Skip to content
Audeze LCD-1 Head-fi koptelefoons

AudezeLCD-1Head-fi koptelefoons

Met deze compacte en betaalbare open Planar Magnetic-koptelefoon weet je meteen wat ‘head-fi’ betekent. Zo goed kan je muziek dus klinken.

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Audeze LCD-1 – betaalbare en comfortabele head-fi Planar Magnetic-koptelefoon met open constructie

De LCD-1 is het instapmodel van de exclusieve Planar Magnetic-serie van Audeze. Deze koptelefoon heeft een open constructie en veel van de technologische oplossingen van de topmodellen, maar in een veel gebruiksvriendelijker en beter betaalbaar formaat.

Net als de echte topmodellen heeft de LCD-1 een natuurlijk en muzikaal geluid waar je naar kunt blijven luisteren. De klank is natuurlijker en misschien iets minder imposant dan die van een aantal andere modellen en merken. Maar uiteindelijk leggen ze het allemaal tegen hem af, met name omdat zijn geluid zo mooi en natuurlijk is. Neem dus vooral even de tijd als je hem probeert.

De LCD-1 is gemakkelijk aan te sturen, dus je kunt hem heel goed gebruiken in combinatie met de koptelefoonuitgang van je installatie, je telefoon of computer. In dat laatste geval raden we je echter wel aan om hem te gebruiken samen met de ultracompacte DragonFly-D/A-converter van AudioQuest. Dan kun je thuis en onderweg genieten van goed geluid.

En als je echt het maximale uit de LCD-1 en je muziek wilt halen, dan adviseren we je om te investeren in een goede koptelefoonversterker. Dan hoor je pas echt waarom dit betaalbare Planar Magnetic-model zo populair is bij muziekliefhebbers en head-fi-fanaten over de hele wereld.

Comfortabele en duurzame constructie

De Planar Magnetic-drivers van de LCD-1 hebben een doorsnede van wel 90 mm, maar toch is deze koptelefoon heel compact en elegant. De oorkussens en hoofdbeugel zijn gevoerd met echt lamsleer, en met een gewicht van slechts 250 gram – echt minimaal voor een planar-constructie – kun je urenlang luisteren zonder moe te worden.

De hoofdbeugel heeft een solide kern van metaal en een opvouwbaar ontwerp, waardoor je de LCD-1 heel gemakkelijk in het compacte transportetui kunt doen en hem overal mee naartoe kunt nemen. Heel handig, bijvoorbeeld als je professioneel met geluid werkt of zin hebt om ergens anders te genieten van goed geluid via je laptop of telefoon.

De LCD-1 is verkrijgbaar in het zwart. 

Meer afbeeldingen van de Audeze LCD-1

Audeze LCD-1 Head-fi koptelefoons

Highlights

 • Heel muzikaal en natuurlijk geluidsbeeld
 • Hoog draagcomfort en lichtgewicht ontwerp
 • Opvouwbaar ontwerp, inclusief hardcase-transportetui
 • Gemakkelijk aan te sturen, ook met gewone installaties en telefoon
 • Open constructie

 • Heel muzikaal en natuurlijk geluidsbeeld
 • Hoog draagcomfort en lichtgewicht ontwerp
 • Opvouwbaar ontwerp
 • Gemakkelijk aan te sturen, ook met gewone installaties en telefoon
 • Handgemaakt in de Audeze-fabriek in de VS
 • Inclusief hardcase-transportetui
 • Open constructie met Fluxor/Fazor-magneetsysteem

Technische specificaties

Akoestische constructieOpen
BluetoothNee
Frequentiebereik10-50000 Hz
Gevoeligheid99 dB
Impedantie passief16 ohm
Type/formaat driver90 mm - Planar magnetic driver

Accessoires voor de Audeze LCD-1

Aanbevolen producten