Skip to content
Ortofon
MC-element

Ortofon Quintet Blue

€ 599,00stuk
Niet in voorraad. Verwacht: maandag 1 januari 2024
MC-element met elliptisch geslepen diamant voor een dynamische en gedetailleerde weergave. Een exclusief alternatief voor een standaardelement.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Ortofon Quintet Blue – serieus Moving Coil-element voor echte vinylfundamentalisten

De Quintet Blue is een uitstekend Moving Coil-element uit de bekroonde Quintet-serie van het Deense merk Ortofon. In tegenstelling tot het meest betaalbare model uit de serie, de Quintet Red, heeft dit element een elliptisch geslepen diamant, wat zorgt voor een breder contactoppervlak tussen de naald en de groeven van vinylplaten. Dit geeft een ruimtelijk, gedetailleerd en homogeen geluidsbeeld dat het maximale haalt uit je geliefde vinylcollectie.

De Quintet Blue is een serieuze upgrade voor echte vinylfundamentalisten, zonder dat hij een vermogen kost. 

GRATIS MONTAGE:  Als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren we het gratis op je draaitafel. Bij je plaatselijke vestiging van HiFi Klubben kunnen ze je er meer over vertellen.

Let op: HiFi Klubben levert ook andere producten van Ortofon. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Ortofon MC Quintet Series – het resultaat van 100 jaar analoge ervaring Als je de maximale geluidskwaliteit uit je draaitafel wilt halen, is een goed element een uitstekende investering. Een draaitafel die wordt geleverd met een voorgeïnstalleerd element, klinkt ongetwijfeld prima. Maar vaak kun je het geluid nog verder verbeteren door te kiezen voor een beter element.

Het Deense bedrijf Ortofon bestaat al 100 jaar en is toonaangevend op het gebied van elementen. Hun Quintet-serie bestaat uit een aantal hoogwaardige Moving Coil-elementen voor zowel budgetbewuste liefhebbers als hardcore vinylfanaten.

Moving Coil-elementen – voor de echte vinylfreaks Alle elementen uit de Quintet-serie van Ortofon zijn Moving Coil, wat wil zeggen dat ze fundamenteel anders zijn dan de Moving Magnet-elementen die je meestal ziet in de lagere prijsklassen.

Bij een Moving Magnet-element zit er een kleine magneet voor het uiteinde van de naaldhouder. Als deze zich door een magnetisch veld beweegt, d.w.z. de groeven van de plaat volgt, dan ontstaat er een elektrische stroom die wordt doorgestuurd naar de versterker.

Een Moving Coil-element werkt precies andersom. Deze heeft een beweegbare spoel aan het uiteinde van de naaldhouder, die zich door een krachtig magnetisch veld beweegt. De spoelen zijn veel lichter dan een magneet, dus de bewegende massa is veel kleiner, waardoor een Moving Coil-element veel beter en sneller reageert op kleine veranderingen in de groef. Dit zorgt voor een veel betere dynamiek en geeft de muziek nog meer detaillering.

Dit is echter meteen ook de reden dat Moving Coil-elementen veel moeilijker te maken zijn – en dus veel duurder. Om maximale controle te hebben over de kwaliteit, worden alle Moving Coil-elementen van Ortofon met de hand onder een microscoop gemaakt in de eigen fabrieken van het merk in Denemarken.

Let op: Moving Coil-elementen produceren over het algemeen een veel zwakker signaal dan Moving Magnet-elementen, afgezien van de zogenoemde high-output-modellen. Dit betekent dat je RIAA-/phono-voorversterker (of de phono-ingang van je versterker of receiver) een MC-instelling moet hebben die het signaal extra versterkt voordat het naar de versterker wordt gestuurd.

Je kunt rekenen op HiFi Klubben Vanwege de krachtige magneet van een Moving Coil-element is het element zelf vaak zwaarder dan een traditioneel Moving Magnet-model. Dit betekent dat hij heel nauwkeurig afgesteld moet worden op de toonarm om het optimale resultaat te krijgen. Bij HiFi Klubben helpen we je graag om te kijken welke Moving Coil-elementen er passen bij welke draaitafels. En we helpen je natuurlijk ook graag met de montage. 

Accessoires voor de Ortofon Quintet Blue

Technische specificaties

Type elementMoving Coil
Compliance15 µm/mN
StijlenNude Elliptical
Uitgangsspanning (mV)0,5
Kanaalscheiding bij 15 kHz14 dB
Kanaalscheiding bij 1 kHz21 dB
Tracking ability70 μm
Aanbevolen naalddruk2,3 g
Aanbevolen impedantie20 ohm
Frequentiebereik bij -3 dB20-25.000 Hz

Recensies


3.5
2 recensies
5
0
4
1
3
1
2
0
1
0
Wolfgang
Duitsland
5/12/2023

Helaas was de naald niet precies recht geïnstalleerd! Ortofon was vroeger beter

Wolfgang
Duitsland
Torsten
Denemarken
3/2/2023
Torsten
Denemarken