Skip to content
€ 4.799,00stuk
Onbekende levertijd
De ultieme ultrahigh-end elektrostatische koptelefoon waar je jarenlang van zult genieten. Het toppunt van head-fi!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Audeze CRBN – ultrahigh-end elektrostatische head-fi-koptelefoon met een open constructie

 • Extreem gedetailleerd en realistisch geluidsbeeld
 • Schitterende basweergave voor een elektrostatische constructie
 • Lichtgewicht constructie van magnesium, koolstofvezel, composiet en echt leer
 • Handgemaakt in de Audeze-fabriek in de VS
 • Hoog draagcomfort

De Audeze CRBN is een ultrahigh-end elektrostatische head-fi-koptelefoon waar je jarenlang van zult blijven genieten. Een kostbaar en compromisloos topmodel met alle voordelen van een elektrostatische constructie, maar dan zonder de nadelen waar veel vergelijkbare modellen traditioneel last van hebben.

Wanneer je muziek luistert met de CRBN hoor je details die je nog nooit eerder hebt gehoord. Hiermee hoor je echt ALLES wat de artiest en de geluidstechnicus in hun producties hebben gestopt, zonder dat het geluid overdreven analytisch wordt – alles klinkt gewoon beter. Je krijgt een uniek basgeluid, een schitterende dynamiek en de detaillering en ‘gewichtloosheid’ die elektrostatische koptelefoons zo ongelofelijk goed maken.

Alles klinkt volledig natuurlijk en moeiteloos. En alles valt gewoon op zijn plaats – wat natuurlijk het ultieme doel is van hifi en head-fi.

Compromisloos en solide ontwerp

De Audeze CRBN is relatief licht doordat er zo veel mogelijk exclusieve en lichtgewicht materialen zijn gebruikt. Audeze heeft veel gebruikgemaakt van magnesium, koolstofvezel, aluminium en sterke composietmaterialen, en de handgestikte, oversized oorkussens zijn bekleed met zijdezacht, echt leer. Dankzij de brede hoofdbeugel is het gewicht heel gelijkmatig verdeeld. Hierdoor rust de massieve constructie veel minder zwaar op je hoofd dan je misschien zou denken.

Kies zelf je versterker

Net als andere serieuze elektrostatische koptelefoons heeft de CRBN een aparte versterker met geïntegreerde hoogspanningsdriver nodig. De CRBN is compatibel met de ‘Stax Pro Bias’-standaard 580V en voorzien van een standaard 5-pins connector, zodat je kunt kiezen uit heel veel verschillende, hoogwaardige versterkers.

Sluit de CRBN aan op een echt goede elektrostatische versterker en zet je favoriete muziek op! Zodra je het ongekend luchtige, gedetailleerde en natuurlijke geluid hoort, snap je waarom veel professionele geluidstechnici, musici en muziekliefhebbers ervan overtuigd zijn dat elektrostatische koptelefoons het ultieme geluid hebben!

De Audeze CRBN is verkrijgbaar in het zwart. Versterker apart verkrijgbaar.

Elektrostatische koptelefoons van Audeze – een unieke ervaring

Op het eerste gezicht zijn er veel overeenkomsten tussen de elektrostatische koptelefoons en de Planar Magnetic-koptelefoons waarmee Audeze zo ongekend populair is geworden bij head-fi-fanaten over de hele wereld. Beide modellen produceren namelijk geluid met behulp van een ultradunne folie die over een groot oppervlak is gespannen. Maar daarmee hebben we de overeenkomsten wel gehad. Planar Magnetic werkt met magneten, terwijl elektrostatische koptelefoons gebruikmaken van hoogspanning om de membraan aan te sturen. De positieve/negatieve spanning (580 volt) wordt overgedragen aan twee platen (statoren) die een elektrisch geleidende membraan omsluiten, waardoor de membraan in beweging wordt gebracht.

De membraan van de CRBN is voorzien van geïntegreerde, elektrisch geleidende ‘Carbon Nanotubes’, als alternatief voor de metalen laag die op andere elektrostatische constructies wordt aangebracht. Hierdoor is de membraan nog dunner en heeft hij een nog betere respons bij de allerzwakste muzieksignalen. Tegelijkertijd is de membraan ongevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen, waardoor de kwaliteit niet afneemt – hoe lang en vaak je hem ook gebruikt.

De unieke membraan van de CRBN lost twee klassieke problemen op – twee punten waarop elektrostatische koptelefoons vaak achterbleven bij traditionele constructies: de maximale geluidsdruk en de allerlaagste basweergave. Het extreem grote membraanoppervlak, de grotere afstand tussen de membraan en de statoren en een minder strakke spanning zorgen voor een geluidsweergave die de voordelen van de dynamische, Planar Magnetic- en elektrostatische principes combineert. Kortom, de CRBN is de ultieme koptelefoon. Je hoeft dus alleen maar te kijken naar andere modellen als je meer afgesloten wilt zijn van je omgeving, of echt niet zonder een knalhard volume en extreem laag basgeluid kunt.

Een ervaring voor het leven

Een koptelefoon als de CRBN is een investering waar je je leven lang plezier van hebt. Hij levert maximale prestaties, altijd en overal. Je kunt er zelfs van uitgaan dat hij langer meegaat dan de rest van je installatie. Het exclusieve en tijdloze ontwerp is gebaseerd op een optimale materiaalkeuze en perfect geluid, en niet op de allernieuwste modetrends. Met andere woorden: dit is een investering waar je nooit spijt van krijgt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Extreem gedetailleerd en realistisch geluidsbeeld
 • Schitterende basweergave voor een elektrostatische constructie
 • Lichtgewicht constructie van magnesium, koolstofvezel, composiet en echt leer
 • Handgemaakt in de Audeze-fabriek in de VS
 • Open constructie
 • Heel comfortabel en relatief licht ontwerp
 • Inclusief exclusieve transportetui

Tegens

 • Heeft een afzonderlijke versterker/hoogspanningsdriver nodig (apart verkrijgbaar)
 • Sommige andere modellen hebben een voller basgeluid en/of meer geluidsdruk
 • Minder goede isolatie van omgevingsgeluiden

Accessoires voor de Audeze CRBN

Technische specificaties

KoptelefoontypeOver-ear, Head-Fi
Frequentiebereik20-40.000 Hz
MicrofoonNee
Akoestische constructieOpen
Type/formaat driver90 mm - Electrostatic driver
Afspelen via USBNee

Aanbevolen producten