Skip to content

Bowers & Wilkins CM Center S2 Center-luidspreker

{{product.ribbonText}}

De CM Centre S2 is een middelgrote centrale luidspreker die je kunt gebruiken samen met de compacte en vloermodellen van de CM-serie. Kristalheldere weergave van effecten en dialogen. Mooie, exclusieve afwerking in zwart, wit of echt houtfineer.

Artikelnummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stuk

{{product.sellableOnWebText}}

Exclusief in de winkels te koop

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights B&W CM Centre S2 – exclusieve centrale luidspreker voor je CM-home cinema

 • Geschikt voor compacte en middelgrote CM-home cinema's
 • Extreem gedetailleerd en nauwkeurig geluidsbeeld
 • Mooie afwerking van lak of echt houtfineer
 • Robuuste en resonantiedempende behuizing
 • Magnetisch geïsoleerd

De CM Centre S2 is een middelgrote centrale luidspreker voor compacte en middelgrote CM-home cinema's, bijv. samen met de CM5 S2 of de CM8 S2 als voorluidsprekers. Hij heeft dezelfde gedetailleerde en prettige klank als de andere luidsprekers in deze serie. En de twee 5" bas-/middenspeakers van kevlar en een Nautilus-tweeter geven een mooi en samenhangend geluidsbeeld met kristalheldere stemmen en filmeffecten.

In tegenstelling tot zijn voorganger zit de tweeter van de CM Centre S2 gemonteerd bovenop de behuizing en niet tussen de twee bas-/middenspeakers. Deze kleine, maar geniale ingreep brengt het geluidsbeeld dichter bij je projector of TV, wat helpt om je een betere en levendigere surroundervaring te geven.

De afwerking van de CM Centre S2 ziet er echt schitterend uit en past heel goed in een modern en stijlvol interieur, of je nu kiest voor echt houtfineer, zwarte hoogglans of matwit. De grill aan de voorkant zit vast met magneten, zodat je niet tegen lelijke montagegaten aan hoeft te kijken als je de speakers wilt laten zien.

De CM1 Centre S2 is verkrijgbaar in echt rozenhoutfineer, matwit of zwarte hoogglanslak.

Tegens en voors

Voors

 • Geschikt voor compacte en middelgrote home cinema's
 • Extreem gedetailleerd en nauwkeurig geluidsbeeld
 • Mooie afwerking van lak of echt houtfineer
 • Robuuste en resonantiedempende behuizing
 • Magnetisch geïsoleerd

Tegens

 • Geen FST-middenspeaker
 • Grotere alternatieven hebben nog meer vermogen

Omschrijving

De nieuwe CM-serie van B&W – exclusieve luxe voor je oren en ogen

Oorspronkelijk bestond de CM-serie van Bowers & Wilkins maar uit één model, namelijk de compacte CM1. Maar de unieke combinatie van goed geluid en een mooie afwerking werd zo populair dat de CM1 al snel onderdeel werd van een complete serie luidsprekers.

Inmiddels heeft B&W zoveel prijzen gewonnen en zoveel nieuwe ideeën en technologieën verzameld, dat het tijd werd voor een nieuwe CM-generatie. Het design, de speakers en de technologie van alle modellen zijn geüpgraded en er is zelfs een nieuw model aan de serie toegevoegd: de CM6 S2. Of je nu op zoek bent naar een set compacte luidsprekers met uitstekend geluid, of een loodzware home cinema, je zit gegarandeerd goed met de slimme en exclusieve CM-serie!

Solide en elegant ontwerp, uitstekend geluid


Aan de buitenkant lijken de nieuwe CM-modellen erg op hun voorgangers, maar ook het design is verbeterd en nog eleganter geworden. Net als bij de goedkopere 600-serie zit de gevoelige tweetermembraan nu goed beschermd achter een discreet metalen rooster. De voorkant is magnetisch bevestigd, dus zonder montagegaten. Hierdoor komen de mooie aluminium ringen rond de speakers extra goed tot hun recht, zodat je CM-luidsprekers echt een aanvulling zijn op je interieur, met of zonder luidsprekerdoek.

