Skip to content

Het geluid van de zomer op je terras

– weer- en windbestendige luidsprekers

Met een paar outdoorluidsprekers krijg je muziek op je terras, zonder dat je de installatie in je woonkamer vol open hoeft te zetten. En in combinatie met een draadloos streamingsysteem kun je alles aansturen met je smartphone.

Weer- en windbestendige luidsprekers

Luidsprekers die je buiten kunt gebruiken, hebben een weer-, wind- en vochtbestendig ontwerp. Zo kun je ook naar goed geluid luisteren als je buiten op je terras zit, of in de garage of op een boot – eigenlijk overal waar je niet snel een paar gewone luidsprekers zou gebruiken.

Misschien vraag je je af waarom je dan niet eerder zou kiezen voor een draagbare alles-in-één-luidspreker? Dat kan natuurlijk ook – maar het klinkt lang niet zo goed. Echte luidsprekers geven je het beste geluid en echte stereoweergave, en dat hoor je!

Daarnaast, met outdoorluidsprekers hoeft je de installatie in je woonkamer niet meer zo hard te zetten dat je de achterdeur eruit blaast. En dat is niet alleen goed voor de geluidskwaliteit, het betekent ook dat je buren gewoon lekker naar fluitende zomervogeltjes kunnen luisteren, als ze dat mooier vinden dan jouw muziek.

Hoe kritisch ben je en waar ga je de luidsprekers gebruiken?

Hoeveel ze kosten, dat bepaal je zelf. Zelfs een betaalbaar model – bijv. de OUT5 en OUT6 van Argon Audio – geeft een heel behoorlijk outdoorgeluid, dat veel beter klinkt dan een alles-in-één-oplossing. En als je nog beter geluid wilt, heeft B&W de AM1 ontwikkeld: een outdoorluidspreker met een ontwerp en een geluidskwaliteit die zo goed zijn dat je hem ook gewoon binnen kunt gebruiken.

De meeste outdoorluidsprekers worden geleverd met een ophangsysteem, zodat je ze permanent kunt ophangen, bijvoorbeeld onder het afdak. De modellen van Cambridge hebben grote schroeven aan beide uiteinden, terwijl de AM1 een systeem met slechts één ophangpunt heeft, waar ook de kabels samenkomen. Ze zijn dus heel eenvoudig te monteren en verwijderen als je ze in de winter graag wilt opbergen.

Controleer of de luidspreker een eenvoudig te monteren ophangsysteem heeft. Ook al zijn outdoorluidsprekers ontworpen om buiten te hangen, ze gaan veel langer mee als je ze opbergt op een droge plek zodra het najaar zijn intrede doet.

Het geluid buiten regelen met je smartphone

Als je outdoorluidsprekers zijn aangesloten op de installatie in je woonkamer, moet je opstaan als je een ander nummer wilt opzetten, of het volume wilt regelen. Tenzij je ze combineert met een multiroom-systeem, bijv. Sonos, HEOS of Bluesound. Sluit de luidsprekers aan op een streamingversterker in je huis en je kunt kiezen uit een wereld aan muziek en heel eenvoudig het volume regelen, gewoon met je smartphone.

Deze oplossing geeft je bedieningsgemak en mogelijkheden op een totaal nieuw niveau. De muziek op het terras is perfect gesynchroniseerd met de muziek in de woonkamer, keuken en alle andere kamers. En met de handige remote-app kun je het volume razendsnel aanpassen.

's Middags de allernieuwste hits, zachte achtergrondmuziek tijdens het avondeten en op zaterdagavond lekkere dansmuziek op het terras, samen met je vrienden – niets houdt je tegen met een multiroom-systeem!

Een plaatsing hoog boven normale oorhoogte is niet echt 'hifi'. Maar outdoorluidsprekers worden bijna nooit gebruikt om echt kritisch naar muziek te luisteren, dus je kunt ze hangen zoals jij dat wilt, bijvoorbeeld onder het afdak. Dit geeft een prima geluid voor achtergrondmuziek en tegelijkertijd bescherm je de luidsprekers tegen weer en wind.

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina

We maken gebruik van koekjes, ook wel cookies, zodat je online kunt winkelen. We gebruiken ze ook om uit te vinden hoe onze website wordt gebruikt, zodat we onze site verder kunnen verbeteren. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Lees meer over cookies hier