Skip to content
Vogel's
Plafondbeugel

Vogel's PPC 2540

€ 329,00stuk
Onbekende levertijd
Met zijn telescoopstang en superstabiele constructie zorgt deze ophangbeugel ervoor dat je projector perfect aan het plafond hangt.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Vogel’s PPC 2540 – in hoogte verstelbare plafondbeugel voor zwaardere projectoren tot 25 kilo

De PPC 2540 is een universele, in hoogte verstelbare plafondbeugel die geschikt is voor zwaardere projectoren tot 25 kilo. Met de telescoopstang kun je de afstand tot het plafond afstellen tussen de 40 en 55 cm zodat je projector altijd perfect horizontaal hangt. En dankzij de geïntegreerde kabeldoorvoer kun je alle kabels elegant wegwerken.

De verstelbare metalen arm past op vrijwel alle projectoren die met schroeven bevestigd worden, en door de solide constructie blijft de projector altijd in de goede positie. Je kunt de plaatsing van de projector na de montage aanpassen, en als alles goed is ingesteld kun je het geheel mechanisch vastzetten met de unieke, gepatenteerde frictiering.

Je projector moet op de juiste hoogte hangen Om het maximale uit je projector te halen, is het belangrijk dat hij volledig horizontaal hangt. Je hoeft dan geen digitale ‘keystone’-correctie te gebruiken om het beeld in de juiste hoek te krijgen; dat is namelijk niet goed voor de beeldkwaliteit. Als je zoveel mogelijk armslag wilt hebben, is het verstandig om bij het kiezen van een projector al rekening te houden met de indeling van je kamer. 
Een korte standaardbeugel is in veel gevallen voldoende, maar voor grotere of ‘moeilijke’ ruimten met bijvoorbeeld een verlaagd plafond kun je een systeem met een langere arm nodig hebben. Een model met mechanische verschuiving van het objectief – Lens Shift – is een goede oplossing voor wie vanwege ruimtegebrek of om esthetische redenen de projector niet met een lange arm aan het plafond wil hangen. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden, we komen er samen wel uit wat de perfecte oplossing is.
Let op het gewicht als je een projector monteert Als je een projector aan het plafond hangt, wordt het hele gewicht gedragen door de beugel en de bijbehorende schroeven. Je moet dan ook zeker weten dat de afmetingen van je ophangsysteem passen bij je projector – liever te sterk dan te zwak. Uiteraard moet het plafond ook sterk genoeg zijn. Als je bijvoorbeeld een verlaagd plafond van schrootjes of gipsplaten hebt, zou dat weleens problemen kunnen geven. 
Bij twijfel kun je ons altijd om hulp vragen – het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nieuwe projector naar beneden komt en kapot valt. Met een beetje extra kennis is bijna alles mogelijk.

Accessoires voor de Vogel's PPC 2540

Technische specificaties

Max. belasting25 kg
Max. afstand tot plafond55 cm
Min. afstand tot plafond40 cm

Aanbevolen producten