De afwerking van de CM-serie is veel exclusiever dan die van de 600-serie. Je kunt kiezen uit echt houtfineer, zwarte hoogglans en matwitte lak. Onder het mooie oppervlak zit een supersolide constructie, waardoor de speakers hoorbaar beter klinken dan die van de 600-serie.

De CM-luidsprekers hebben dikkere platen aan de voorkant en zijkant, en ze zijn intern beter verstevigd met MDF, in tegenstelling tot de 600-serie die gebruikmaakt van spaanplaat. De stijvere behuizing vermindert de resonantie in het lage-frequentiegebied, terwijl de dikkere platen van de behuizing voorkomen dat de hogere frequenties gaan resoneren. Al die finesses kun je zien, maar natuurlijk ook horen!

Nautilus – een tweeter zonder valse klanken


De gepatenteerde Nautilus-tweeter is al jarenlang – in verschillende uitgaven – standaard op vrijwel alle luidsprekers van Bowers & Wilkins. Het Nautilus-principe is gebaseerd op een buis die achter op de speaker is gemonteerd en werkt als een soort omgekeerde trompet die alle valse klanken en compressie-effecten dempt.

De aluminium membraan heeft een totaal nieuwe sandwichconstructie die B&W voor het eerst heeft gebruikt voor de grote CM10-vloerluidsprekers. De aluminium dome wordt versterkt met een tweede laag aluminium die het profiel van de centrale dome nabootst. Hierdoor verschuift de break-up frequentie van 30 kHz naar 38 kHz, wat er ook voor zorgt dat de prestaties in het hoorbare spectrum tot 20 kHz veel beter klinken. Dit resulteert in een indrukwekkend luchtige en gedetailleerde weergave.

De tweeter van de CM10 S2 en de CM6 S2 zit in een aparte behuizing bovenop de luidspreker voor optimale spreiding en om trillingen van de luidsprekerkast te vermijden – een principe dat ook wordt gebruikt in de dure 800-serie. Maar ook bij de modellen waar de tweeter in de voorkant zit, is deze mechanisch losgekoppeld. Dit is gedaan met behulp van een ring met synthetische gel rond de magneetmotor, wat resulteert in een veel helderder en driedimensionaler geluid.

Kevlar voor kracht en vermogen


Enkele bas-/middenspeakers uit de nieuwe CM-serie zijn gemaakt van gevlochten kevlar – een licht en sterk materiaal dat o.a. gebruikt wordt voor kogelvrije vesten en Formule 1-wagens. Dit geeft een extreem nauwkeurige en tegelijk natuurlijke weergave in het kritische middengebied en in de lagere regionen. Bowers & Wilkins gebruikte als een van de eerste bedrijven kevlar voor zijn luidsprekers, en hoewel meerdere fabrikanten nu hetzelfde doen, heeft nog niemand eenzelfde overtuigende geluidskwaliteit kunnen realiseren.

De speciale stofkappen met resonantiedempende pinnen zijn afkomstig van de exclusieve PM1. Deze pinnen voorkomen dat de spreekspoel zijn ronde vorm verliest als hij beïnvloed wordt door de bewegingen van de membraan. Het geniale van deze oplossing is dat hij in twee richtingen werkt. Als de spreekspoel stijf en stabiel blijft, vermindert hij namelijk ook ongewenste trillingen in de membraan. Hierdoor krijg je een betere respons in het hogere frequentiebereik van de speaker en merkbaar minder vervorming. Je zou kunnen zeggen dat de speakers een beter SNR hebben gekregen, waardoor je een nog gedetailleerder geluidsbeeld krijgt.

De basspeaker van de CM-serie heeft een membraan van papier/kevlar. Deze materiaalcombinatie is het perfecte compromis tussen minimaal gewicht en optimale stijfheid, en geeft zelfs de allerlaagste frequenties nauwkeurig weer. Het resultaat is een diepe, dynamische en precieze basweergave.

