Skip to content
Head-fi koptelefoons

Sennheiser HD 800 S

€ 1.199,00stuk
Nieuwprijs € 1.299,00Bespaar € 100,00
 Het artikel is verkrijgbaar bij HiFi Klubben Amsterdam
Als je gaat voor maximaal geluid én comfort, dan wordt het niet veel beter dan dit! Compromisloze Sennheiser-kwaliteit!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Sennheiser HD 800 S – state-of-the-art open hoofdtelefoon met een ongeëvenaard topgeluid

 • Schitterend open, natuurlijk en gedetailleerd geluid
 • Handgemaakt in de Sennheiser-fabriek in Duitsland
 • Open, lichtgewicht constructie voor maximaal draagcomfort
 • Werkt perfect met echte high-end componenten
 • Inclusief exclusieve opbergdoos
De HD 800 S is een compromisloze, handgemaakte en open over-ear hoofdtelefoon met een geluidskwaliteit waar zelfs echte hifi-freaks kippenvel van krijgen. Ook de kleinste details komen luid en duidelijk naar voren, hij heeft een eindeloze dynamiek en het geluid is zo massief en open dat je jezelf heerlijk kunt verliezen in de muziek. Dit is high-end topkwaliteit op zijn allerbest.

Echte kenners discussiëren al jaren welke hoofdtelefoons het beste klinken: open of gesloten. Maar als je kiest voor open, dan krijg je hiermee een enorm ruimtelijk, realistisch en gedetailleerd geluidsbeeld dat je echt moet horen! De lichtgewicht constructie met grote, handgenaaide oorkussens van microvezels zorgt voor een perfect draagcomfort. De materialen en technische oplossingen zijn zeer zorgvuldig gekozen om optimaal te werken met de allerbeste hifi-apparatuur die er bestaat.

De gevoerde hoofdbeugel is gemaakt van metaal met geïntegreerde dempers. En een groot deel van de mechanische constructie is gemaakt van exclusieve en ultrastevige ruimtevaartmaterialen. Dat is ook meteen de reden dat de HD 800 S bijzonder licht is, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of stevigheid.

Klinkt het beste – verdient het beste De HD 800 S is een hoofdtelefoon (300 ohm) die hoge eisen stelt aan de apparatuur. Hij is daarom vooral bedoeld om gebruikt te worden met een aparte hoofdtelefoonversterker of in ieder geval een goede hoofdtelefoonuitgang van een stationaire versterker.

En als je echt de maximale geluidskwaliteit uit de HD 800 S wilt halen, dan kies je natuurlijk voor de HDV 820-hoofdtelefoonversterker van Sennheiser zelf. Met zijn compromisloze kwaliteit en state-of-the-art digitale technologie hoor je lagen en details die je nog nooit eerder hebt gehoord – een unieke ervaring! Of je kiest voor een van de meer betaalbare modellen – bijvoorbeeld van Pro-Ject.

De HD 800 S is verkrijgbaar in het zwart.

Sennheiser Ring Radiator – eindeloos veel ruimte en details De exclusieve Ring Radiator-driver van de HD 800 S is wel 56 mm groot. Hij werd in eerste instantie ontwikkeld voor de legendarische HD 800 en is een van de grootste drivers die ooit voor een hoofdtelefoon zijn gebruikt. De enorme membraan heeft een onovertroffen basweergave, en het golffront dat hij produceert is vlakker en lijkt dus meer op de geluidsgolven van een luidspreker.

De speciale membraan zit vast aan de spreekspoel met een circulaire, V-vormige groef in het midden. Hierdoor krijg je extreem veel controle over de opbreking, waardoor de speaker zelfs de hoogste frequenties volledig zuiver en zonder vervorming weergeeft. En dat zonder ribben of andere hulpmiddelen die de membraan zwaarder maken en de beweeglijkheid beperken. Op deze manier is Sennheiser zo dicht mogelijk in de buurt gekomen van een dynamische hoofdtelefoon met de ‘perfecte zuiger’.

De geluidsgolven aan de achterkant van de membraan worden onder controle gehouden door ringvormige dempers die rondom de driver zijn geplaatst. Deze dempers absorberen de ongewenste akoestische energie die anders de zo belangrijke microdetails in de muziek kunnen maskeren. En die zorgen nu juist voor een ruimtelijk geluid. Volgens Sennheiser komt het geluid van een Ring Radiator heel dicht in de buurt van de manier waarop wij ‘echte’ geluiden registreren, en dus kunnen onze oren en hersenen de ruimtelijke informatie beter verwerken. Hoe dan ook, de Ring Radiator zorgt voor een verbluffend realistisch geluid.

High-end van Sennheiser – handgemaakte Duitse topkwaliteit Sennheiser is een van de grootste en beste hoofdtelefoon- en microfoonfabrikanten ter wereld. En als zij besluiten om een echt high-end product te ontwikkelen, nou – maak dan je borst maar nat! Dankzij hun gigantische productieapparaat kan Sennheiser namelijk alle componenten in-house ontwerpen, produceren en monteren – en dat op een ultrahoog niveau.

De meest exclusieve modellen – zoals de HD 800 S, HD 820 en de IE 800 – zijn volledig gemaakt in Duitsland, met de allerbeste materialen en componenten die Sennheiser heeft kunnen ontwikkelen. Je koopt dus niet alleen een hoofdtelefoon – je koopt een state-of-the-art industrieel ontwerp. En de rest van het verhaal? Let maar op het kippenvel dat je krijgt als het schitterende geluid je oren binnen stroomt.

Een ervaring voor het leven Een hoofdtelefoon als de HD 800 S is een investering waar je je leven lang plezier van hebt. Hij levert maximale prestaties, altijd en overal. Je kunt er zelfs van uitgaan dat hij langer meegaat dan de rest van je installatie. Het exclusieve en tijdloze ontwerp is gebaseerd op een optimale materiaalkeuze en perfect geluid, en niet op de allernieuwste modetrends. Met andere woorden: dit is een investering waar je nooit spijt van krijgt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Schitterend open, natuurlijk en gedetailleerd geluid met Ring Radiator
 • Open, lichtgewicht constructie voor maximaal draagcomfort
 • Handgemaakte oorkussens van hoogwaardige microvezels
 • Handgemaakt in de Sennheiser-fabriek in Duitsland
 • Werkt perfect met echte high-end componenten
 • Ultranauwkeurige ODU-aansluiting op oorschelpen
 • Met exclusieve opbergdoos
 • Gebalanceerde XLR-kabel apart verkrijgbaar

Tegens

 • Relatief veeleisend
 • Heeft goede apparatuur nodig om maximaal te presteren

Video's over de Sennheiser HD 800 S

Technische specificaties

KoptelefoontypeOver-ear, Head-Fi
Actieve ruisonderdrukkingNee
Frequentiebereik10-44.100 Hz
Gevoeligheid102 dB
Akoestische constructieOpen
Impedantie passief300 ohm
BluetoothNee
Type/formaat driver56 mm - Dynamic driver