Skip to content

NADM22.2Eindversterker

Massief vermogen, prachtig geluid en een ontwerp en afwerking van topniveau. Deze eindversterker stuurt luidsprekers aan met echte hifi-kwaliteit.

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD M22.2 – 2 x 300 watt high-end klasse D-eindversterker met een geluid, vermogen en ontwerp van topniveau

De M22.2 is een analoge high-end klasse D-eindversterker met een schitterend geluid en eindeloos veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekerbelastingen. En dat met een minimaal stroomverbruik en een behuizing die veel compacter is dan je zou verwachten bij een analoge high-end eindversterker van deze kwaliteit.

Hij heeft een vermogen van 2 x 300 watt en NAD’s unieke PowerDrive-technologie. Dit betekent dat hij meer dan voldoende vermogen heeft om alle dynamiek van de muziek zonder vervorming uit de luidsprekers te persen, en dat op ieder volume. De M22.2 heeft gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen (XLR/RCA) en kan daardoor worden gecombineerd met alle kwaliteitsvoorversterkers die er bestaan. De ultieme combinatie is natuurlijk met de NAD M12, die perfect past bij het oogverblindende ontwerp en de exclusieve afwerking van zwaar, massief aluminium.

Alle voordelen van klasse D – zonder de nadelen Door zijn compromisloze gebruik van klasse-D switching-technologie wist NAD een versterker te bouwen met een extreem hoog rendement, die tot wel 90% van de energie naar de luidsprekers stuurt, waardoor de warmteontwikkeling echt minimaal blijft. De M22.2 heeft een neutrale, transparante en dynamische weergave, zonder dat het geluid klinisch of ‘digitaal’ klinkt. Met andere woorden, je krijgt het beste uit het switching-principe, maar dan zonder de nadelen die dit principe met zich meebrengt. Zelfs als je een echte purist bent die zweert bij analoge versterkers, moet je de M22.2. echt eens ervaren!

Bridging tot wel 1 x 900 watt In tegenstelling tot de oorspronkelijke M22 kan de M22.2 via een schakelaar aan de achterkant gebridged worden tot een mono-eindversterker. Met deze instelling levert hij een vermogen van 900 watt bij 8 ohm. En dat is dus 900 watt met de compromisloze high-end kwaliteit van NAD! Met twee gebridgede M22.2’s als monoblokken heb je genoeg vermogen om echt elk luidsprekersysteem tot het uiterste te drijven – met totale controle over het geluid. Bridging geeft bovendien minder harmonische vervorming in de versterker en een betere geluidskwaliteit, ook bij laag volume.

Dit soort kwaliteit is natuurlijk niet gratis, maar vergeleken met andere high-end systeem is het eigenlijk een koopje! Kijk maar eens wat je zou betalen voor een vergelijkbare oplossing van andere fabrikanten (als je die al kunt vinden). Dan wordt pas echt duidelijk hoe geniaal NAD is!

De M22.2 is verkrijgbaar met een afwerking van zilverkleurig aluminium.

REVIEWS Hifi.nl - 07/2018

Highlights

  • Prachtig helder en gedetailleerd geluid
  • Kan vrijwel alle luidsprekersystemen aan
  • Exclusief en solide ontwerp met een prachtige afwerking van aluminium
  • Gebalanceerde en ongebalanceerde ingang (XLR/RCA)
  • Bridging mogelijk tot 1 x 900 watt bij 8 ohm

Technische specificaties

Dempingsfactor800
Dynamisch vermogen400 watt
Uitgangsvermogen 4 ohm300 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm300 watt
Vervorming (THD)0,1%

Accessoires voor de NAD M22.2

Aanbevolen producten

DALI EPICON 6 Vloerluidspreker
DALI EPICON 6
Vloerluidspreker
€ 11.998,00 / paar