je de ultieme gaming-ervaring te bieden, gewoon in je eigen home-cinema. Je krijgt ondersteuning voor 4K/120Hz en ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) en VRR (Variable Refresh Rate). Al deze technologieën zorgen voor haarscherpe en vloeiende beelden en perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid tijdens het gamen. Met QMS (Quick Media Switching) hoef je niet te wachten als je de beeldfrequentie of resolutie aanpast.

Schitterend TV-geluid met eARC

Dankzij eARC kun je het audiosignaal via de HDMI-kabel terugsturen naar de TV, zodat je ook het allerbeste geluid krijgt van Netflix en de andere hogeresolutie-videoservices op internet. Met streaming en de gigantische TV’s van tegenwoordig heb je geen projector en blu-rayspeler meer nodig om een indrukwekkende home-cinema te bouwen. De AVR-S660H is op alles voorbereid, voor welke oplossing je ook kiest.

*Let op: de opgegeven 75 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de AVR-S660H wel 135 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

** 3 HDMI-ingangen met ondersteuning voor 8K/HDMI 2.1

De Denon AVR-S660H is verkrijgbaar in het zwart.

Let op: de AVR-S660H wordt alleen online verkocht – niet verkrijgbaar in onze winkels.

Geïntegreerde HEOS, internetradio, FM-radio en eindeloos veel geavanceerde functies

Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de AVR-S660H geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent.

Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze HEOS-luidsprekers als je maar wilt. Dit model heeft ook FM-radio met RDS, zodat je ook naar traditionele radio kunt luisteren.

Klaar voor voice-control

De AVR-S660H is klaar voor voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat alles nog leuker en beter wordt. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, wordt bepaald door de betreffende aanbieder.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de AVR-S660H, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

75 hifi-watt en supersolide constructie

De surroundreceivers van Denon zijn wereldberoemd vanwege hun geluidskwaliteit en betrouwbaarheid, en dat is niet zonder reden. De constructie van de eindversterker is namelijk gebaseerd op analoge principes, terwijl de voeding, componenten en lay-out van de printplaten grondig getest, verbeterd en uitgebreid zijn op basis van vorige productgeneraties.

De AVR-S660H is een echte 5-kanaalsreceiver met 5 identieke versterkerblokken. De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien.

Bijzonder gebruiksvriendelijk met remote-app

Al tijdens de installatie kun je genieten van de intelligente gebruikersinterface. Als je de AVR-S660H voor het eerst aansluit op de TV helpt de Denon ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen. Met deze generatie kun je op het scherm zien hoe en waar alle beeld- en geluidssignalen de receiver in- en uitgaan. Ideaal tijdens het installeren of oplossen van eventuele problemen. De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven.

En de kers op de taart is de Denon 2016 AVR Remote App, verkrijgbaar voor iOS en Android. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de app kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Tweerichtings-Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden

De AVR-S660H is niet alleen compatibel met de meeste streamingservices, internetradio en multiroom, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft verder AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. En je kunt deze twee systemen aansturen met een smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via Bluetooth, en je kunt de muziek afspelen met je oude, vertrouwde muziek-app.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op ieders mobiele telefoon, smartphone of tablet kunnen afspelen op de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. En wat helemaal slim is? Hij onthoudt tot wel acht apparaten. Hij heeft tweerichtings-Bluetooth, zodat je ook muziek kunt streamen naar een Bluetooth-koptelefoon. En met alle uitstekende, draadloze koptelefoons die er momenteel te koop zijn, is dat echt een enorm voordeel.

8K-video en slechts één HDMI-kabel voor je TV

De AVR-S660H heeft zes HDMI-ingangen met HDCP 2.3 en upscaling naar 8k/60Hz via HDMI. Dit betekent in de praktijk dat je alle digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 8K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel/eARC kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel.*

Let op: 8K/HDMI 2.1 wordt ondersteund op 3 HDMI-ingangen en de HDMI-uitgang.

Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak

Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ’s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ’s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook Audio Return Channel / eARC ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Handige Quick Select-knoppen op de voorkant
 • FM-radio
 • 3 HDMI-ingangen met ondersteuning voor 8K/HDMI 2.1
 • Digitale Audyssey MultEQ-ruimtecorrectie
 • HDMI 2.1 met HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Video-upscaling (tot 8K/60 via HDMI)
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, ondersteuning voor Roon
 • Tweerichtings-Bluetooth voor draadloze koptelefoons
 • Voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri
 • Draaitafelingang (MM)
 • Grafische gebruikersinterface met setup-wizard
 • Afstandsbediening ook met Denon 2016 AVR Remote App en HEOS-app (iOS/Android)
 • USB-ingang op de voorkant
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Slechts 5 kanalen
 • Geen Dolby Atmos of DTS:X
 • Erg weinig analoge aansluitingen
 • Geen HDMI-ingang op de voorkant
 • Alleen standaard Audyssey MultEQ-ruimtecorrectie
 • Geen analoog-naar-HDMI-videoconversie
 • Geen Zone 2-functie
 • Voor voice-control is een aparte smart-luidspreker nodig (apart verkrijgbaar)

Accessoires voor de Denon AVR-S660H

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)75 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)135 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)100 watt
Versterkerkanalen5
VersterkertechnologieAnaloog

Aanbevolen producten