Skip to content

Van Den HulMC-SILVER IT Mk III BalancedSignaalkabel (paar)

Beleef een ongelofelijk open en muzikaal geluid. Deze verzilverde kabel met teflon-isolatie geeft je de ultieme verbinding.

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

De MC-SILVER-serie van Van den Hul is sinds de introductie in 1982 bijna legendarisch onder allerlei audiofielen en muziekliefhebbers. Deze exclusieve signaalkabels zijn er als geen ander in geslaagd om nieuwe normen te stellen voor transparantie en muzikaliteit, zelfs in de meest kritische high-end installaties.

MC-SILVER IT Mk III Balanced combineert alle know-hor van Van den Hul in metaal technologie, en is een zeer goede keuze als je high-end componenten met een gebalanceerd signaalpad wilt aansluiten, bijvoorbeeld van Classé. Deze kabel kan het volledige potentieel van een state-of-the-art installatie benutten, zonder toevoeging van ongewenste accenten of smetten. In feite is het geluid zó schoon, neutraal en vrijstaand dat je in een directe vergelijking met een veelheid aan high-end kabels op de markt goed hun invloed op het klankbeeld op de en of andere manier kunt horen. Dus al kost de MC-SILVER IT Mk III Balanced veel geld, het is elke euro waard. Een grandioze investering waar je de komende jaren val zult kunnen genieten.

Zowel gebalanceerd als ongebalanceerd
De MC-SILVER IT Mk III Balanced is een uitgebalanceerd ontwerp met twee signaalgeleiders plus afscherming. In de Phono/RCA-versie worden de twee geleiders gebruikt voor respectievelijk het signaal en retourleiding, terwijl de afscherming gaat naar de aarde van de signaalbron (dit staat is aangegeven op de kabel). Dit principe maakt dat  Van den Hul gehoormatig beter presteert dan bij het gebruik van de beide geleiders voor het signaal, en de afscherming als retourleiding. In de gebalanceerde uitvoering met Neutrik XLR connectoren, kun je optimaal profiteren van de gebalanceerde structuur van de kabel, en ruis en storingen krijgen geen kans om je muzikale ervaring te bederven.

Unieke materialen en know-how
MC-SILVER IT Mk III Balanced is een dubbel afgeschermde gebalanceerd triaxiaal ontwerp waarbij de geleiders bestaan uit een aantal individuele kernen van zeer zuivere Matched Crystal (MC) OFC koper. Deze individuele draden zijn gemaakt middels een zeer geavanceerd extrusieproces waarbij ze tegelijkertijd worden voorzien van een dikke zeer zuivere MC zilver coating op het koper. In tegenstelling tot elektrolyse, die wordt gebruikt voor conventioneel verzilverde draden, komen er hierbij geen sporen van chemische onzuiverheden in het zilver, die uiteindelijk het metaal kunnen corroderen. Naast het beschermen van het koper dient deze oplossing ook voor het optimaliseren van de signaaloverdracht.

Rond de centrale geleider zijn lagen van zeer zuiver en lossless Teflon aangebracht, die op hun beurt weer omgeven zijn door een laag gewikkelde zilverfolie. De hoofdafscherming wordt gevormd door een geweven verzilverd OFC kopermantel, terwijl de buitenste isolatie is gebaseerd op Van den Huls eigen HULLIFLEX EHD materiaal. Deze speciale HULLIFLEX variant is zo duur dat het alleen maar toegepast wordt in Van den Huls meest exclusieve kabels. De transparante rode afwerking is ook een perfecte match voor de high-end luidsprekerkabels NOVA en SUPER NOVA.

De MC-SILVER IT Mk III Balanced wordt geleverd als gemonteerde RCA of XLR stereo set in 1 meter lengte. Andere lengtes zijn op aanvraag leverbaar. Let op de prijs, vanwege de dure materialen is deze sterk afhankelijk van de lengte. Je kunt een mooi bedrag besparen als je kunt volstaan met een kortere lengte. Vraag het aan Hi-Fi Klubben.

Van den Hul - een levende legende uit Nederland
Sinds de Nederlander A.J. van den Hul zijn bedrijf in 1980 oprichtte, geniet de naam Van den Hul-naam een cultstatus onder zowel gebruikers en recensenten over de hele wereld. Een reeks van innovatieve ideeën en state-of-the-art technologie heeft geleid tot zo veel prijzen en onderscheidingen dat je vandaag de dag de muren van de  fabriek ermee kunt behangen. Alle van den Hul producten hebben een volbloed Europese stamboom achtergrond, en ze zijn geboren klassiekers - ontworpen om geluid of beeld zo perfect mogelijk weer te geven zonder iets toe te voegen. Compromisloze high-end filosofie in een notendop!

Met Van den Hul je krijgt waar voor elke cent, ongeacht de prijsklasse. Als een van hun producten veel geld kost, is dat vanwege de materialen en het technisch ontwerp - niet voor leeg uiterlijkheden en gebakken lucht. Deze uiterste zorg doordringt het gehele bedrijf en wordt ook weerspiegeld in hun milieubewuste profiel, dat grote nadruk legt op het minimaliseren van het energieverbruik en het zo min mogelijk gebruik van schadelijke stoffen zoals PVC. Wij zijn er bij Hi-Fi Klubben trots op Van den Hul te kunnen leveren - en je kunt er trots zijn om een van hun producten te bezitten!