FST – randloze middenspeakers


Het meest indrukwekkende voorbeeld van kevlar in de CM-serie vind je in B&W's unieke 'randloze' FST-middenspeakers. De FST-driver heeft een afwijkende conusophanging, waardoor stemmen en instrumenten verbluffend gedetailleerd en neutraal worden weergegeven. De FST-speaker werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de 800-serie en het is dan ook een klein wonder dat je nu vrijwel dezelfde geluidservaring krijgt met een veel beter betaalbare luidsprekerserie.

Less is more


Het scheidingsfilter is enorm belangrijk voor de geluidskwaliteit van luidsprekers, en net als in zijn duurste modellen heeft Bowers & Wilkins het samenspel tussen de speakers in de CM-serie dusdanig geoptimaliseerd dat het scheidingsfilter slechts een minimaal aantal componenten hoeft te bevatten. Deze componenten zijn van extreem hoge kwaliteit en zijn zorgvuldig geselecteerd na een lange reeks intensieve luistertests. Minder componenten betekent een eenvoudiger signaalpad, en dat betekent een beter geluid.

Ook de afzonderlijke componenten zijn geüpgraded. De tweeter is bijvoorbeeld voorzien van een gloednieuwe, exclusieve Mundorf Silver/Gold/Oil-condensator. De interne bekabeling is ook verbeterd en wordt geleverd door het legendarische bedrijf Van den Hul; een reden temeer waarom de CM-serie beter klinkt dan de 600-serie.

De robuuste, verbeterde schroefterminals op de achterkant zijn voorzien van een nikkelcoating en gaan eindeloos lang mee. En je kunt deze luidspreker ook bi-wiren, zodat je echt het maximale vermogen uit je systeem kunt halen.

De basreflexpoort is de unieke Flowport van B&W, die kleine kuiltjes in de opening heeft. Het oppervlak lijkt een beetje op dat van een golfbal en vermindert de luchtweerstand, zodat de lucht gemakkelijker kan ontsnappen. Dit geeft een helderdere en diepere bas en vermindert tegelijkertijd de vervorming.

Specificaties

 • Categorie : Centerluidsprekers
 • Tweeter : 1" buis belaste sandwich aluminium dome
 • Laag/middentoner : 2 x 5" Kevlar
 • Frequentiebereik (-3dB) : 70-28.000 Hz
 • Frequentiebereik (-6dB) : 48-50.000 Hz
 • Impedantie : 8 ohm
 • Gevoeligheid : 87 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Muurbeugel bijgeleverd : Nee
 • Kleur : Hoogglans zwart, mat wit, rosewood
 • Afmetingen : 48 x 16,7 x 27,5 cm (incl. frontgrill en aansluitingen) (BxHxD)
 • Gewicht : 11.5 kg
 • 2-wegs basreflexconstructie
 • Flowport-reflexpoort
 • Scheidingsfrequentie: 4.000 Hz

Bowers & Wilkins

De luidsprekers van het Britse merk Bowers & Wilkins vormen een essentieel onderdeel van professionele geluidsstudio’s overal ter wereld. De ervaring die B&W hiermee heeft opgedaan, zorgt ervoor al zijn producten van absolute topkwaliteit zijn, ongeacht de prijs. Dit geldt ook voor de iPod- en streamingluidsprekers.

 • Geavanceerde technologie
 • Geraffineerd ontwerp
 • Van compact model tot extreme high-end
 • Veel oplossingen voor iPod, draadloze streaming enz.
 • Enorm aanbod van inbouwluidsprekers

Lees meer over Bowers & Wilkins

Verder lezen

Boek een demo

Bij Hi-Fi Klubben kun je de producten zelf zien en horen voor je actie onderneemt. Je kunt zelfs een afspraak maken voor een persoonlijke demonstratie, waardoor je nóg makkelijker kunt kiezen.

We maken gebruik van koekjes, aka cookies, zodat je online kunt winkelen. We gebruiken ze ook om uit te vinden hoe onze website wordt gebruikt, zodat we onze site verder kunnen verbeteren. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Lees meer over cookies hier