Skip to content

Cerwin-Vega

Zeg de naam Cerwin-Vega en meteen denkt iedereen aan grote luidsprekers, massieve baseenheden met knalrode conusophanging, vette feesten – en je buren die gillend op je voordeur staan te bonken!

 • Massieve bas 
 • Bestand tegen hoge belasting
 • Ervaar rock, techno enz. op een realistisch volume
0 producten
0 producten
  Geen resultaten gevonden met de huidige filters

  Live-ervaring in je woonkamer

  Cerwin-Vega werd in 1954 in Amerika opgericht en was, samen met NAD, vanaf het allereerste begin het fundament van HiFi Klubben. Deze massieve Amerikaanse luidsprekers zijn ontworpen om het volume en de live-ervaring van een concertzaal of ‑arena bij jou in je woonkamer te brengen. Als je houdt van hard en brutaal, kies je voor Cerwin-Vega!

  Direct afkomstig uit de professionele audiowereld

  Veel van de technische oplossingen van Cerwin-Vega zijn direct afkomstig uit de professionele audiowereld, waar dit merk al decennia lang geluidssystemen levert voor concerten en discotheken. De versterkers en luidsprekers die hier gebruikt worden, moeten bijna onmenselijke prestaties leveren op het gebied van vermogen en stabiliteit. Er moeten urenlang duizenden watts worden geproduceerd, zonder vervorming, en Cerwin-Vega is op dit gebied de onbetwiste expert.

  Voor dit soort toepassingen kun je een Cerwin-Vega-installatie samenstellen die gegarandeerd voldoet aan alle eisen met betrekking tot bas en dynamiek. Zelfs de kleinere luidsprekermodellen profiteren van de expertise van Cerwin-Vega. Veel grote modellen hebben een baseenheid met een solide, gegoten chassis en overgedimensioneerde scheidingsfilters. Details die aangeven dat deze luidsprekers gemaakt zijn om HARD te gaan.

  Echte cult voor als het echt hard moet

  Er doen al jarenlang wilde verhalen de ronde hoe het brute vermogen van de grote Cerwin-Vega-modellen bijna alles en iedereen laten meetrillen. Het beroemdst is waarschijnlijk de Earthquake-hoek die werd ontwikkeld voor de film 'Earthquake' uit 1974. De 18” eenheden van dit geluidssysteem gaven een bas die letterlijk scheuren en barsten veroorzaakte in de muren en plafonds van verschillende bioscopen. Alhoewel je thuis met iets minder genoegen zult moeten nemen, vertelt dit verhaal eigenlijk alles wat je moet weten: Cerwin-Vega zijn geen high-end luidsprekers – ze zijn gewoon veel te leuk!