Skip to content

Air guitar championships

Win een kickass stereoset!

Altijd al op het podium willen schitteren maar geen idee hoe je die gitaar moet bespelen? Of heb je echt die X-Factor en wil je laten zien hoe goed je bent met je luchtgitaar?

We zijn de afgelopen weken op zoek geweest naar de beste luchtgitaristen van ons land, zodat we in augustus weer een afgevaardigde kunnen sturen naar de wereldkampioenschappen in Finland. Met 12 kandidaten zijn we toe aan de finale, op 6 juni in Melkweg Amsterdam. Je bent daar welkom om te komen kijken, aan te moedigen, je longen uit je lijf te schreeuwen en lekker mee te doen vanuit de zaal aan de FINALE van het Air Guitar Championship! Hoe we tot die finalisten gekomen zijn? Je leest er alles over in het jurystatuut, helemaal onderaan deze pagina. Tot ziens in DE MELKWEG, 6 juni vanaf 20:00 uur! Je ziet niet alleen de 12 beste luchtgitaristen maar ook een optreden van VANDERBUYST, tijdens het beraad van de jury.

HOOFDPRIJS: win een kickass stereoset!

Naast een reis naar het WK in Finland staat er een echt stoere installatie klaar bestaande uit een set Cerwin-Vega XLS215 luidsprekers, een 2 x 150 echte watts tellende NAD C375BEE versterker en een Sonos CONNECT streamer met toegang tot Spotify, Tidal, internet radio, etc. Wake up your neighbours!

 • FINALE De Melkweg 6 juni aanvang 20:30 uur, zaal open: 20:00 uur. Met VANDERBUYST als live act tijdens het beraad van de jury!

 

 

Jurystatuut NK Air Guitar

 1. De jury bestaat bij voorronden uit minimaal drie en maximaal vijf leden. Er is een voorzitter die bij gelijke stemmen de doorslag geeft.
 2. De jury bestaat bij de finale uit minimaal drie en maximaal vijf leden. Er is een voorzitter die bij gelijke stemmen de doorslag geeft.
 3. Alle juryleden mogen beoordelen op basis van eigen smaak en voorkeuren.
 4. Er wordt gescoord van 0 tot 10 voor beide rondes, de vrije en de verplichte ronde. De cijfers worden opgeteld en samengevoegd om tot een totaalscore te komen.
 5. De jury wijst iedere voorronde een winnaar aan, die per definitie naar de finale gaat. Ook de nummers 2 en 3 van een voorronde kunnen bij getoonde geschiktheid direct worden toegelaten tot de finale. Het staat de jury vrij wildcards te verstrekken voor de nummers 4 en 5, waaruit een selectie gemaakt kan worden bij de uiteindelijke vaststelling van de startlijst voor de finale.
 6. De winnaar van de vorige editie van een NK is direct geplaatst voor de finale van een volgend jaar. Alle andere deelnemers komen voort uit de voorrondes en dienen daar te hebben gespeeld.
 7. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Deelnemers doen mee voor eigen risico en dienen de uitslag met enige luchtigheid te kunnen accepteren.
 8. Er wordt altijd gestreefd naar een jurysamenstelling die divers is en breed georiënteerd, dus gitaristen, kunstenaars, muziekliefhebbers, voormalig deelnemers NK Air Guitar, sponsors et cetera.
 9. Er wordt gejureerd door te kijken naar de volgende elementen: artisticiteit, creativiteit, luchtigheid, technische vaardigheden, contact met het publiek / air factor, kansen op wereldtitel.
 10. Mochten zich te weinig deelnemers hebben geplaatst om een succesvolle finale te kunnen organiseren (min. 10) dan en alleen dan staat het de organisatie vrij wildcards te verstrekken aan personen die niet hebben meegedaan aan de voorronden.
 11. Juryleden dienen onafhankelijk te zijn.
 12. Alle inwoners van Nederland mogen deelnemen aan de voorronden, waar deze ook plaatsvinden.