HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

NAD M12 + M22.2 Stereosysteem

Nu {{bundle.price}}

{{bundle.originalPrice}} {{bundle.price}} /set
  • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
NAD M12 + M22.2 Stereosysteem

Fotos

{{chosenVariant.WebshopInventory.Description}}

{{sellableOnWebText}}

Beschrijving

De M12/M22.2 is een digitale high-end voorversterker/DAC met een 2 x 300 watt analoge high-end klasse D-eindversterker met een schitterend geluid en eindeloos veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekers. Het exclusieve ontwerp van zwaar, massief aluminium is schitterend om te zien.

  • Prachtig helder en gedetailleerd geluid
  • MDC-constructie voor maximale flexibiliteit en toekomstige upgrades
  • Kan geïntegreerd worden met een Bluesound-systeem voor meerdere kamers (incl. Spotify Connect enz.)
  • Analoge en digitale geluidsingangen, incl. MM-/MC-pick-up
  • Kan vrijwel alle luidsprekersystemen aan
  • Gebalanceerde en ongebalanceerde ingang (XLR/RCA)

NAD M12

De M12 uit de Masters-serie is een digitale high-end voorversterker/DAC die de lat voor deze productcategorie een stuk hoger legt. NAD’s supersnelle DirectDigital-technologie geeft een prachtig helder en gedetailleerd geluid, hoe je je muziek ook afspeelt.

Verder is hij gemaakt van massief aluminium en heeft hij een schitterende finish die je echt gezien moet hebben. Het mooie touchpanel is in één woord geweldig en maakt het heel eenvoudig om de M12 direct op het apparaat zelf te bedienen, en om via de Bluesound-module te luisteren naar muziek van bijv. een streaming-service of internetradio. Het paneel geeft dan namelijk direct informatie over het nummer, de artiest enz. weer.

De M12 heeft aansluitingen voor digitale muziekbronnen, een computer (USB) en analoge apparatuur, bijvoorbeeld een draaitafel (MM/MC). En dankzij NAD’s unieke MDC-constructie kun je de M12 naar je eigen wens voorzien van extra modules. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor geïntegreerde Bluesound-streaming of HDMI-ingangen voor 24-bit Blu-ray-muziek of hoge-resolutiefilmgeluid in stereo. Als je kiest voor de Bluesound-module, krijg je er automatisch Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect, internetradio enz. bij.

De M12 is verkrijgbaar met een zilverkleurige afwerking. Hij wordt geleverd met een programmeerbare systeemafstandsbediening (HTRM 2). De HDMI- en Bluesound-modules zijn apart verkrijgbaar. 

NAD M22.2

De M22.2 is een analoge high-end klasse D-eindversterker met een schitterend geluid en eindeloos veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekerbelastingen. En dat met een minimaal stroomverbruik en een behuizing die veel compacter is dan je zou verwachten bij een analoge high-end eindversterker van deze kwaliteit.

Hij heeft een vermogen van 2 x 300 watt en NAD’s unieke PowerDrive-technologie. Dit betekent dat hij meer dan voldoende vermogen heeft om alle dynamiek van de muziek zonder vervorming uit de luidsprekers te persen, en dat op ieder volume. De M22.2 heeft gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen (XLR/RCA) en kan daardoor worden gecombineerd met alle kwaliteitsvoorversterkers die er bestaan. De ultieme combinatie is natuurlijk met de NAD M12, die perfect past bij het oogverblindende ontwerp en de exclusieve afwerking van zwaar, massief aluminium.

Alle voordelen van klasse D – zonder de nadelen

Door zijn compromisloze gebruik van klasse-D switching-technologie wist NAD een versterker te bouwen met een extreem hoog rendement, die tot wel 90% van de energie naar de luidsprekers stuurt, waardoor de warmteontwikkeling echt minimaal blijft. De M22.2 heeft een neutrale, transparante en dynamische weergave, zonder dat het geluid klinisch of ‘digitaal’ klinkt. Met andere woorden, je krijgt het beste uit het switching-principe, maar dan zonder de nadelen die dit principe met zich meebrengt. Zelfs als je een echte purist bent die zweert bij analoge versterkers, moet je de M22.2. echt eens ervaren!

Bridging tot wel 1 x 900 watt

In tegenstelling tot de oorspronkelijke M22 kan de M22.2 via een schakelaar aan de achterkant gebridged worden tot een mono-eindversterker. Met deze instelling levert hij een vermogen van 900 watt bij 8 ohm. En dat is dus 900 watt met de compromisloze high-end kwaliteit van NAD! Met twee gebridgede M22.2’s als monoblokken heb je genoeg vermogen om echt elk luidsprekersysteem tot het uiterste te drijven – met totale controle over het geluid. Bridging geeft bovendien minder harmonische vervorming in de versterker en een betere geluidskwaliteit, ook bij laag volume.

Dit soort kwaliteit is natuurlijk niet gratis, maar vergeleken met andere high-end systeem is het eigenlijk een koopje! Kijk maar eens wat je zou betalen voor een vergelijkbare oplossing van andere fabrikanten (als je die al kunt vinden). Dan wordt pas echt duidelijk hoe geniaal NAD is!

De M22.2 is verkrijgbaar met een afwerking van zilverkleurig aluminium.

*Let op: Masters componenten zijn gebouwd om optimaal te functioneren via geaarde stopcontacten. Als je hierover niet beschikt, kun je in plaats daarvan de componenten onderling met elkaar verbinden. Vraag naar de procedure in de winkel.

Lees hier meer over de NAD M12

Lees hier meer over de NAD M22.2

REVIEWS

Hifi.nl - 07/2018

Accessoires

Aanbevolen producten

Wil je het product zelf ervaren?

Bij HiFi Klubben kun je de producten met eigen ogen en oren ervaren voordat je iets koopt. Je kunt zelfs een afspraak maken voor een persoonlijke demonstratie. Dan helpen we je graag verder om de juiste keuze te maken.