Skip to content

Pro-JectX2 BDraaitafel

EISA-winnende draaitafel met geheel gebalanceerde constructie en topkwaliteit tot in de kleinste details. Speelklaar geleverd, met Ortofon MC-element.
Satin Black
stuk€ 1.599,00
Op werkdagen voor 16:30 besteld, morgen in huis!Op werkdagen voor 16:30 besteld, morgen in huis!
 Te ervaren in

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Pro-Ject X2 B – EISA-winnende hi-fi draaitafel met exclusief gebalanceerd signaalpad

De Pro-Ject X2 B is een exclusieve, EISA-winnende draaitafel met een schitterend geluid en heel veel geavanceerde technische oplossingen. Deze draaitafel beschikt over een volledig gebalanceerd signaalpad, True Balanced, zodat je het allerbeste kunt halen uit een goed Moving Coil-element (MC) als je hem aansluit op een bijpassende gebalanceerde RIAA-versterker (apart verkrijgbaar).

Een MC-element is van nature gebalanceerd, en door het hele signaalpad gebalanceerd te maken, kan alle ruis van buitenaf tot een absoluut minimum worden beperkt. Het ultrazwakke signaal van een MC-element is namelijk extreem gevoelig voor ruis, dus het is best verstandig om hier iets extra’s toe te voegen. Aan de andere kant heb je voor een gebalanceerd ontwerp twee keer zoveel componenten in het signaalpad van de RIAA-versterker nodig. Daarom zie je dit meestal alleen bij hi-fi-apparatuur die wat steviger is geprijsd of bij professionele apparatuur, waarbij alles gewoon goed moet werken en de prijs minder belangrijk is.

Samen met de bijpassende gebalanceerde Phono Box S3 B RIAA-versterker won de X2 B de felbegeerde 2022-2023 EISA Award voor ‘Beste Product’ in de categorie ‘Vinylsystemen’. En dat benadrukt nogmaals dat het gebalanceerde concept werkt en dat je hiermee heel veel goed geluid voor je geld krijgt. Overigens, als je de X2 B los koopt zonder een gebalanceerde Phono Box RIAA-versterker, heb je gewoon superweinig uitgegeven aan een gebalanceerde draaitafel. MC-elementen zijn van nature namelijk gebalanceerd, dus als je je X2 B later een latere gebalanceerde upgrade wilt geven, heb je alleen maar een set XLR-ingangen en wat extra kabel nodig. 

Mooi en elegant ontwerp

Met zijn mooie en stijlvolle ontwerp is de X2 B echt een aanvulling op je interieur, zonder dat hij te dominant aanwezig is. Als je goed vinylgeluid wilt en tegelijkertijd vindt dat het er ook goed uit mag zien, dan is de X2 B een uitstekende keuze.

De plint is gelakt met acht lagen voor een extra mooie en diepe finish. Of je kunt kiezen voor de bijzonder mooie versie met echt walnootfineer. De X2 B is bovendien erg gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot veel andere high-end draaitafels heeft hij namelijk een functie die automatisch omschakelt tussen 33/45 RPM – je hoeft de aandrijfsnaar dus niet aan te raken.

Speelklaar en flexibel

De X2 B wordt speelklaar geleverd met een exclusief Ortofon Quintet Red MC-element, dat perfect past bij de solide en ultrastijve toonarm. Dankzij de eindeloze instelmogelijkheden kun je de X2 B exact afstellen op de meeste elementen.

De bijgeleverde RCA-signaalkabel is van erg hoge kwaliteit, maar als je wilt, kun je hem natuurlijk vervangen door een nog betere. Als je optimaal wilt profiteren van het gebalanceerde signaalpad – bijvoorbeeld met een van de bijpassende RIAA-versterkers van Pro-Ject – zijn er gebalanceerde phonokabels los verkrijgbaar.

De X2 B is beschikbaar met een gelakte finish of echt walnootfineer. Speelklaar, Ortofon Quintet Red MC-element, viltmat en RCA-signaalkabel meegeleverd.

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. HiFi Klubben levert ook andere producten van Pro-Ject die niet op onze website staan. Neem contact op met de dichtstbijzijnde winkel voor meer informatie.

Meer afbeeldingen van de Pro-Ject X2 B

Pro-Ject X2 B Draaitafel

Highlights

 • Volledig gebalanceerd signaalpad dankzij een Moving Coil-element en bijpassende RIAA-versterker (apart verkrijgbaar)
 • Speelklaar met voorgemonteerd Ortofon Quintet Red MC-element
 • 9”-toonarm van koolstofvezel/aluminium
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 RPM
 • Exclusieve afwerking van 8 lagen lak of echt houtfineer
Ivo Stut
Haarlem
99 winkelsVind de dichtsbijzijnde winkel
Ivo Stut

 • Volledig gebalanceerd signaalpad dankzij een Moving Coil-element en bijpassende RIAA-versterker (apart verkrijgbaar)
 • Exclusieve afwerking van 8 lagen lak of echt houtfineer
 • Zwaar en trillingsvrij draaiplateau van acryl
 • Speelklaar met voorgemonteerd Ortofon Quintet Red MC-element
 • 9”-toonarm van koolstofvezel/aluminium
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 RPM
 • Verstelbare aluminium voetjes met TPE-demping
 • Inclusief stofkap en hoogwaardige RCA-kabel
 • Handgemaakt in Europa

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Effectieve lengte toonarm9"
Effectieve massa toonarm13,5 g
ElementOrtofon Quintet Red
Gewicht draaiplateau (kg)2 kg
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Snelheid33, 45, 78
Stofkap inbegrepenJa
Type elementMoving Coil

Accessoires voor de Pro-Ject X2 B

NAD M10 V2 Muzieksysteem
Muzieksysteem
€ 3.299,00 / stuk
32
NAD C368 Geïntegreerde versterker
Geïntegreerde versterker
€ 1.349,00 / stuk
35
NAD C 399 Geïntegreerde versterker
Geïntegreerde versterker
€ 2.499,00 / stuk
25
Argon Audio BR2 Platenspeler onderhoud
Platenspeler onderhoud
€ 20,00 / stuk
12

Aanbevolen producten

NAD C588 Draaitafel
Draaitafel
€ 1.199,00 / stuk
3