HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Tip van de maand

juli en augustus

Iedereen die bij HiFi Klubben werkt is totaal bezeten van goed geluid, en die passie willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen. Elke maand vragen we een van hen daarom om wat meer vertellen over een bepaalde installatie.

Preben Moberg is 19 jaar en werkt bij HiFi Klubben in Hamar, in Noorwegen. Hij studeert webdesign aan de NTNU in Gjøvik en besteedt al zijn vrije tijd aan muziek: als DJ, geluidstechnicus of in de kroeg waar hij werkt. ‘Als student heb je nu eenmaal niet zo veel te besteden, en dus heb ik gekozen voor een betaalbare installatie die je gewoon niet kunt laten liggen’, zegt Preben. Hij heeft een Bluesound Powernode 2 gecombineerd met twee compacte Bowers & Wilkins 707-luidsprekers. ‘Heel betaalbaar, maar het klinkt echt ziek goed!’

Met de Bluesound-stereoversterker kun je muziek streamen via Wi-Fi, Bluetooth of van een USB-stick. Hij ondersteunt TIDAL, Spotify Connect en Deezer. ‘En hij is even geschikt voor films als voor een playlist van TIDAL Master of een goeie LP. Hiermee kun je muziek streamen of luisteren naar een goede internetradiozender, zonder dat je geld hoeft uit te geven aan onnodige kastjes en apparatuur. En hij ziet er bovendien heel goed uit en past echt overal’, meent Preben. Bovendien is de versterker geschikt voor multiroom, als je bijvoorbeeld zin hebt om je volgende studiefinanciering uit te geven aan extra luidsprekers.

De luidsprekers uit de 707-serie zijn heel compact en passen probleemloos in een boekenkast of op je TV-meubel. ‘Je hoeft dus geen geld uit te geven aan standaarden, en je kunt ze echt overal kwijt’, legt Preben uit. Alle vocalen en instrumenten klinken heel gedetailleerd en natuurlijk, en je krijgt de kwaliteit die je van Bowers & Wilkins mag verwachten. ‘Ook de basweergave vind ik helemaal top! Je kunt dus ook films kijken en genieten van alle machinegeweren en explosies.’

‘Ik zou persoonlijk kiezen voor een witte versterker en witte luidsprekers. De nieuwe 706-serie is heel strak en stijlvol. Hij lijkt een beetje op een kleine luidspreker uit de exclusieve 800-serie’, vindt Preben. Om te bewijzen hoe goed zijn installatie klinkt, kiest hij het indierocknummer Hey Now van London Grammar. ‘Je voelt het in je buik en je krijgt gegarandeerd kippenvel. Ik in ieder geval, elke keer dat ik dit nummer opzet’, zegt hij.