HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Hi-Fi Scenen Talks – Jack Garratt

We spraken de succesvolle Britse singer-songwriter Jack Garratt in Oslo over geluid en over zijn debuutalbum ‘Phase’.

Nog voordat zijn debuutalbum ‘Phase’ in de winkel lag, mocht Garratt al de BRITS Critics’ Choice Award 2016 en de BBC Sound of 2016 Award in ontvangst nemen. Het lijkt er dus op dat 2016 het jaar wordt waarin deze jonge Brit definitief doorbreekt naar het grote publiek. Jack Garratt had zich al eerder bewezen met zijn drie EP’s ‘Remnix’, ‘Remnants’ en ‘Synaesthesiac’ – in eerste instantie als singer-songwriter, maar ook als producer timmert hij hard aan de weg en wordt hij gezien als een van de grootste, nieuwe internationale talenten.

Ik wil mijn publiek niet vervreemden door malle muziek te maken, maar ik probeer mijn muziek vol te stoppen met leuke informatie. Mijn muziek zit vol dingen, ik luister zelf ook graag naar muziek die een bepaalde emotie heeft en op mij overbrengt. Muziek kan van het ene op het andere moment veranderen en je weet nooit wat er gaat gebeuren. Het is een soort chaos eigenlijk, maar ik word daar heel rustig van.

Jack Garratt heeft een aantal prachtige nummers geschreven, zoals ‘Breathe Life’, ‘Worry’ en ‘Weathered’ – stuk voor stuk oprechte ballads met elektronische ondertonen. En omdat hij zo vaak op goede luidsprekers naar zijn eigen muziek moest luisteren, besloot Garratt de stap te wagen en ook als producer aan de slag te gaan.

We kregen een set fantastische luidsprekers waar ik meteen tot over mijn oren verliefd op werd. Ik weet nog dat ik mijn muziek erover afspeelde en dacht ‘‘God! Klinkt mijn muziek zo? Ik moet mijn nummers echt beter gaan mixen!’’ Ze hadden een heel eerlijk geluid.

We ontmoetten de energieke Jack Garratt op het kantoor van zijn label in Oslo, waar de jonge Britse singer-songwriter naartoe was gekomen om te vertellen over zijn langverwachte debuut ‘Phase, hoe hij als kind zijn familieleden op hun zenuwen werkte en naar welke muziek hij zelf luistert.

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina

HiFi Klubben gebruikt cookies voor statistische doeleinden en om je een betere gebruikerservaring te bieden. Als je verdergaat, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer over cookies hier