Skip to content

De beste films en series
streamen naar de TV

Vind jij het ook vervelend dat de TV-zenders zelf bepalen wanneer je naar je favoriete programma’s moet kijken? Is het niet vreselijk irritant dat je lievelingsfilm steeds wordt onderbroken door reclame? Is je woonkamer te klein voor jou en je filmcollectie? Wat jij nodig hebt is videostreaming!

Net als met de muziekstreaming van Spotify kun je ook een abonnement nemen op een videostreaming-service zoals Netflix. Met zo’n abonnement krijg je toegang tot een enorm aanbod aan films, series en andere topproducties, gewoon via je Smart TV. Het kost een paar euro per maand, maar dan kun je in principe al je DVD’s en blu-rays beneden in de kelder zetten, naast je CD-collectie.

Doe mee met 4K

Met de lancering van UHD-TV (4K) kun je genieten van nog scherpere beelden en nog meer details. De nieuwe UHD-TV’s en Smart TV’s hebben geïntegreerde ondersteuning voor Netflix, een zender die al titels met 4K-resolutie aanbiedt, bijvoorbeeld de populaire serie Breaking Bad. Je hebt dus geen extra afspeelapparaat nodig – met een UHD-TV en een snelle breedbandverbinding kun je meteen meedoen met 4K.

Netflix is de populairste streamingservice, maar er zijn er natuurlijk veel meer – en er komen er steeds meer bij. Of je dus liever naar sport, reality-TV of filmpremières kijkt, je vindt altijd wel iets van je gading. En als je TV een bepaalde streamingservice niet ondersteunt, kun je er vaak toch naar kijken met een beetje hulp van een aparte videostreamer zoals Chromecast of Apple TV.

Netflix – een echte allrounder

Netflix is een van de grootste providers ter wereld. Het bedrijf bestaat sinds 2008 en heeft een enorm aanbod aan films en series, waaronder steeds meer eigen producties zoals Lilyhammer, House of Cards en Orange is the New Black.

Er is ook een afdeling van Netflix die zich uitsluitend richt op kinderen. Bovendien heeft Netflix een intelligente functie die beetje bij beetje leert wat jij leuk vindt en suggesties geeft voor interessante films en series. Netflix wordt door vrijwel alle Smart TV’s, spelconsoles, computers en smartphones/tablets ondersteund.

Netflix – in het kort

+                    Groot aanbod films en series
+                    Veel programma’s voor kinderen
+                    Steeds meer titels in 4K
+                    Schitterende gebruikersinterface
+                    Werkt op vrijwel alle platforms

–                    Heeft niet de allernieuwste films

Pathé, Videoland – de nieuwste films

Bij zowel Pathé als Videoland kun je films ‘on-demand’ bekijken zonder dat je een maandelijks abonnement nodig hebt: je kunt per film of aflevering betalen. Ze bieden veel recente films, slechts enkele maanden nadat ze in de bioscoop verschenen zijn.

Bedenk wel dat als je veel films kijkt, het je veel geld kan kosten. Daarom heeft Videoland ook nog een ‘unlimited’ service waarmee je voor € 10,- per maand toegang krijgt tot duizenden films en series, maar niet de meest recente; die reken je weer per stuk af. Videoland heeft een groot aanbod van Nederlandse titels.

Pathé en Videoland in het kort

+                   Groot aanbod recente films
+                   Per film betalen, geen maandelijks abonnement nodig
+                   Videoland: Ook maandelijkse “unlimited” service
+                   Videoland: Ruim aanbod Nederlandse films en TV series

YouTube – van alles wat

Als je wat afwisseling nodig hebt van al je films en series, kun je jezelf helemaal verliezen in een eindeloze verzameling streamingvideo’s op YouTube. Hier vind je alles wat je maar kunt bedenken, vaak met nogal wisselende kwaliteit – van amateurvideo’s tot indrukwekkende en professionele HD-producties.

Hiermee kunnen jij en je gezin je urenlang vermaken. Het is allemaal supersimpel en als je eenmaal met YouTube begint, is het bijna onmogelijk om weer te stoppen.